Mina ord och tankar

Alla inlägg den 7 augusti 2015

Av Neta - 7 augusti 2015 08:56

Igår kom vi äntligen iväg till Öregrund, denna sommarpärla som jag gillar bäst av kuststäderna i Uppland. Så liten men naggande god. I min familj har Öregrund och Gräsö alltid varit sommar och semester. Mormor och morfar bodde på Gräsö från april till oktober. Vi hade stuga mellan Öregrund och Östhammar och även husvagnen på Klackskär några somrar när jag var liten, innan vi tog över Gotland. När mamma och pappa skildes köpte han sommarstuga på Kavarö. Öregrund är sommar helt enkelt och jag bara måste dit några gånger varje år.

Vi åkte dit mitt på dan, var lite moln då vi kom men varmt och skönt. Solen fanns där hela tiden vilket jag såg sen igår. Den tar rätt bra där vid vattnet.



Så mysigt mitt inne i stan.
Vi hittade en bra parkering, hade precis börjat nåt race med stora båtar då vi kom och det var så mycket folk ute. Vi gick ner till piren men såg inte mkt där så vi gick upp till nästa parkering. Där såg vi allt.

Många båtar som låg och tittade på första parkett också. Mycket vattenscootrar med.
Vi gick ner till piren igen sen när det här första racet var över, vi hade mat med oss och satt oss på bänken där, då hade vi lunchunderhållning med av en trubadur från tältet rakt över viken.
Jag vred in fotstöden under min rullstol och vände på dynan och vi hade ett perfekt bord ;-D
Åt tacos på våfflor, hade med tacofärs, majs och färdigblandad tacosås med gräddfil i en dressingflaska, smidigt som 17. Övriga grönsaker småtomater, gurka och paprikaringar åt vi som det var. Men färs o majs gick att limma fast med dressingen på våfflan, salladsblad på så vek man bara och åt.
Satt en familj bredvid som tyckte det var en bra matsäck och som skulle sno ide'n.

Vi hade ju första parkett över inloppet där och det kom även båtar som la till där vi satt. Blev kvar där en stund innan nästa tävling som var race med snöscooter på vattnet. Tre deltagare och det gick inte så bra för något. Vi gick tillbaka där vi sett så bra. Den första scotern kom väl halvvägs, den aandra kanske 15 m

Den tredje kom bara precis ut i vattnet innan den dök. :-D här bogserar dom upp den sista och han kom just dit. Men inga sura miner för det.

Det blev lite varmt och jobbigt för E så vi satt oss i skuggan vid hamnkontoret mitt emot båten " Carl Gustaf" som normalt trafikerar Uppsala -Skokloster men som denna vecka, som kallas Båtveckan ligger vid kaj i Öregrund med servering ombord. Grillen på fördäck och igår satt folk på övre däck och drack en öl eller tog ett glas vin och kollade folklivet.

Vi gick ett varv runt viken sen, kollade lite vagnar med lotterier och krafs. Har förut aldrig tänkt på att lotterivagnarna har en bodel med utdragbar altan bakom utrymmet där dom säljer lotter och har vinsterna. Fick ju till o med plats med möbler på altandelen.
Vi köpte lite rökt makrill och tog en glass vid färjeläget innan vi strosade ner på stan igen. Blev lite sugen på langos då vi såg den vagnen men efter matsäck och glass hade vi inte fått ner nån.

Det hade blivit kväll och vi började fundera på hemfärd, gick ner till piren för toabesök och en kopp kaffe (Medhavd) med den här utsikten

Kolla in den 2- mastade träbåten. Det är nåt visst med båtar i trä.
Båtveckans baksida visade sig i form av lite överföffriskade personer. Vi pratade lite med hamnvärdinnanoch både hon och vi blev oroliga för en man som var bra på trycket och vinglade omkring längst ut på muren vid piren. Hon visste att han gillade båtar och där hade han ju sitt esse. Hoppas han inte ramlade i sen.
Vi for hem vid 20- tiden. Väl hemma tog vi lite vickning på altanen med tunnbröd och makrillen vi köpt, gjorde en röra av majjo, gr.fil, smaksatt dijonsenap och en fiskkrydda med kräftsmak och klickade på.


Gott blev det och vi satt ute en bra stund, petade i oss lite ost med. Sen sov iaf jag ganska gott.
En härlig dag att spara minnet av.

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4
5
6 7 8
9
10 11 12
13
14
15
16
17
18 19 20
21
22
23
24
25
26
27
28 29
30
31
<<< Augusti 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards