Mina ord och tankar

Direktlänk till inlägg 3 januari 2018

Fågelmat och språkpoliser

Av Neta - 3 januari 2018 00:46

Är inte det här lite fint? Så otroligt smart! Måste nog till en loppis och inhandla 2-3 koppar och göra så här.
Man smälter alltså kokosfett och mättar det med frö, nötbitar och smulor. Jag brukar passa på att göra ren brödburk och brödfat och blanda i dom smulorna. Stoppar i en pinne, låter det stelna och hänger upp.
När vi gjort har jag gjort antingen i tomma kokosnötsskal jag satt snöre i innan eller i engångsmuggar, då utan pinnar och lagt klumpen i tomma talgbollsnät. Det här är ju finare.

Vi har också gjort i små blomkrukor av lera. Då sätter man en frystejp i botten på krukan, gör en tvärslå på insidan med snöre på som man sticker genom tejpen med en grov nål inifrån och gör en ögla på utsidan. Sen har jag ställt dom i lite sand då vi fyllt dom och stuckit ner en pinne med en liten grenbit på nära krukkanten, 3-4 cm beroende på hur mkt vi fyllt dom.
Kul att göra med barnen och bra sätt nu att ta reda på överblivet kokosfett och nötter efter jul. Inget salt bara.
När ni ändå håller på så trä upp lite russin eller rönnbär på en tråd och häng upp, lite äpplen till koltrasten också. Stick halvgrov ståltråd genom röda äpplen och böj till en krok och ett stopp under. Tvätta äpplena noga!
Häng inne i en buske antingen i skogen eller om ni vill ha det hemma, inte för nära huset bara, minst ett par meter ut. Sen har ni underhållning hela dan. Rena frön i foderautomater gärna i en bur.

Mina barn satt som ljus när jag matade dom som bebisar när det var fåglar i busken utanför köksfönstret. Håll rent under, köp gärna skalat så slipper ni möss. Fast dom är rätt söta när dom klättrar i busken också om dom håller sig på utsidan. Haha!
Vi hade en husmus som bodde i vår mur på vintern. Jag ville göra en kulvert åt den fram till busken för det satt katter på span där ibland, men L tyckte inte det! Haha! Förstår inte varför.

Kom dock ihåg en sak! Har ni börjat mata måste ni fortsätta tills de blir frö och insekter ute. Här till april iaf.


Sen det här med språkpoliser. Finns några praktexempel bland dom inlägg jag ser på t.ex twitter. Om ni förstår vad som menas trots stavfel och särskrivning så kommentera inte. Annars fråga snällt vad dom menar utan att rätta!
Du vet inte vad det beror på! Det finns flera funktionshinder både fysiska och ofysiska som det kan bero på utan att personen är dum i huvudet. Jag t.ex skriver ibland ihop ord p.g.a dålig kraft i fingrar. Ibland träffar dom gärna tangenten ovanför/bredvid också av samma orsak.
Sen finns ju dyslektiker.
Jag tycker genuint illa om alla språkpoliser, för det mesta är dom besserwissrar som måste utmärka sig. Men dom är ju bara patetiska!
Ingen annan har rätt att klanka ner på hur du skriver! Fräs ifrån ordentligt om det händer!
Jag vet vänner som slutat skriva på sociala medier för dom blivit påhoppade. Då är det kanske dom som behöver den kontakten med omvärlden mest!
Själv blockar jag helst dom som upprepade gånger påpekar om jag skriver fel! Varför ska jag lägga energi på dom patetiska typerna? Tror jag skriver så ni förstår ändå!

Det var det om detta, nu ska jag sova hoppas jag.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Neta - Fredag 26 april 00:43

Idag startade den med ett så smart recept. Du kör färdiga potatisbullar i våffeljärnet. Blir frasiga och platta som rårakor. Funderar på om jag ska göra sånna som fredagsmys i morgon. Kom på att jag har allt till en Skagen också. Räkor, dill, rödlök,...

Av Neta - Onsdag 24 april 23:58


2 små barn mördade och en politisk attack där människor skadats svårt. Jag minns när det nästan blev tidningsrubriker om nån slagits med nåt annat än knytnävarna. Jag har väl också blivit extra känslig mot sånt här efter att vi mist Elle. Önskar ja...

Av Neta - Tisdag 23 april 17:25


Den tär på min SLE tärda kropp. I morse var det full sol och blå himmel men 0-gradigt. Det kämpade sig upp till 7 gr. Ser så skönt ut men det är det inte. Fick ett medelande i Bjkl gruppen om att det är rådjur som härjar på kyrkogården, precis som ...

Av Neta - Måndag 22 april 23:21

Hemköp har sin färs, Ica sin. Icas består av 30% ärtor och HKs av 50% broccolli och blomkål. Den har fått godkänt både av mig och dom som ätit den här. Gjorde ju biffar, det blev 15 st av 500 g, kostade då 30kr. Nu har dom den igen och den här veck...

Av Neta - Söndag 21 april 22:01


Problemet när man sitter som jag är ju att man kanske inte alltid känner hur kall man blir. Jag frös om överkroppen igår och hade tagit med en kofta. Men fötterna blir ofta väldigt kalla utan att jag känner det. I en danslokal är det inte så mkt värm...

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5 6 7
8 9
10
11
12
13 14
15
16 17 18 19 20
21
22 23 24 25 26 27 28
29
30
31
<<< Januari 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards