Mina ord och tankar

Alla inlägg den 3 april 2024

Av Neta - Onsdag 3 april 23:07

Mat är typ det enda vettiga jag gjort idag förutom att plocka ur diskmaskinen. Blåsten dröjde sig kvar lite men inte alls de styrkor som var i natt. Mest soligt från lunch men bara runt nollan.

Hade inte det minsta lust att göra sushi eller nån bowl idag. Det är tur att man kan ändra sig.

L lämnade kvar en vispgrädde, och jag gillar kombon grädde, sweet chili och japansk soja.
Så jag plockade några små plastpåsar i frysen. Purjo, trodde jag men det var salladslök, paprika, kantareller och en större med rensad kyckling i.
Hackade en halv gul lök och en kvarting solovitlök. Fräste det med 1 dl ris i smörolja. Hällde på 2 dl fond och 1/2 dl grädde. Kyckling, svamp och grönsaker åkte i. Sen skvättade jag i sweet chili och soja tills det såg bra ut. Nån msk idealmjöl åkte i med. Efter en stund en skvätt grädde till också. Nån 1/2 dl av varje i skvättarna kanske men är ju bara smaka av. Saltade lite försiktigt och pepprade med sv.peppar
Lät det gå risets koktid. Skulle haft champinjoner i ist. Passade nog bättre än kantareller. Men blev typ en soppgryta. Åts med sked ur djup tallrik och jag har mat i morgon med.


Blev gott iaf.

Fick en korsordstidning före påsk och började på den idag samtidigt som jag lyssnade på en bok. Har inte varit ut, sen jag ramlade på påskafton är jag lite rädd för att gå ut. Vill gärna ha nån med mig.
I morgon ska jag få leverans av några kakburkar jag köpt av nån ungdom på byn. Det är väl det mest spännande som händer då haha! Då har jag ju rester att värma.

L hade bakat matbröd ikväll, blev lite inspirerad har ju inte gjort det med nya elvispen i stativ än. Kanske ska våga i morgon då. Vi får se. Har bara 2 stångkorvar kvar med så ska på allvar läsa in mig på moulinex köttkvarn. Liten och behändig.


Runt 2000 kr.

Ja men det var väl lite för idag iaf.

Tidigare månad - Senare månad

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4
5
6 7
8
9
10
11
12 13
14
15 16 17
18
19 20 21
22 23 24
25
26 27
28
29
30
<<< April 2024
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards