Mina ord och tankar

Direktlänk till inlägg 13 april 2024

Godmorgon!

Av Neta - Lördag 13 april 06:16

Orkade inte skriva igår. Orolig för C som varit krasslig en tid och blev nån slags kulmen igår.

Kl är halv 6 och det är ljust ute. Blå himmel utan moln. Vaknade strax före 5 av att jag frös trots långärmat och tjockaste täcket. Cirkulationen är nog lite paj.

Är inne i en dålig period nu. Kan inte gå alls utan stöd. Det är nån slags moment 22. Ju mindre jag kan röra mig ju mer sitter jag ju still för jag är rädd att ramla, och blir ännu mer orörlig med allt det för med sig. Försöker hålla på med gummibandet men blir less när det inte ger önskat resultat och struntar i det vissa dar.
Hoppas det inte är permanent.

Igår åkte Annika och jag in till stan. Buffé på China i Folkets hus nära centralen. Dom har pensionärsrabatt fram till 15 varje dag.


Det här är tallrik nr 2 men den första va nog ungefär lika + lite vårrullar. Jag äter nästan bara sushi, vårrullar och friterat och lite av det grönsaksblandade riset när jag är där. Favorit är nog friterade räkor m sweet chili.


Det här är till kaffet men orkade inte äta upp. Så är det varje gång. Haha! Ögonen vill ha mer än magen. Är ju inte där speciellt ofta tror det är ett halvår sen sist. Men när det händer är det fest.

Vi äter ju ute varje gång vi ses ca 2 ggr i månaden. Sen gör vä nåt annat också. Igår gick vi och såg Den Sista Resan.

En väldigt fin, ömsint men också rolig film. Den grep liksom tag i en. Lite utlämnande både för pappa och son i åldrandet. Hur vissa funktioner inte finns längre. Men också hur man under sitt liv kan göra avtryck.

Har ni inte sett den tycker jag att ni ska försöka göra det. Jag är egentligen inte mkt för Filip & Fredrik tycker dom gapar o skriker typ. Haha! Men här har dom överträffat sig själva. Mest Filip Hammar då.

Efter filmen gick vi ett varv på Hemköp innan taxin kom. Åkte rullstol i specialtransport hem, det var spännande. Inget jag rekommenderar.

Hemma hjälpte A mig ta ur 2 krukor i garaget som jag idag ska vattna igenom och starta upp. Mina påfågelsliljor.

Jag sjönk ner i soffan framför Masked Singers och i en av pauserna gjorde jag en snabb kycklingsallad med feta, oliver, tomater och grönt.




Lite krutonger av rostbröd med. För andra gången igår blev det för mkt mat. Men kämpade i mig det i omgångar. Haha!

Blev rätt trött och la mig före midnatt!

Nu ska jag försöka somna om en stund.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Neta - Måndag 29 april 19:36

Det är ju Uppsalas och övriga studentstäders största helg. Skolorna är lediga och de flesta arbetsplatser stänger. Befolkningen ökar och fyllan är utbredd. Iaf från sen em och kväll. Jag jobbade ju på förskolan men det är inte många Sista april jag...

Av Neta - Måndag 29 april 01:01

Idag var det dags. Körsbärsblommans dag i Kungsträdgården. Blev till slut bara C och jag som åkte. Hon var i Sthlm igår också Haha! Hon hämtade mig mitt på dan. Kom några stänk på vägen ner men då vi parkerat var det uppehåll och tidvis sol. Blås...

Av Neta - Lördag 27 april 21:55


Har ni nån sån pryl som ni använder mycket och känner att ni inte kan vara utan? Jag tror iofs att vi alla har flera sånna. Jag har den här. Den är inte så stor, du kan riva saker direkt på tallriken med den. Min står ofta kvar på köksbordet....

Av Neta - Lördag 27 april 16:24

Både igår och idag har det småsnöat och inte varit mer än högst 5 gr. Inte varit så sugen på att gå ut. Skulle ju köpt potatisbullar för att prova det där i våffeljärnet men hittade 2 bakpotatisar som börjat bli lite skrynkliga. Rev en sån med en 1/2...

Av Neta - Fredag 26 april 00:43

Idag startade den med ett så smart recept. Du kör färdiga potatisbullar i våffeljärnet. Blir frasiga och platta som rårakor. Funderar på om jag ska göra sånna som fredagsmys i morgon. Kom på att jag har allt till en Skagen också. Räkor, dill, rödlök,...

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4
5
6 7
8
9
10
11
12 13
14
15 16 17
18
19 20 21
22 23 24
25
26 27
28
29
30
<<< April 2024
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards