Mina ord och tankar

Alla inlägg under juni 2015

Av Neta - 30 juni 2015 00:46

Det som inte är stulet kommer igen brukade mon mormor säga när hon inte hittade nåt.

Stina hittade markiserna i morse efter att jag gett order till dom båda två att nu fick dom väl,leta tills dom hittades. Dom ligger i en transparant säck och det är ju den vi letat efter, och visst låg dom i den. Bara det att unga fröken hade lagt den i en kartong och skrivit markiser på den så ordentligt. Hon visste till och med att hon hade lyft den där lådan några ggr när hon letat. ;-D
Det är ju inte bra att byta förpackning bara så där.
Nu sitter dom iaf uppe och alla blommor har fått nya platser känns det som. Skönt att kunna stänga ute vind och regn.

Unga fröken är på kryssning, bestämde sig efter kl 14 så vi fick panikköra henne in till tåget, då hade hon 7 min på sig att köpa biljett o gå ombord. En bekant som åkte buss bokade åt henne så hon hade bara att hämta hyttnyckeln i biljettluckan. Vi planerar inte så mycket i den här familjen.

Leif och jag gjorde lite ärenden i stan och handlade åt E som är sjuk. Jag fyndade en ny pläd till altansoffan

Ser ni hur mjuk den är? C o jag slogs om den pläd som låg därute igår så jag tänkte att det är lika bra vi har varsin. 25% på Hemtex så den var inte dyr heller.

Fikade på GnistaMaxi och jag kände inte för att laga mat. Ville köpa sallad men det ville inte L så vi köpte micromat

Nån pepparbiff black & white som inte smakade ett smack och några äckliga potatisbollar. Det värsta jag ätit på länge. Men rödvinsskyn, bean och bönorna va goda. Vinet var kallt och gott med.

Scheresminen har slagit ut, pionerna på G. Det är så himla fint på framsidan nu.
Kvällen tillbringade jag ensam, först på altan och sen framför TVn. Han försvinner till datorn som en avlöning numera. Inte kontaktbar för fem öre. Såg att han spelade spel av nåt slag.

Nu faller ett stilla regn därute hör jag och det doftar så gott från trädgården. Känns lyxigt att få somna i det.
Godnatt!

Av Neta - 29 juni 2015 01:14

Allt började egentligen i fredags, E hade smörgåstårta kvar och ringde Mi o Ma och frågade om dom ville komma. Då hon ringde hade Ma precis kommit hem och dom hade inte ens börjat med maten så det passade dom bra.
Vi blev också inbjudna fast vi varit där dan innan. Vi gick dit så L kunde få ta sig ett glas vin med. Tog 4-5 min bara. Det blev en trevlig spontan fest helt enkelt.
Precis innan vi gick hade vi bestämt att vi skulle åka till Rättvik dan efter, det var nån cruisingdag, en massa finbilar skulle åka runt Siljan men också,cruisa runt i stan. eftersom vi gillar gamla raggarbilar så tänkte vi att varför inte. Jag hade dessutom varit ensam hemma massor den veckan och kände för att komma ut lite.
Under kvällen berättade vi det och då tyckte Mi att Ma kunde åka med. Det hade vi så klart inget emot alls, tvärtom. Mi hade nåt annat projekt ihop med Pelle som inkluderade en boll. ;-D

Så det blev så att vi plockade upp henne från tåget i "Köpingen" morgonen efter, tar henne 15 min hemifrån med det. Då hade vi hunnit köpa bullar till 11-kaffe och varsin fralla, hade tagit med en mjukosttub och några Festis förutom kaffe och kex. Lite proviant utifallatt. Visade sig sen att hon hade tänkt lika. Vi åkte härifrån med stora mörka moln mot stan. Men jag visste att det skulle bli mer sol än här däruppe men lite kyligare, bara ca 14 gr.
Vi tog 11-kaffet vid Näsbysjön, dränerade lite och sen iväg igen.

När vi kom till Hofors såg det ut så här på himlen och jag började ana att prognosen kanske var bättre än dom sagt. Hade velat hemma om klänning eller byxor men valde det senare för dom kan man ju vika upp. Det gjorde jag för övrigt redan då vi fikat.

Vi var väl uppe strax efter 12.30, åkte ju 9.45 från Köpingen. Det gick lätt att hitta parkering bakom bankhuset och det innebar också att vi hade nära till bilen och inte behövde släpa på allt. Vi skulle ta ut lite kontanter men bankomaterna där var stängda så vi gick ner till gågatan. Ma hade aldrig varit i Rättvik, bara passerat så hon ville ju se sig om lite med.
Hittade en bankomat vid Hemköp och på tillbakavägen sen köpte vi jordgubbar och gick och köpte oss varsin Rättviksglass. Den finns ju bara däruppe i krokarna och har lite " roliga" smaker. Jag tog smörkola och kardemumma och satan i gatan va goda dom var. Kardemumma lite, men bara lite överlägsen.

Vi satt oss vid fontänen i solen. Somrigare än så här blir det inte. Det är Ls glass på kanten bredvid Ma, han fotar. Där hade vi också kanonbra utsikt över bilarna. Fotade men de bilderna blev inte bra i motljus.
Lugnare cruising än på Classic Car-veckan ( v 31) men mycket fjanterier med av s.k Blöjraggare. Dom förstör mycket och den ena bilen ser värre ut än den andra. Jag vill se snygga och välskötta bilar där folk anstränger sig lite. Kanske har lite tidsenliga kläder och tillbehör i bilen med. Som tur var va det mest sånt.


Solen gassade på rätt bra. Ma gick till slut till ett marknadsstånd och köpte sig ett par ursnygga lite tynnre byxor och tog av sig strumporna, va säkert 25 gr.
Ett besök på Hemslöjden blev det också, dock inget köp. Vi konstaterade att det dom sålde där för flera hundra kronor, det kan vi göra själva. Vi har ju sysslat en del med hemslöjd både Ma och jag.

Vi hade stolar med oss och satt oss sedan på gräsmattan och kollade trafiken en stund till men så småningom blev vi hungriga. Vi hittade en ny, ja iaf sen förra året, Thai där vid torget. Egentligen en "Take away " men igår var det även servering. Vi satt oss ute på trottoaren och såg fortf bilarna bra.
99 kr för " 4 små rätter" inkl dricka. Lite annorlunda mot de vi ätit förut, nån kyckling i kokosmjölksås, några kycklingspett, vårrullar och nåt vegetariskt i ostronsås som var jättefräscht med cashewnötter i. Ris och både Sweet chilisås och jordnötssås i små skålar bredvid. Där ska jag äta fler ggr.

Nu var det dags att dränera lite igen, har man intag blir det ju uttag. Vi bestämde sen att gå ut på Långbryggan och ta kaffe på maten vid ön. Vi hade båda våra termosar kvar.

Utsikt från vår bänk in över campingen.

Vred kameran lite. Ser ni yrkan?

Så kom " Ångbåten" också. Gustaf Wasa! Dom övade att lägga till med ny personal och backade ut och in några gånger.

Sen hade vi en sån fantastisk tur och fick se en kyrkrodd med ett alldeles nygift brudpar. Kyrkbåtar har jag sett förut men aldrig så här " in action" så roligt att få se. Blev spontana applåder och hurrarop till brudparet av alla som var där.
Ja vi var därute ett tag, va så skönt där och en massa folk vid avsatserna som låg och solade alldeles nere vid vattnet. Är ju bänkar med jämna mellanrum på bryggan som är lååååång, vid bänkarna går det trappor ner till en extra brygga eller avsats vid vattnet man kan bada ifrån.

Efter en stund slet vi oss dock därifrån, lämnade fikat vid bilen och gick en sväng. Jag ville visa Ma Rättviksgården som ligger vid infarten till Enåbadets camping. Vi bodde ju där i fjol och det är ett boende jag kan rekommendera. Billigt och hur mysigt som helst. Lite gammal dalastil,på byggnader och hus och god och billig frukost med hembakt. Man kan gå dit och fika med. Familjeägt vandrarhem med dusch o toa i korridor. Så klart kök för självhushåll med och utemöbler. Googla Rättviksgården får ni se.

Efter det var vi nöjda och gick till Ica och köpte lite vickning till hemvägen. Sen for vi mot Leksand via Tällberg. Vi både mötte och såg många finbilar där med, vid stugorna efter vägen var det flera som hade kalas. Folk hade picknick endes vägen med, rena folkfesten. Kanske man skulle suttit där ist då hade man kanske sluppit blöjraggarna och bara sett de som åkte runt sjön. Får bli nästa gång för vi åker absolut på det här igen. Då tar vi med både Mi och Pelle och bor kvar tror jag. ;-D

Leksand visade sigvfrån sin bästa sida, iaf vid Hembygdsgården som tyvärr stängt derveringen då vi kom.

Himlaspelet pågick

Tacoladan var tillbommad. Kallar den så för vi har suttit där i hällregn och ätit tacotallrik en gång. ;-)

Utsikten var iaf öppen. ;-) Sååå vackert där.

Och vad kom inte tuffandes där om intte båten vi nyss sett på Långbryggan, jo Gustaf Wasa.

Ja sen,åkte vi in till stan och strosade runt en stund.

Mitt i centrala Leksand är det så här idylliskt

Hittade en kul skylt då vi kom in på gågatan. Strosade runtven stund men vid 21-tiden så åkte vi hemåt.
Tog lite vickning vid en rastplats mellan Borlänge och Falun som var bland det vidrigaste jag sett i vanskötsel. Ingen skadegörelse vad vi kunde se, bara vanskött. Skäms Falun! Ogräs som gjorde vissa bord ointagliga, borden som uppluckrade och mossbeklädda. Planteringar som man kunde se varit fina med en Ornäsbjörk i mitten och rosor som nu är på väg att slå ut helt intagna av ogräs. Fruktansvärt! Ångrar att jag inte tog nån bild på eländet. Vi åt det vi behövde och åkte igen.
Hem via Ö -hus och när vi åkte därifrån var kl 00.30 och det var fortf rätt ljust på himlen.
Hemma hade lillskruttan kommit hem efter sin semestertripp, som jag saknat henne. På sängen låg en present.

Så fin så jag var tvungen att sätta i mina blomvärmeljus.

Vi tände den ikväll på altanen.
Dagen idag har annars varit lugn, E kom och vi grillade till middag. Åt jordgubbar och glass efter.
Nu är det natt och jag ska strax krypa ner under fällen.
Godnatt!

Av Neta - 25 juni 2015 23:12

Va ju så glad att Elles lilla gård däruppe i ghettot ändå verkade lugn, men va hjälper det så länge packet bor kvar.
Vi brukar köra ner till hennes lägenhet för hon har svårt att gå i backen, värst är nerför. Men hon får ont åt båda håll. Det har ju blivit mycket iom flytten med som blev rätt utdragen. Men det krävdes ju för att hon skulle klara det.
Idag då hon hade lite Öppet hus för sin badgrupp, jobbarkompisarna i kyrkan och oss så parkerade L på parkeringen. Jag hade eget fordon så han behövde inte tänka på mig heller.
När han skulle köra hem nu ikväll så var ena framdäcket platt och i det satt en lång träskruv. Inne i full längd så den var iskruvad med skruvdragare.
Jag tänkte direkt att det är väl dräggets ungdj-ar men han undrade om det kan vara någon som retat sig på att vi kör ner. En vuxen alltså! Det lär vi ju aldrig få veta men i fortsättningen blir det alltid parkering vid lägenheten så vi har uppsikt över bilen.
Så hoppas jag den som gjort det gör nåt vettigare med sina friska ben än att springa omkring och sabotera däck.
Nu ska jag maila områdespersonalen, det finns en övervakningskamera i området och har vi tur syns det något där. Polisanmäla är väl knappt lönt så kostnaden för de extra milen till stan och rep av, alt ett nytt däck får vi nog vackert stå för själva.

Annars var dagen trevlig, kom folk i tre omgångar så det blev smörgåstårta till lunch, mellis och middag idag. En massa jordgubbsr och melon och minst 2 koppar kaffe per omgång.
Hon jade gjort en helt vegetarisk och en med skinka och räkor. Ska be henne gästblogga i min turkosa blogg " Matsedeln" så kan ni kolla fyllningarna där.

Nu ska jag lägga upp benen högt och försöka sova.

Av Neta - 24 juni 2015 00:51

Carola alltså, lura alla i direktsändning så där ;-D
Vilket liv det är om detta på nätet.... Jag såg det inte själv, glömde att det var helt enkelt.

Idag har vi haft en fin dag med övervägande sol. Moln och till och med några stänk på ÖBs parkering. Men ikväll kunde jag sitta ute i kvällssol och plantera.
Ingen bild på det än men när jag kom hem var jag tvungen att fota det här

Pionerna på G, scheresminen på G i bakgrunden också. Kungsnävan har precis slagit ut. Lägg märke till Alunrotens röda blommor mot mitt scootergarage med. Sen alla prästkragar som L påstår är sk-tfula och vill trimma ner, men se det får han inte än. På G mot garaget är också Astillbe, tremastarblomman och toppklockan. Och en satans massa ogräs men det talar vi tyst om.
Skulle behöva gräva upp den där rabatten och lägga i en markduk men sånt klarar jag ju inte längre.
Såg att mina brandgula liljor slagit ut idag med.

I morgon ska det tydligen bli dagsregn småstänker nu med hör jag men på torsd får det gärna vara uppehåll för då har Elle bjudit hem sina jobbarkompisar och badgruppen.
När vi var på Ikea idag såg jag att dom satt ner ett grönt partytält hon tittat på, det är bara 2.50 ist för 3 m som dom brukar vara. Passar på hennes baksida. Nu var det nedsatt med 50kr så hon slog till på 2 st och ett matchande vindskydd. Jag fick köpa för hon var inte med. Det fick bra test i Ica- kurirens test med.

Christine är i Göteborg med sin kompis, nu var dom på väg från Ullevi där OneD spelat. Hotellet dom bor på är samma som alla brittiska seglare från nåt race bor på, dom var tydligen snygga. ;-D
I morgon ska dom till Ullared, bor på hotellet där med och 2 nätter för säkerhets skull.

Folk börjar lägga ut kantarellbilder men jag har gjort rent mitt lilla växthus först idag och planterat om tomaterna. Förra året vid den här tiden lyfte vi ut dom ur växthuset för dom blev så höga. Hittade "Yellow Queen" på Plantagen idag och röda körsbärs har jag ju sen innan, dom är väl typ 30 och 40 cm max. Den gula har en blomma men inte den röda. Spetspaprika har jag inte hittat och gurka struntar vi nog i i år.
Jordgubbarna växer fint iaf och inte ett frö har jag satt. Lite Mache hinns kanske, men har ju mkt perennt i form av örter, och ramslök. Kommer nåt mer med som kan vara vitlök.

Snart dags att plocka fläder med. Älskar den här tiden fast jag inte kan hålla på längre. Men det som finns har jag ju iaf.

Suttit och kollat boende i Östergötland, hade hoppats på Vadstena men där fanns inget. Motellet i Vikingstad, har nån varit där? Ser fint ut iaf. Eller så kör vi på Stångå i Linköping igen, där var det billigt o bra, dessutom centralt. Vill inte åka så långt. En bit till Vadstena därifrån men man kan ju ge det en heldag. Vi måste ju iaf till Brunneby och så på Skäggetorp så klart och väskaffären " en bit ifrån"

Nej nu ska jag hoppa i säng, varit på väg i flera timmar.

Av Neta - 22 juni 2015 01:05

I natt som var efter det det var slut nere på Björkis så var det lite stökigt på byn. Kanske inte så underligt med 961 betalande men för 2 av ungdomarna som var lite extra omdömeslösa slutade det 50 m in i skogen. Rattonykterhet, och båda var dom så omdömeslösa att dom avvek från bilen.
Den ena gick hem och den andra hittades i centrum. Båda är nu gripna och häktade, bara runt 18 år gamla.
Vi märkte inget av varken det eller polisjakten för det hände nere vid stora badet. Men bilen är känd på byn som så många andra och vi har bara väntat på att det ska hända något. Hoppas de andra ungdomarna får sig en tankeställare nu med.
Lika ikväll meddelades det att Frissan haft inbrott och har stängt må och ti. Drabbar ju dom som har tider de här dagarna också.
Vi vet fortf inte vad smällen på midsommarnatten var dock.

I vår lokala facebookgrupp kan man också läsa att folk blivit av med, plånbok, väska, telefon och en jacka under dansen.
Blir lite matt! Kan inte låta bli att jämföra med Malung där lägger man sin rygga utanför dansbanan man håller till på och det är ca 7-8000 pers i parken. Tror jag hört om 2-3 incidenter med stöld de år vi varit där, och det börjar ju bli många nu.

Idag var L o C in till stan och hämtade plattor som nån vänlig själ skänkte, vi räknade ut att om vi skulle köpt skulle det kosta närmare 1000kr. E ska ha dom på sin ena halva av uteplatsen, kommunen höjer nämligen bara den halva som det redan är golv på. Dessutom tycker dom att hennes scootergarage ska stå ca 1 m från köksfönstret. Inte nog med att det tar bort ljus i en redan ganska mörk lägenhet, det gör också att hon inte kan utnyttja den gräsplätt hon har där.
Vi ååpekade det både hon och jag när dom var på hembesök och då lyssnade dom. Men beslutet såg inte ut så ändå. Hade dåliga vibbar över karln som var där, han verkade nonchig och stressade som 17. Va en fred em....
Jag kände rätt, så nu måste hon överklaga till förvaltningsrätten. Hoppas hon hinner få dit sitt garage innan snön kommer. Står ju kvar på gamla stället.
Blir lite matt över det med.

I morgon åker C på semester med en kompis, dom ska på en konsert i Göteborg och på Ullared på hemvägen. Lite avis skulle också vilja ut och åka lite. Men L börjar bli gammal tror jag och en riktig stugsittare, kan väl inte slita sig från datorn. Få se om vi kan tvinga ut han på nåt nu när E blir ledig med. Hon har tre dar kvar.

Nu ska jag sova så jag orkar upp och krama C innan dom åker, åker redan runt 8.30

Av Neta - 20 juni 2015 18:38

Nja inte riktigt, några timmar kvar. Vi har precis ätit, grillade fransyska i sol. L satt där och grillade med en öl och man kunde nästan ana sommaren....
Ska inte gnälla, inte en droppe regn fick vi igår och vi såg solen flera ggr. Den kom på besök idag också

Annars va det lugnt igår, C for iväg på sitt firande med kören mitt på dan. E kom och hon och L köpte jordgubbar på vägen hit. Hade varit så mkt folk på Hemköp så dom fick parkera vid Röde orm.

Vi tog det ganska lugnt käkade sen lunch med alla måsten, sill, gräslök, gräddfil, färskpotatis, gravlax, öl o jordgubbar.

Fotade bara jordgubbarna :-D
Sen va vi inte speciellt hungriga så blev bara några bruscetta och ostknyten på smördeg sent på kvällen.
Upptäckte att det var mkt bra på tv, började med en film med Magnus Härenstam, "Kamrer Gunnarsson i skärgården."
Sen ett heltimmesprogram från Bjuråkersstämman, rena nostalgitrippen för mig som åkte på mkt sånt förr.
Sen ett midsommarprogram med diverse artister som var riktigt bra, vi avslutade sen med en krogshow "Det är serverat" med Magnus & Brasse som fanns på play.

C kom hem lagom till vår vickning så vi satt uppe och pratade en stund allihop men gav upp vid 1-tiden.
Precis innan vi lade oss hördes ljud som om nån renoverade, det avslutades med en explosion så rutorna skallrade. Det hände dock inget mer, inga blåljus eller så, vi orkade inte bry oss och släckte ner.
Kiosken har dock varit stängd idag så jag vet inte om det var där. Inte sett nåt.

Fejjan och andra medier har varit full av roliga och kluriga midsommarbilder
Först den som fick med allt

Sen det här med midsommarstång eller Majstång.....

Idag har vi firat lite mer började med traktorkortegen, Björkvallen och grillningen. I sol!
Mi o Ma kom förbi mitt i matlagningen men dom ville inget ha. Har dansat och spelat i 2 dar, hade tagit fram mat därhemma. Ville inte ens ha kaffe utan bara kika in.
Dom va nog rätt slut och med rätta, det är intensivt i midsommartid om man är folkdansare och spelkvinna.
När vi satt ute, ja ni läser rätt, ute på altan och åt sen så kom det en liten skur. Efter nån timme en rejäl skur. Kommer kanske mer.
C hjälpte mig vispa citronfromage till tårtan vi ska äta till nåt program om tävlingsdans vid 19, sen har vi en kräfttårta till senare ikväll. Båda ska bara garneras. Nu vilar alla utom jag men ska nog också slappa en stund.
Ha en fortsatt trevlig midsommardag.

Av Neta - 18 juni 2015 23:52

Ja nu är allt hemma i matväg, Elle kommer imorgon och är här iaf en natt kanske två om vi har tur.
Men jag har väl aldrig varit så oinspirerad nån midsommar innan?
Jag är inte ensam om det heller, läser på fejjan hur folk ställer in både stughelger och campingturer. Vi blir nog hemma om det regnar. Är ju traktorkortege här på midsommardagen brukar vara ett gäng med lövade skrindor som kör barn och spelmän från Sätuna till Björkvallen via Björklingegården. Kommer upp på väg 600 precis vid vår tomt så vi brukar sitta på baktrappan och titta. Sen är det ju lite tivoli, lotterier och dragkamp.varje by och varje företag härikring har ett lag i dragkampen. Och det mina damer och herrar är ingen lek, nej det är blodigt allvar.
Vissa av dom kommer också med lövad skrinda och laddar upp på puben....mman blir stark av öl.

Ja vi får väl se hur den här helgen blir, vi fixar väl käket och kan vi sitta ute är det en bonus. Skulle vart dagsregn idag men det kom nån skur då och då bara.
Hur det blir i morrn vet vi då.

Vi var som sagt in och handlade idag, möter grannen två hus bort. Hälsar och småpratar då han säger " Ja mat ska man ha fast man är ensam" vadå sa jag " Är NN på sjukhus?" " Nej hon är död, dog 28 april"
Har väl aldrig blivit så chockad! Hade absolut ingen aning! Läser ju aldrig tidningen längre nu när alla nyheter finns på twitter. C blev lika chockad hon.
Den här killen är spelman, hör till Öst- ätten. Men haft det som hobby, kört grävare annars. Nu berättade han att han inte spelade mer....nej det kanske blir så. Dragspelet vet jag att han lagt av tidigare men nu även fiolen....
Tur att han har världens finaste hund vid sin sida, en hund han har stenkoll på och som är den mest väluppfostrade hund jag vet. Dessutom något så ovanligt som en brun schäfer.

Nej nu ska jag sova, inte fixat med blommor och sånt än men jag hinner i morrn. Köpte iaf ett LED-ljus idag, ett midsommarljus.

Av Neta - 17 juni 2015 00:37

Har ni någon känsla för midsommar? Jag tycker hela vitsen med att fira midsommar går ut på att man ska kunna sitta iaf på altan. Men här har dom lovat 12-13 gr och då sitter man inte där. Från början skulle det regna med men det verkar vi slippa nu. Däremot lutar det åt dagsregn på torsd, börjar redan i morgon kväll.


Idag fick jag två pionknölar på posten, rosa doftpion. Fick L att gå ut och gräva ner dom med och under tiden försökte jag hyfsa till lådorna och krukorna vi redan planterat, plocka bort visset och så. Lite midsommarfint vill man ju ha. Nu klippte han ner alla gullvivor och förgätmigej med, dom hade nog fröat klart. Ser rätt hyfsat ut i trädgården, så fint med alla blommande prästkragar och Bergsklinten blommar med så vi kan få fina midsommarblommor på bordet med dom och lite aklejor i olika färger iaf. På altan har jag ju en bukett med hundkex och lupiner, så ska ställa dom så vi ser dom iaf.   Scheresminen är på väg att slå ut med.


Har bytt gardiner i köket till lite mer somrigt och la på en storblommig duk i vardagsrummet i turkost och blått på vit botten. Man får ju göra vad man kan.

Christine ska fira midsommar med sin kör. Vi blir nog själva vi andra tre, Bosse o Annika börjar sin semester o far norrut, Mi o Ma dansar och spelar, Eva jobbar o då åker Danne norrut också och ingen annan vill nog va körbar. Inte vi heller   

La ut ett inlägg om snapsar på den andra bloggen men själv dricker jag inte det så gärna. Var en som efterfrågade och jag visste att jag hade ett gäng Gillar mer rosé eller cider jag, dricker oftast bara nåt glas med om vi är själva. Midsommar är också en dag då jag faktiskt dricker en öl. Sill o jansson är inte så gott med vin.

Har suttit och gått igenom recepten och skrivit handlingslista. Ska göra en salt tårta med kräftstjärtar och avocado. Brödbotten utan gräddning som vanligt. Receptet var med varmrökt lax men jag fixar inte alltid rökt med "kladd" så jag byter. Eller jag, det är gallan som inte gillar det.


Midsommardan ser ut att bli lite varmare iaf och det är ju då det händer saker här. Till o med en halv sol lovar dom.   Hoppas på grillväder då med.


Vi har varit på möte C o jag idag, vi ska byta utövare för ledsageriet och samtidigt halverar hon sina timmar så jag ska få en annan på 20 timmar. Å herre jisses vilken skillnad mot kommunen. Men va svårt att beskriva vad för person man vill ha. C o jag känner ju varann så där har det ju liksom bara flutit.

Men jag ska få träffa två st om ett par veckor, sen anställer jag dom själv fast dom får lön från Alma som det heter. Passar ingen av dom så annonserar dom, snacka om att man får service. Jag behöver ju ingen hjälp egentligen, behöver ju bara komma iväg till olika saker. Nån som har körkort och kan dra stolen. Sen vill jag ju att dom ska vara lite äldre så man är någorlunda i fas. Men hoppas komma ut på lite mer saker, teater och annan baluns.


Innan det var jag upp och fick B-vitaminet, har ju ampullerna kvar hos Distriktan, nu har jag tagit 3 av 5 som finns i förpackningen men då går dom ut i aug och jag ska ha i sept, måste ha fått med kortare hållbarhet den här gången. Dom har räckt annars och kostar ju nästan frikort, svindyra. Lite surt för det faktiskt.


Ja allt nog och emedan, nu får vi nog sova lite iaf. Gonatt!





Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5
6
7
8 9
10
11
12
13
14
15
16 17 18
19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
29 30
<<< Juni 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards