Mina ord och tankar

Alla inlägg under maj 2017

Av Neta - 7 maj 2017 22:37

Skönt ute idag på em, solen låg på när jag planterade blomlådorna. Dom åkte dock in i växthuset nu ikväll för nu kommer ju några svala dygn. Tidigt i morgon bitti och kl 11 var det snö på väderkartan hos yr.no och det är ju den som är mest tillförlitlig. Stjärnöga tål ju frost och det skulle precis hålla sig på plussidan men dom är väl känsliga ändå i början tänker jag. Vi har ingen värme i växthuset men det blir iaf varmare där.
Leif gjorde ett fynd i växthuset en stor kruka med gräslök, kraftig och fin. Å här gick jag och köpte till påsk, inte tänkte jag på att titta in där. Men gräslök kan man nästan inte få för mycket av. Vi använder den jättemycket på sommaren. Mixar en kall soppa med gurka, avocado, dill o gräslök som är så god när det är så där tryckande varmt. Brukar låta nån tuva blomma med för det är så fint att torka dom. Längtar efter att få plocka smörblommor nu, dom kommer väl endera dan dom med. Dom torkar ju precis som dom är, ändrar inte ens färg.

Pratade med vännen A nu kväll, så nu har vi lite kul inbokat. Grillkväll, födelsedagsfika inte bara ett utan två st om vi har tur. Nu ska jag bara ta mig i kragen och bjuda hit Storvretaborna med, men just nu är dom utomlands.

Har vattnat med den här raringen idag

Förstår inte att jag inte har tänkt på den innan, gått och burit och lidit de senaste åren. Så lätt det gick. Finns 5 lägen på strålen. Når både amplar och en bit bort, ex ner i altantrappen utan att behöva anstränga mig. Inte tung alls. Borde finnas som hjälpmedel, inte läckte den heller. Bra med den där skrynkelslangen med som expanderar 3 ggr då man sätter på vattnet.
Har ni gamla mammor med dåliga leder så köp till Mors dag.

C lagade lax ikväll medans jag gjorde matsedeln. Vi hittade en avokadosås med mejram som både hon och jag blev överraskade över hur god den blev. Perfekt till laxen men går nog att ha till mycket mer. Vi hade bara gräddfil men det gick lika bra, tog torkad mejram, 1 tsk.

Köper oftast fryst avokado, 1 pkt är ungefär 2 st. Men man kan ju använda allting. Idag hade jag dock färsk men man vet ju aldrig hur många man kan använda om man köper ett nät. Gillar att ha mosad avokado på mackan med bara lite stänk citron och salt o sv.peppar på.

Nu ska jag gå och se till datorn, den hade nåt nytt program att installera. Önskar jag kunde göra allt på paddan ist. Så kunnig är jag dock inte.

Sov gott hörni!

Av Neta - 7 maj 2017 13:58

Jag måste tipsa om denna. Jag börjar få problem med att lyfta en vattenkanna över midjehöjd. Med den här kan jag enkelt vattna allt som hänger, krukor på bänkar o mark, det som står på trappen utan att behöva gå ner nåt steg.
Använder den med en sån flexibel slang som ser ut som skrynkligt tyg. Den tar mig 15 m och staven är 60 cm.
Kommer att spara mina leder i sommar.
Dessutom var den bra till rännorna, bilen, tvätta trädgårdsmöblerna med m.m Inte blev den tung heller. Finns 5 olika lägen på strålen, själva munstycket är ledbart, teleskopskaft och du reglerar med ett handtag längst ner.
Finns på Jula, 149 kr, slangen köpte vi med sprutpistol på ÖB för 99 kr.

Av Neta - 7 maj 2017 00:01

Christine bäddade ju rent åt mig igår och jag fick mig ett gott skratt då jag kom in i sovrummet och såg att i min säng hade hon bäddat i sina gamla Pelle Svanslöslakan.
Frågade igår vilka hon bäddat i och fick bara till svar att hon hittat några hon tyckte var fina. Idag sa hon att jag aldrig brukar fråga när hon hjälpt mig och att hon blivit lite ställd, hon visste ju vad hon gjort men inte märkte jag det.
Sov iaf som en prinsessa i natt, så gott och vaknade bara en gång av fågeldj-----na, kl 2.45, det var kolsvart ute men ett jäkla liv. Hade jag haft en bössa vete 17 hur det gått. Funderar om dom har ungar redan, lät nästan så på em.

Elle och L var och köpte sand idag, ett företagsjippo i stan då man fick köpa 750 kg för nån hundring. Grannen var snäll och lånade ut sin kärra.
E som ska få hjälp av sin bror att lägga plattor på en del av sin uteplats på baksidan. Det är gräs där nu och det klarar hon inte riktigt att gå på. Nu är både grus och plattor här hemma hos oss så det ska köras dit sen när brodern kan. Han ska få den äran att hjälpa till med det också.
Det är bara 2 1/2 X 2 1/2 m ungefär så vi får skotta upp sanden i backar och köra dit i. Sen är ju plattor svintunga. Man saknade ju egen kärra idag, då hade man ju kunnat ha kvar sanden däri, men vi hade ändå behövt bära den i backar sista biten. Går inte att köra in där, lite småkuperad skogsmark.

Skulle beställa medicin från Apotea igår, upptäckte att den som det var lite akut med inte fanns där. Slut hos tillverkaren också, fick lite panik. Men idag kan du ju logga in på alla apotekskedjor och kolla och då visade det sig att Kronan på Gränby hade den. För säkerhets skull åkte vi in på em och hämtade den. Blev en sväng på Kvantum med då vi behövde lite vi glömde igår. Går troll i vissa saker men nu så. Men så mkt folk, hua för att handla där på helgen, vi fick nästan panik.

När vi ändå var där gick vi och pratade med Telia med då mitt abonnemang behöver förnyas snart. Råkade bli en ny lur också. Fanns dock inte i lager så jag får hämta den i veckan som kommer. C ska ha min sen att ha utomlands. Blir ju oftast billigare med inhemska abonnemang om man ska vara borta ett tag. Och då är det bra med en enklare lur.
Den jag beställde idag är en uppdaterad version av min med bättre kamera. Men fortf en Iphone och lika enkel. Blir billigare per månad än den jag har nu med. Jag har ju ingen musik och bara ett fåtal appar. Gillar Iphone då den är så logisk på nåt vis. Har en 5c nu och den här nya heter SE.

C jobbar dygn och Elle kom med L hit redan mitt på dan. Vi gjorde lite stadigare lunch och gjorde lax o räkmackor nu ikväll. Sen hade hon köpt frysta vhokladfondanter, Icas. Blev jättebra. Runt tjugan för 2- pack. Åts med hallon och glass.



I morgon får vi sista äggleveransen med, lite sorgligt. Ska köpa upp mig på minst 2 kartor. Ägg håller ju länge även i rumstemp. Vet att Äggkungen kör här ibland med men dom är så jäkla dyra så hittar vi inga på gårdsbutikerna runt här köper jag hellre på Maxi, det gör vi ju på somrarna annars med.


Nu ska jag krypa ner till Pelle, Maja Bill o Bull, hoppas Måns håller sig i skinnet. ;-D

Av Neta - 5 maj 2017 23:15

22 gr och sol, folk har gått i shorts och linne. Vi åkte in mitt på dan och släppte först av E på Fyrishov. Träffade min nya husläkare och fick ett väldigt bra intryck. Ställde " rätt" frågor. Gjorde en ordentlig undersökning och det kändes som vi klickade direkt. Recepten gicks igenom och hon lyssnade på mig så jag fick det jag ville bl.a hudkrämen för benen så den ingår i högkostnaden. Så himla dyr annars.
Alla värden var bra, var lite nervös för långtidssockret men det hade jag inte behövt vara. Kolesterolet var perfekt också och jag hade gått ner ytterligare 4 kg sen i januari. Går sakta men säkert. Nu ska jag träffa diabetessköterskan efter sommaren, göra en ny ögonbottenundersökning i höst och om inget oförutsett händer så ses husläkaren och jag om 1 år igen.
Så himla skönt att jag trots att jag tycker att jag tappar det ibland fortf är på banan. Man har nog nån inbyggd spärr ändå. Och fuska måste man få göra ibland tyckte hon.

Hämtade Elle igen och for till Nelins

Så klart att jag inte kunde motstå dom här. Skulle ha 6 st men fanns bara 5 så blev 4 rosa och 2 vita att ha i mitten. Älskar färgen.

Blev en korv och dricka + glass utanför Nelins, vi satt faktiskt lite i skuggan då.
Hämtade C på stan, hon hade varit på ett möte för sina kyrkliga engagemang. For hem och pustade en stund innan vi gjorde mat. Satt på altanen till kl 22. Så skönt ute.

Firade med lite vin.

Nu sova nyduschad i renbäddad säng, det är vardagslyx det.

Av Neta - 4 maj 2017 23:40

Just nu vaknar vi till skrän nästan varje morgon. Råkor och kajor bygger bon i våra och grannars tallar. Vissa dar kan ljuden från fåglarna vara i timmar i sträck.
Vi har inte haft så mkt mer besvär än just ljudet. Andra i byn har inte kunnat ha saker ute, inte kunnat ta reda på det dom odlat. Det har varit fågelskit precis överallt.
Men nu skiter dom här med, syns på bilen. Kollade på baksidan idag men såg inget direkt på det avstånd jag har utan att gå ut. Frågan är om jag kan ha nåt i pallkragarna där eller om vi måste flytta dom till framsidan eller mot grannen J.
Många grannar har tagit bort alla tallar. Jag vill inte det. Träd är ju bra för luften, ger skugga och svalka. De går ju inte heller att bara byta ut träd, dom har ju stått där i många decennier och tar lång tid att få igen.
Var en granne från andra sidan här som tog tag i det här problemet ett år, vi skrev på listor och Miljö o hälsa i kommunen uppvaktades. Trots att dom måste varit medvetna om problemet då området runt kyrkan sanerats på bon m.m genom kommunens försorg så kördes dom över totalt, dom hade fotat och jag har för mig att dom spelat in också. Men vi får ingen hjälp därifrån.
Vi har provat egna s.k huskurer men inte hjälper det. Tallarna är också för höga för att vi själva ska kunna förstöra bona så dom kommer ju tillbaka år efter år.
I år började det redan i februari och nu eskalerar det under ruvning, ungarna skriker sen så det skär i öronen. När dom är flygfärdiga brukar det bli lite lugnare. Förra året blev det inte det förrän en bra bit efter midsommar.
I Elles område där det finns massor av tallar med finns inga sånna fåglar alls, undrar vad dom gjort där?

Fick en fråga om jag var nyfiken ikväll, vi började då fundera över vad det är egentligen, om det bara är negativt eller om det kan vara positivt med.
Jag tycker man kan vara nyfiken om det sker förändringar där man bor. Man vill väl vara förberedd.
Nyfiken på livet är man väl ibland också, eller om något nytt händer. Killen man får (fick ;-) en blick av, vem är han och vad vill han? Lära känna mig? Ja finns mycket man kan bli nyfiken på. :-)

Däremot får man ju aldrig snoka, lägga sig i det man absolut inte har med att göra. Då kallas det väl något annat än nyfiken va?

Varit soligt och fint idag, lite blåsigt. Skönt ute i solen men lite svalt i skuggan. Fixat mest inne, ute i omgångar mest på tomten. Måste försöka få nån hjälp med lite trädgårdsfix. E och L var på släktforskning och hade möte innan. C jobbade kväll.
I morgon ska jag träffa min nya husläkare, gjorde en förteckning över mediciner ikväll. Dom brukar ju inte läsa journaler innan.
E ska in till parasportförbundet, skicka ut kallelser till årsmöte. Hon kan ju inte jobba kvar längre nu när hon fick hel sjukpension, hade inte orkat det heller. Men hon är kvar i styrelsen över detta möte iaf.
Vill lägga sitt krut här på öppna förskolan. Blir precis dom timmarna hon får jobba och gör det tyvärr ideellt. Hade behövt lite extra inkomst hon. Hon gör det ju för den sociala biten, gillar personalen och familjerna och lär känna en massa folk på byn. Alla vet om hennes problem och tar hänsyn till det. Betyder ju också en del.

Fick svar från Odla idag, därifrån jag skickat efter pellisar. En bara vinade ner. Får iaf en ny, hoppas den klarar sig då.
Ser fram mot när jag kan ställa ut dom, har alla lökar kvar i garaget med, har ingenstans att ha dom förrän jag kan ta ut dom. Och dom har ju lovat mer snö så dom får stå där. Vissa växer men bara klippa bort, dom kommer igen även om det blir lite sent.



Av Neta - 3 maj 2017 23:37

Kyligare idag så vi fick äta frukost inne. E kom på scootern direkt från kyrkis där hon varit på öppna fs.
Vi åkte inte till stan, då vi kan få köpa 750 lit sand för 100kr på lörd, E ska ha till plattsättning så vi snor lite där.
Vi åkte norrut ist, först till Solrosen i Våla där vi också intog en sen lunch. E åt sallad och jag en köttbullsmacka med rödbetssallad. L åt en kanelbulle :-D

Letar efter en ljuskrona i smide att ha ovanför nya runda bordet på altan, har ju redan ovanför den andra sittgruppen och i hörnan där vi satt i solcellslampor. Vill alltså ha en till. Hittade ingen på Solrosen och inte hellerpå Kretsloppet i Tierp dit vi åkte sen. Kan funka med en fotogenlampa också men det fanns bara en illgrön och den ville jag inte ha.
I Tierp gjorde jag lite andra fynd, en brödback som jag ska ha krukor o fat i under säsongen, 20 kr, ( har dom i flera champinjontråg nu under en bänk, det här blir bättre) och ett antal tupperwareburkar, nya oanvända med rosa lock för 20 kr st. Har köpt en massa olika mjölsorter och behöver fler täta burkar. En korg att plantera en blomma i, också oanvänd för 10 kr kom med från Våla.

Lidl fick ett besök då jag behövde grönsaker. Sen åkte vi en mindre väg, fikade lite festis och bulle i spenaten och hittade lite vitsippor. Så skönt där i skogen. Sen var det bara att åka hem och laga mat. Kvällen tillbringades som vanligt i TV-soffan.



Av Neta - 2 maj 2017 23:56

Vaknade med feber i morse, en molande värk i ryggslutet som vid en UVI men även lite ont i ett öra och lätt förkyld. Gillar ju inte att hålla på med penicillin så gick in på apotea och sökte på UVI. Köpte några tranbärskapslar och nån mixtur. Hade tranbär i frysen så haft sånna i vattnet varvat med färskpressad citron hela dan. Ska ju till doktorn på fred annars.
La mig igen i morse och låg till 11, då orkade jag inte ligga längre, solen sken ju. Tog 2 pamol beredd på att fortsätta medicinera hela dan bara jag kunde vara ute på altan. Åt frukost därute och när drt gått 3-4 timmar kändes det rätt bra ändå. Har inte behövt fler pamol.

L tog bort vinterfönstren då han kom hem från gubbdagiset, torkade överliggare och stolpar efter lite tjat från mig. Han har ju skurit sig stackarn och hade inga plasthandskar. Tog till slut på sig murarhandskar men fixade inte alla. C gjorde det nu ikväll ist. E och jag sorterade upp markiserna och han fick upp i ett hål och över grinden. Resten tog C så nu är dom uppe.
Men attans vad dom krympt, har väl iofs haft dom några år nu men det är nog dags för nya. Går ju inte att tvätta så dom är skitiga med.
Har dom som fördragbara gardiner med kanal både uppe och nere. Över grinden sätter jag en dubbel med båda kanalerna uppe, vikta ännu en gång men kan spänna ner dom så det blir tätt även där.
Finns ju inte att köpa så jag måste sy, inte svårt iofs bara raka sömmar men dyrt. Den billigaste markisväven på nätet kostar 109 kr/ metern och jag ska ha 12 m. Fanns iofs en ljusgrå och vit på 130 cm som skulle matcha möblerna perfekt. Lite ljusare än det vi har nu med. Vi drar ju iofs bara för allt vid ett riktigt oväder eller nån kväll i slutet av säsongen då man vill suga på karamellen länge. Samtidigt måste vi ha nya "fönster" i hörnan. Går inte se ut genom byggplasten där på ett bra sätt längre. Skulle vilja ha plexiglas eller vanligt glas ist. Plexi t.ex åldras inte lika fort. Men är ju som hörnfönster där så går åt mycket. Måste ha det ljusinsläppet tycker vi.

Här ser ni båda grejerna, just här är markisen fördragen p.g.a blåst eller regn. Men ni ser ju att det knappt går att se ut genom " fönstret" fast tjejerna verkar ju glada ändå ;-) skrynklig Sverigeduk tyder på att det är efter midsommar iaf ;-D den läggs på då.

Ska bli hyfsat varmt och soligt hela veckan, och sen ett bakslag till i mitten av veckan därpå med snörisk. Har iofs varit med om snö i maj förut men det är väldigt ovanligt.

Elle var kvar ända till ikväll, är hemma nu. Ska avvakta hur jag är i morgon men ev blir det en tur till stan. Väntar nog med blomlådorna över nästa vecka men ska ha sand till sparrisen. Den måste ner nu. Får väl lägga över fönster och fiberduk över den pallkragen. Tänkte på kul sätta några potatisar i samma pallkrage, blir väl nåt kok bara. Dom hade påsar med sandlådesand för 39 kr, borde väl duga till både potatis och sparris. Går väl åt några påsar, var 15 lit bara. Har för mig att mina "3or" rymmer 400. Men ska ju vara sandblandat, så 20 % kanske.

Ska grunna på det men nu mot drömmarnas värld.

Av Neta - 1 maj 2017 23:35

Vilken dag vi haft, fixat lite med blommorna på altanen. Suttit därute och ätit lunch som blev grillat så klart. Vinterfönstren åker nog i morgon då det ska bli fortsatt varmt i veckan. Vi hade dörren öppen hela kvällen utan att det kändes. Kanske rent av gör i ordning blomlådorna, såg att Nelins hade 3 Stjärnöga för en 100-ing. Övrigt bör vi nog vänta med.

Vi funderar på att bygga upp uteplatsen på baksidan så man kan gå rakt ut på den, ha grillen där. Sätta trappen ner endes altanväggen mot Jessica ist. Inget tak eller så utan bara underlätta för mig och E att komma ut i skuggan på em. Flytta upp planket mot nordanvinden. Riva grillgolvet men kanske ha golv under trappen så man kan ha saker där. Gräsklipparn t.ex Jaja planering pågår få se när det blir. Vi skulle ju som bekant behöva måla också.

E blev kvar i natt med. Va så skönt att sitta ute här, hennes altan måste ju L hjälpa till med att städa och göra i ordning. Får väl bli i veckan också.

Nu sova!


Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5
6
7
8
9
10
11
12 13 14
15
16 17
18
19 20 21
22 23 24
25
26 27 28
29
30 31
<<< Maj 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards