Mina ord och tankar

Alla inlägg den 27 april 2024

Av Neta - Lördag 27 april 21:55

Har ni nån sån pryl som ni använder mycket och känner att ni inte kan vara utan? Jag tror iofs att vi alla har flera sånna.


Jag har den här. Den är inte så stor, du kan riva saker direkt på tallriken med den. Min står ofta kvar på köksbordet. Dock utan rivgrejerna. Det är två skiv och tre rivgrejer. Den är busenkel att sätta ihop och man sköljer av cylinderrn och plasttillbehören direkt då man använt den. Diskar den inte efter varje gång jag river kål, morötter eller skivar nåt. Har en cylinder för att skiva refflat, och en för släta skivor. Tre olika grova för att riva. Ist för att ta fram en svintung assistent för att riva några morötter har jag den här. Den är så himla bra!

Ville bara visa den.

Av Neta - Lördag 27 april 16:24

Både igår och idag har det småsnöat och inte varit mer än högst 5 gr. Inte varit så sugen på att gå ut. Skulle ju köpt potatisbullar för att prova det där i våffeljärnet men hittade 2 bakpotatisar som börjat bli lite skrynkliga. Rev en sån med en 1/2 rödlök och gjorde en egen råraka,


Gjorde en egen skagen med majonnäs, citron, gräddfil, dill, salt, svartpeppar, hackad rödlök, lite svart rom och räkor. Bara blandade som jag tyckte, gjorde kladdet först och lät det stå och dra. Rörde i räkorna sist.
Har en skrynklig bakpotatis till så tänker göra potatisklyftor av den idag. Tog fram en bit falukorv.

Har ju svårt med mitt vä ben, blivit så nyligen. Svårt att lyfta det när jag ska i och ur bilen, kan inte fälla upp fotplattan med vä längre. Så jag har backat och satt mig först i bilen och fått in benen sen ibland med hjälp. Det går ju an om man åker med nån man känner. Däremot känns det bara obehagligt att be en taxichaufför om hjälp.


Hittade den här dynan och beställde den. Få se hur den funkar. Dubbel och kan vridas.

Tvättar lite idag. Har på älgvandringen och en ljudbok. Löser lite korsord också medans jag funderar på vad jag ska göra med korven. Potatisen gör jag i airfryern.

Såg att det var Miriam Bryant på Tack för musiken ikväll. Kan bli bra!

Ska göra nåt till Tvn ikväll med, har lite vårrullar. Sen nån fruktsallad av frysta bär och konserverad frukt. Det vi kallar mormorsefterrätt. Min mormor hade alltid sån efter julmaten. Med glass och grädde. Jag äter den dock med en vaniljefterrätt från Lidl.

I morgon blir det lite roligheter, får väl fira våren då. Är ju förhöjd terrorrisk på firandet här på tisd. Brukar ju komma flera hundra tusen människor utifrån hit. Lugnare på kvällen dock.
Ser väl forsränningen på lokalTV. Pratade med mamma, hon skulle ha en kompis på sillunch men inte göra nåt mer.
Jag äter väl min sillbit själv jag. Haha! Sen får vi se.

Men nu börjar det kurra i magen, ska fixa till nu.

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4
5
6 7
8
9
10
11
12 13
14
15 16 17
18
19 20 21
22 23 24
25
26 27
28
29
30
<<< April 2024 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards