Mina ord och tankar

Alla inlägg den 12 augusti 2015

Av Neta - 12 augusti 2015 21:08

Varit en helt underbar dag här idag. Sol och runt 23 gr.
Blev rejält förbannad i morse, jag har tydligen haft två pers på min vänlista som inte tålde att jag skrev som jag gjorde. Anade väl att det var dom jag menade.
Innan det blev känt att förövarna i Västerås var från Eritrea skrev dom att " svartskallarna som gjort detta i Västerås ska styckas levande" och liknande kommentarer omsvartskallar som dom uttryckte det. Triggade kanske varandra.
Senare delade dom en sida där man hyllade dom som misshandlat tösen i Karlskrona till döds förra året, för det gjorde ju att hon inte fanns längre och kunde sätta fler svartskallar till världen + att förövarna också försvann från landet.
Sen visar dom en bild på en svensk med en öl i handen som skålade för att båtflyktingar på medelhavet drunknat och tack och lov aldrig skulle kunna komma hit.

Har sett liknande tidigare, mest hos en av dom men inte så grovt. Efter Västeråsdåden spårade det ur fullständigt. Jag anmälde till FB och dom är vad jag kunde se borta därifrån nu, jag blockade för säkerhets skull.

Men som sagt det är den typen som startade det som pågick i Tyskland under kriget. Lågintelligenta varelser som inte klarar av att tänka alls. Spärra in dom med invandrare som är kriminella..... Nej så lågt tänker jag inte egentligen men....

I en av kvällstidningarna idag visas ett dokument som visar att en av förövarna i Västerås hade en utvisningsdom med omedelbar verkan den 16 juli. Dokumentet skulle vara från migrationsverket men saknade både logga och stämpel. Osäkert om det var äkta men OM så har det begåtts grova tjänstefel med fruktansvärda konsekvenser.

Nog om detta nu! Jag scootrade ner till Elle idag, hjälpte henne med lite blomfix. L kom och klippte lite runt en buske och en sten på hennes baksida och planterade Daggsalvian vi gav henne i helgen.
Tog bort ogräs och lite vanligt gräs, sånt som blommar. Blev jättebra och lite prydligare än innan. Hoppas blomman trivs där med så den kommer fler år. Nu ska hon skaffa lite fler solcellslampor och sätta där med.
Dom har äntligen varit och mätt för hennes garage och den killen var helt på Es linje att det skulle ner en bit från köksfönstret så det inte tog bort ljus. Eftersom det är han som hämtar det på gamla stället och fixar både installation och lägger nya plattor känns det bra både hos mig och henne. Rötägget vi träffade först från kommunen har vi inte hört mer från. Bara hoppas att inte U-hem lägger sig i och ändrar nu.

Nu är kl nästan 21 och jag sitter fortf ute. Ska bli så här hela helgen nu och en bit in på nästa vecka. Hoppas det stämmer med så ingen vind vänder eller så. Nu ska jag iaf gå in och duscha, tvättat sängkläderna och dom har fått torka ute, doftar så gott så jag kommer nog att sova bra inatt.

Ha det gott alla!

Av Neta - 12 augusti 2015 00:45

Så mycket ondska i världen nu och även i vårt land.
Tösen på Kinnekulle, 2 barn i uppländska småorterna Bro och Bålsta, joggerskan i Väsby och nu sist det tragiska som hände på Ikea i Västerås igår. Ja listan kan ju bli längre tyvärr!
Alla föll offer för mördare.

Sen finns det anhängare av SD som just nu spyr ut sitt hat över de utländska killarna som greps vid Ikeamorden. Ni är inte ett dugg bättre, det var sånna som ni som stödde nazismen och som gjorde att det i Tyskland kunde hända under kriget. Jag likställer många av er med personer som utfört brotten ovan. Ni är som sagt inte ett dugg bättre!
Kan inte låta bli att undra vad ni skrivit om det varit en Lasse Pettersson eller Pelle Jansson som gjort detta i Västerås?

Rötäggen finns bland alla nationaliteter precis som de goda människorna finns där. Människors lika värde oavsett nationallitet borde år 2015 vara självklar!
Jag har många kyrkliga personer på min lista på FB där om någonstans borde väl åsikterna om allas lika värde vara självklar. Men nej, där skrevs i prideveckan om att homosexualitet var syndigt och onormalt! Onormalt och syndigt för vem? Inte för 2 människor som älskar varandra iaf.
Guds kärlek finns för alla till och med för mördare och homosexuella.
Bland dom personerna hittar jag också SD-sympatisörer och det skrämmer mig mycket. Det finns bara ett ord för det, HYCKLERI!
Utge er inte för att vara sanna kristna om ni inte kan inse alla människors lika värde och inte kan låta bli att smutskasta kärlek mellan två lika kön!

Jag sympatiserar inte med personerna som utfört de här morden. Inte det minsta! Men det är pga den gärning dom gjort inte pga vem som fött dom eller vart dom råkat födas. Jag tycker det här är fruktansvärda gärningar och är mycket orolig över att det kan hända i mitt land. Jag är mamma och farmor och om något skulle hända dom barnen skulle jag bli tokig!

Jag är glad att jag föddes med så mycket intelligens att jag inte är utlänningshatare eller homofob.
Däremot tycker jag invandringspolitiken har många brister. Migrationsverket är ibland ett stort skämt. Byråkratin i det här landet skulle behöva lite mer empati, och jobba lite mer effektivt i sådana här frågor och sålla agnarna från vetet lite tidigare. Straffad för våldsbrott i sitt hemland eller medlemskap i våldsorganisationer ska helt enkelt aldrig få komma in i det här landet förrän dom klart kan visa att så inte är fallet längre. Mer samarbete mellan länder skulle förenkla det. Svårt, jag vet därför är samarbetet viktigt! Med den regeln skulle vi kanske undvika att liv spills till ingen nytta.

Dom människor som kommer hit är ofta välbeställda, kan betala dyrt för att få hjälp att fly. Är ofta högutbildade men i stället för att ta hand om dom och se till att dom snabbt får lära sig språket och integreras med oss infödda så vi kan dra nytta av deras proffesion så får dom ofta bo på asylboenden länge under usla förhållanden. När dom väl får uppehållstillståndet är det inte ovanligt att både läkare och andra yrken som vi har brist på här i landet i stället får städa, dela ut tidningar eller köra taxi.
Ge dom jobben till lata ungdomar som inte har lust att jobba ist som ett villkor att få arbetslöshetsförsäkring eller andra bidrag. Då kommer dom iaf ut på arbetsmarknaden. Det skulle alla tjäna på.
Kanske skulle det även göra det lättare för de som verkligen vill ut på arbetsmarknaden också.
Skapa ett lärlingssystem igen och låt invandrare och svenskar jobba tillsammans. Lära sig ett hederligt yrke dom kan leva på. Den utbildningen är väl lika god som höga studier? Yrken som effektiviserats bort kanske kan uppstå igen och folk må bättre. Tror vår ekonomi kan tjäna på det med och fler bostäder kan byggas som ungdomar fick råd med.

Jag tänker också på alla barnfamiljer som aldrig har råd att ta sig från sina krigshärjade hemländer. Hur kan vi hjälpa dom? INGET barn ska behöva leva i ett krig! Säkert långt dit men vi måste jobba för det vi som "slipper" det eländet. Kommer det nånsin att kunna hända? Den frågan skulle jag vilja ställa till regeringen.

Jag är orolig för hatet som finns, hatet som driver ondskan och vad det kan göra med mitt land. Personer som är födda här och inte vet vad lidande och och helvete är. Som sitter där och hatar, trygga, mätta, varma och torra!
Gå ett par mil i en persons skor, en som upplevt krig och våld på nära håll! Döm aldrig förrän ni vet vad ni talar om och kalla er inte troende förrän hatet och föraktet flyttat ut från era hjärtan.
Jag skäms över att vara svensk när jag ser era inskränkta tankar och oempatiska kommentarer! Vad ska folk egentligen tro när dom kommer hit och märker att det finns slikt folk här?

Jag vill bo i ett land där jag kan känna mig stolt!

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4
5
6 7 8
9
10 11 12
13
14
15
16
17
18 19 20
21
22
23
24
25
26
27
28 29
30
31
<<< Augusti 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards