Mina ord och tankar

Alla inlägg under januari 2018

Av Neta - 13 januari 2018 02:40

Ikväll har det skrivits om 2 skottlossningar i Sverige, en i Helsingborg och en här i vår närmaste stad, Uppsala. På båda ställena var det 2 pers som sköts, i Helsingborg avled en och en är svårt skadad. I Uppsala sköts 2 pers på en pizzeria i Flogsta nära Fyris park. Dom kände inte varandra och satt på,olika ställen i restaurangen. Gärningsmannen hade varit inne 10 min tidigare och gått omkring bland borden, kom tbx och sköt. Två barn hade varit 2 m från en av dom som blev skjutna och chockades svårt.
Både han som sköt och de som blev skjutna var av utländsk härkomst. Skadeläge oklart och de spanas med helikopter efter han som sköt.

Jag tycker alla dessa våldsbrott börjar bli läskiga och vi får nog tyvärr inse att det är personer vi snällt släppt in i det här landet som tackar oss så här. Sverige är inte tryggt längre, de här personerna tar ju med de konflikter dom haft i hemlandet hit. Vi har ju till och med IS anhängare här.
Samtidigt får polisen allt sämre villkor och resurser.

Men att man inte ska kunna ta sig en pizza på lokal en fredagkväll utan att se sig över axeln. Då går det för långt.

Här i byn har det inte varit sån dramatik men en familj fick sin postlåda sprängd ikväll. Vi satt inte ens ut vår som L gjort så vi kan ta in. Hängde ut en kasse som vi gjort hela jullovet. Gör mig också så heligt förbannad. Vilka är dom här fega snorungarna som förstör annans egendom gång efter gång? Å vad 17 är det för föräldrar som inte fått sina barn att fatta att man inte gör så?
J var nog inte så lydig alla ggr men han nöjde sig iaf med att vara uppkäftig och vattna blommor på hemkunskapen med olämpliga saker. Tjejerna har jag aldrig fått klagomål om.
Man får inte vara flat som förälder utan se till att ungarna fattar när dom gjort nåt dumt och låta dom ta konsekvenser av det.

Usch det här blev gnälligt men det är så jag känner när jag läser om sånt här. Nu ska jag försöka sova.

Av Neta - 11 januari 2018 23:05

Därav inget inlägg igår. Sämre i urinvägarna och det har gått upp i njurarna, fick dock lite hjälp idag. Ville bara skriva och förklara det. Hörs en annan dag.

Av Neta - 9 januari 2018 23:27

Vaknade ganska tidigt idag, iaf för att vara jag. Haha! Tog en lång het dusch och kom sen in i sovrummet till det här

Stråland sol och så var det hela dan. Intog grötfrukost inspirerad av C, men eftersom jag har svårt för havregryn tinade jag en rulle köptas tomtegröt som jag åt med hallon och blåbär, ja inte hela rullen så klart men gott var det.

Kom på att jag inte öppnat min påse från Cellbes med min nya gröna tunika så den åkte på idag.

Blir lika förvånad varje gång över hur lederna gjort mig så hjulbent, har väl aldrig varit det innan.

C och jag drog sen till stan med Lotten. På rakan utanför flottiljen mötte vi 2 brandbilar och sen ambulans och polis när vi kom in på Svartbäcksgatan. När jag kom hem såg jag att dom åkt på en trafikolycka i Lövstalöt i en korsning vi passerat bara 4-5 min innan. Måste ju skett i princip direkt efter det att vi passerat.
Vi kollade sen på ett hus med 55+ boende jag står på kö till. Hagbard för er som känner till stan. Står helt plötsligt som nr 4 till en lägenhet där. Så man kan ju hoppas. Har dock inte kallats till visning av själva lägenheten, än.
Åh ja vi ska skiljas!

Sen ut söder om stan till Björkbackagården, C ska dit på intervju i morgon och ville se var det var, var hon ska gå av bussen och hur hon skulle gå sen. Så mysigt att åka där på de små grusvägarna i strålande sol, fick nästan vårkänslor.

Vi åkte över Danmark tillbaka in och drog till Gränby där vi tog en lunchpaj och fika på Cafe? Ovan Där, sv. kyrkans fik. 59 kr för en stor pajbit med sallad tyckte vi var billigt.
Strosade runt lite där sen men den enda som handlade nåt var Lotten. Jag var och är ju inte helt 100 men skönt att få göra någonting ändå. Höll på somna i rullstolen och somnade på vägen hem med. Kom hem helt slut men lite stödvila, medicin och kaffe så blev det bra igen.

C åkte på första körövningen efter hon kom hem, blev mottagen med öppna armar och många frågor.
Precis innan hon åkte kom det blåljus igen men nu på vår lilla gata. Äldre grannar ett par hus bort där nån blivit opasslig. Otäckt när det blir så nära och drabbar nån man känner. Vi får väl höra så småningom.

Nu tog C och jag lite kvällsfika, ost, kallrökt skinka och oliver. Nu ska jag lägga mig, tror inte jag hinner så många sidor i boken ikväll.

Av Neta - 8 januari 2018 23:30

Idag kom dom

Ska försöka minimera användandet av plastpåsar. Har ju sen flera år egna kassar när jag handlar och tänker nu ha det även till grönsaker och frukt. Fick hem 2 förpackningar med 2 stora, 2 mellan och 1 liten idag. Smarta grejer som man kan sätta etiketterna på med. Tvättbara dessutom och du kan även förvara grönsakerna i dom i kylen. Därav att jag köpte 2 förp. Försök det med plastpåsar. Ni vet väl hur morötter ser ut efter ett tag. Ska bli kul att se hur det här blir. Rapport kommer.

Idag tog vi bort det som ska ner i adventslådorna och ställde det på bordet. Sen tog orken slut Haha! Och ni ska ju inte inbilla er att någon tog upp lådorna, nej så hjälpsam kan man inte vara. Börjar bli såååå less, börjar bli ohållbart.
C hjälpte mig iaf samla hop allt, sen sa jag själv ifrån. Har ju feber och blev alldeles kallsvettig.

Ser ni att min vita amaryllis blommar där ovanför ljusstaken?
Ikväll har vi kollat på galan och på filmen om Martina. Nu börjar kylan krypa in, kallt ute och nattsänkning är inte alltid en bra kombo. Jag ska se till att komma isäng. I morgon ska C o jag träffa Lotten och göra GC osäkert.

Av Neta - 7 januari 2018 22:51

Började känna av min uvi för ett par dar sen. Var beredd på att åka in akut idag men så tipsade C om en doktorsapp.
Jag visste ju vad det var och hade stickor hemma så fotade den och installerade appen. Fick kontakt med en kvinnlig läkare inom 1 minut. Hon såg ju stickan och konstaterade det jag redan visste och skickade iväg ett recept elektroniskt. Kostade mig 100 kr mer än ett läkarbesök men det kostar det ju oss att åka in och parkera så kändes inte som nåt överpris när man slapp gå ut. Tog totalt 10 min tills jag kunde beställa medicinen på apotea.

Hade kanske inte vågat göra det på något jag inte känt igen men har ju detta minst 2 ggr/år sen jag hamnade i rullstol. Hade ju dessutom stickor hemma så lätt att kolla för mig att det verkligen var bakterier eller nitrit som hon skrev. Sen kunna fota och visa i appen. Slapp sitta i telefonkö och slapp åka in i kylan och sitta och vänta. Inte kul när man har feber. Hade ju kunnat hämta på ett apotek med men då måste jag åka in och Medicinen kommer i morgon.
Tycker det här är en fantastisk möjlighet, dessutom använder dom sig av Klarna så det är smidigt att betala med. Har ju det till apotea sen tidigare.

Hade ju tänkt börja avjula i helgen men inte orkat det. Skönt iaf när vardagen nu börjar igen. Även om jag är ledig jämt så har man ju sina vardagliga rutiner ändå. E flyttar hem i morgon och C hoppas vi snart får ett jobb, annars får hon hoppa in på det gamla, ser ljust ut. Hon tänker bli kvar i sin lilla dublett där nere med verkar det som. Bättre att flytta till helt eget sen.




Nu ska jag ta lite febernedsättande och sova.

Av Neta - 6 januari 2018 23:37

Det hinner ju hända en del på en höst det får ju C erfara nu. Bl.a så har hennes kompisar i Karlholm fått barn. Hon visste ju det när hon åkte så vi fick i uppdrag att handla något åt bebisen som vi visste skulle bli en pojk när vi var i Ullared.

Det här blev det, ett par joggingbyxor och en somrig Hawaiinspirerad jeansskjorta i tunn bomull i strl 68. Vi tänkte att han är ju redan 2 månader när C kommer hem och sen vet vi ju inte riktigt hur länge det dröjer innan C kan åka dit. Därför köpte vi inget jättesmått det hade hon nog redan hunnit få tänkte vi. Idag åkte hon iaf dit.
Idag kom jag också på att jag ska nog kolla efter en liknande skjorta till pappan för han tyckte det var coolt att grabben fått en skjorta. Ser ni nåt liknande i vuxenstrl nånstans så hojta till.

E hade köpt 2 dreglisar och en ursöt nattlampa i form av en kanin. (Så klart) Haha!

Solen sken lite av och till idag så vi bestämde oss för att åka ut och åka lite och samtidigt hämta C däruppe just för att E skulle få lämna sitt paket också.

Så vi fick se underverket också minsann, pappan som vi känt hela hans liv kom ut med honom väl paketerad i en overall med nalleöron, dog lite när jag såg honom. Så sött! Dom har trappor upp till sig så vi kan inte gå in där.

Nu när C är hemma kommer vi säkert att se han igen om inte förr så när C fyller 25 i februari. Dom brukar komma när det är något, sist när C hade avskedsfest. Dom hjälpte även till när L fyllde 70.

Vi skulle ta en snabb korv innan vi åkte, men precis när korven var klar så upptäckte vi att vi inte hade några korvbröd kvar.

Men korv m bröd blev det ändå. Haha! Man får inte vara dum....
Vi förberedde även middagen som var rislåda m kyckling som E gjorde pilaffris till, så jag provsmakade lite till korven.
Rislådan gör vi så att vi lägger det kokta riset i en ugnsform, lägger rensad, färdig kyckling ovanpå + pudrar över curry och blandar sen en brk tomatsoppa m 3 dl grädde och häller över, så ost på och in i ugnen.
Idag gjorde vi riset lite annorlunda och jag fick fejka tomatsoppan, E gör just nu ettgästboksinlägg om hur vi gjorde i min matblogg.

Vi var även in i Tierp en sväng idag, var nästan mörkt när vi kom upp så man såg verkligen alla ljusdekorationer folk har nu. Så fint överallt! På ett ställe nära kompisarna såg jag en ursnygg utegran. Det var 2 belysningar i den, ev var den ena ett ljusnät med små ljuspunkter och sen en till med större lampor, så himla snyggt. Noterar det i mitt minne. Kan ju hitta på att ha en utegran nånstans nån gång. Ångrar att jag inte fotade.

Nu har vi kollat både på Slottet och Hotell Sacher, börjar bli lite trött men har även fått känningar av uvi, så ska ta lite medikamenter och hoppa i säng snart.

Av Neta - 5 januari 2018 22:54

E har typiskt nog varit lite piggare idag. Skönt för henne iofs. L och hon var ner till henne o tog reda på post och vattnade idag, hämtade medecin åt mig och hon orkade gå med in på affärn också. Nu sitter hon och rensar kycklingklubbor dom köpte som vi tänkte göra rislåda med i morgon.
Jag fick en sen julklapp av henne idag

Nån grej för glasögonrengöring, där man kör båda sidor samtidigt. Smidig sak som funkade bra. Wish så klart!

Annars har vi mest tagit det lugnt, bara smådonat lite. Funderar på att börja plocka undan julen lite, får ta några dar isf för jag kan ju inte bara rusha på längre.

Fick förresten en sak av C idag med

En snögubbe som står på händer med en silverkrans på foten. Lite söt på nåt vis.

Vår skärmaskin börjar sjunga på sista versen så dom tog hit Cs, körde den sista skinkan igår, men utan griljering och skar upp både den och en rostbiffshalva som vi åt med Hasselbackare och kaprisvinegrätt i kväll. Vi lär nu ha pålägg ett bra tag.



Så gott med syltlök och sallad med och så klart måste skrovet från potatisformen med. Haha! Det är ju där alla kalorier sitter.

Hoppas på lite riktig kyla snart med så vi kan frosta av frysarna, vi har ju hopplöst gamla sånna. Brukar göra det i dec men i år blev det aldrig av. Går ju fort då man väl kommer igång men man måste ju komma sig för med. Å bra om C är hemma och kan hjälpa till att bära ut och in från altan.

Nu ska jag gå och ta reda på lite recept jag spart till vårens matsedlar. Men till sist

Visst längtar man efter att få ha några sånna här nu och lite frasiga tulpaner?

Av Neta - 5 januari 2018 01:15

Vi hade väl kunnat få behålla solen någon dag till iaf tycker jag. Men nejdå bara grått. Inte ser det bättre ut framöver heller.

Elle har feber, inte så bra att hon följde med in igår kanske. Började fundera när hon plötsligt blev låg över lunchen och så småningom kollade C upp. Inte mkt feber men det behövs ju inte heller för att slå ut henne.
Så vi fick ställa in med Lisbet kompisen som skulle komma i morgon. Känns himla trist men ev kommer hon nästa helg ist. Vad har vi då gjort idag? Ja fixat lite i köket, plockat lite och dammsugit.
Ätit upp sillen som var kvar till lunch och hemgjort lappskojs nu ikväll och kollat nån hysterisk fars på TV. Löst lite korsord och kollat hur mkt mer i pension jag får. Drygt 300 e. skatt iaf.

C spelade solitär samtidigt som vi såg TV och lyckades få en kvar bara. Ser ni så glad hon blev Haha!

Men nu är det sängdags!

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5 6 7
8 9
10
11
12
13 14
15
16 17 18 19 20
21
22 23 24 25 26 27 28
29
30
31
<<< Januari 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards