Mina ord och tankar

Alla inlägg den 8 april 2024

Av Neta - Måndag 8 april 23:59

Så fint väder idag, mulnade lite mot kvällen men på dan var det 17 gr i solen och blå himmel. Det fullkomligen ploppar upp i rabatterna och på baksidan. Finns några blåsippor kvar såg jag idag men inte alls så många som det verkar. En hel del är bortgrävt.

Skrev just på Fb att så här års saknar jag tiden när tjejerna va små. När man fick köpa nya springskor, bollar, såpbubblor och sy nytt till både dom och dockorna. Lika så klart! När dom tog fram sina cyklar och långrepet.
Vi hade ju sollås på videon så den funkade inte när det var sol, då skulle man vara ute och leka. Dom var bra stora då dom genomskådade oss på den punkten. Haha! Dator var det bara jag som hade och dom visade inte mkt intresse för den.
Nej dom sopade lekstugan och lekte både där och ute på tomten. Kokade grässoppa och gjorde lagård av kottar. Dom fick dom 10 öre styck för när dom plockade dom från gräsmattan. Vi tog sav från vår stora björk som dom fick smaka på. Jag höll aldrig på och kokade björksirap men det var spännande ändå.
Längtar efter barnbarn nu så man kan få göra det där igen. Har ju 2 men dom är nog snart föräldrar dom med. Haha!

Undrar va värdet på kottar är idag? Har ju inga nu men hade man så kom man nog inte undan med en 10-öring. Eller va tror ni?

Va lite ute på baksidan men det är ju inte sopat och fixat därute, vet inte vilken jag ska muta till det. Tröskeln ut dit är ju lite läskig också nu när jag går så illa.
Karin min arbetsterapeut ringde idag, hon hade ju sett att jag ramlat och ville förhöra sig lite. Så äntligen kunde jag berätta om scootern och tala om att jag tagit bort en del mattor. Ska ta upp det där med tröskeln och se om hon kan göra nåt.

Åt rester av gårdagens kolijox. Skulle ju åkt in till stan och lunchat + gått på bio i morgon men Annika är sjuk stackarn. Många som är förkylda nu.
Jag är ju feberfri men trots finväder blev jag så frusen på dan att jag fick krypa ner under täcket för att bli varm. Det blir som is i fötter och ben sen sprider det sig uppåt. Det är lite läskigt faktiskt. Fattar ju att det beror på dålig cirkulation men ändå. Vet inte om blåsten gjorde kalldrag för det blåste en hel del mitt på dan.
Har iaf plockat ihop påsken på matbordet i vard.rummet Alltid nåt.

Av Neta - Måndag 8 april 01:14

Ingen feber längre. Rosslig i rören och lite hostig när jag legat ner men det kan ju va kvar ett tag. Man får hosta upp sig på mornarna. Haha!

Tar det lugnt, glömde äta frukost idag för började greja med tvätt. Kom på det när jag kände hungern, så fick bli en frunch med lite äggröra. Varför gör man inte det oftare? Går ju fort och är ju så gott. Jag brukar krydda upp den, i morse med salladskrydda och vitlök. Salt så klart. Vispar upp ägget med nån msk grädde eller mjölk, häller på resten av vätskan totalt 1 dl/ägg, kryddar och gör som ränder i den kors o tvärs till allt stelnar. Rör eller vispa INTE. Häller upp den i en sil då det kan bli lite vassle. Så det blir en snyggt rutad röra på tallriken. Hahha! Orkar oftast inte steka bacon så brukar äta med grönsaker. I morse med rårivna morötter bara. Eller morse och morse men ja ni fattar!

Blev till slut 11 gr o sol idag men gick jag ut? Näe har inte hämtat posten på hela veckan för jag går så dåligt just nu och är rädd för att ramla ute. Hör ju inte dom som svarar på larmet då och är sällan nån ute än, tanterna rår ju inte att lyfta upp mig heller. Flera plattor har liksom frusit upp en bit och snubblar jag på golv snubblar jag väl på en sån kant. Har problem med tröskeln ut på altan med. Den är ju hög jämfört med hur det är inne.

Har inte tagit tag i påsksakerna heller, vet inte riktigt hur jag ska få lådorna till vard.rummet Får väl försöka dra dom.




Tänkte ta fram lövbiff idag men hittade den inte. Orkar ju inte stå och leta så länge. Önskar jag kunde byta så kyl o frys har handtagen mot varann, nu måste jag ju stå i hallen för att öppna frysen. Tog fram köttfärs och gjorde nån kollijox med makaroner i. Paprika, lök, vitlök, tomater o lite smaksättare. Va hungrig så tog om men finns kvar till i morgon. Rivna morötter till där med. Rev en laddning när jag ändå höll på. Är ju så gott på ett smörat knäckebröd med.

Pratade lite logistik med L, om en grej. Frågat C om Sista Aprilkvällen. Skiter nog i stan men vore kul o se nån kase på vatten.

Nu ska jag ta sats och resa mig ur soffan. Ta ut termos och vattenflaskan i köket. Ta med en laddning kläder från badrummet till sovrummet sen. Hoppas få sova, det är inte självklart det inte.

Tidigare månad - Senare månad

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4
5
6 7
8
9
10
11
12 13
14
15 16 17
18
19 20 21
22 23 24
25
26 27
28
29
30
<<< April 2024
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards