Mina ord och tankar

Alla inlägg under maj 2017

Av Neta - 23 maj 2017 23:51

Vaknade i morse och kände mig febrig igen. Tyckte jag kände av urinvägarna också. Orkade liksom inte gå upp, va helt slut. Granngrabben hade nå kompisar här och dom höll på sköt med något utanför så kunde inte somna om heller. Lite läskigt då man har en husvagn med gasol i så nära med.
Det här har hänt förr och alltid under skoltid, tror dom har håltimmar att fördriva.

L var på sitt gubbdagis och C jobbade. Pratade med Elle på messenger och hon kom så vi åt sen frukost tillsammans, då hade jag tagit ett piller så jag kunde sitta upp iaf.
Pratade med Mi i luren, bad om hjälp med en rabatt och ska få det nån gång efter helgerna.
Sen hängde jag i soffan ett tag men satte mig ute på altanen sen. L har hållt på med bilen och åkte upp till Tierp för att ombesikta och fick godkänt.
Hade paket att hämta så tog 2 alvedon och mötte C vid affären när hon slutade. När vi kom hem åt vi en sen lunch.

Försökte orka torka lite på altanhyllorna iaf. Satte L att göra ren glasen på stora lyktorna. C hjälpte mig så det är lite bättre nu. Plantera orkade jag inte. L tog upp dom dynor som inte var uppe så nu först känns det klart där.

E åkte härifrån på stickcafet och kom en stund efter det, hade med sig en bit smörgåstårta som vi delade på till kvällsfikat, nu har hon precis åkt hem. Jag är fortf inte 100 så ska gå i säng nu.

Hoppas jag är bättre i morgon! "Pillrar på" lite i natt! Måste orka handla i morgon.

Av Neta - 22 maj 2017 23:50

Vaknade till strålande sol, gick att äta frukost på altanen. C kom upp sent hon har jobbat så mkt i veckan och var helt slut igår, idag jobbar hon dygn och har sen en v semester och gudarna ska veta att hon behöver det. Hon åker utomlands med kören på fred, så hon har lite kul att se fram mot.

Åkte med L in idag han skulle till doktorn på årsbesiktning, vi åkte runt Nelins och tog en korv då vi kom på att vi glömt att äta lunch ;-)
Så fint runt doktorsvillan där Husläkargruppen huserar, så mkt blommor och en stor hägg som blommade. Satt och tänkte på alla år man gått där hos R-M, nu finns hon inte ens längre.
L gick till samma doktor jag träffade i januari, som gjorde att jag bytte vårdcentral. Han tyckte dock att hon var bra, hon kanske har lättare för karlar :-D Jag satt kvar i bilen och läste i en tidning. Allt var bra med honom hon tog till o med bort nån medecin han ätit.

Vi skulle sen åka ut till Danmark och Fäboden för att köpa hö och havre till Skruttan då han kom på att han måste in en snabbis på biltema. Jag satt kvar i bilen där med, reagerade inte över sirener först ligger ju en station ganska nära där.
Rätt som det är kör det in 2 polisbilar med både blåljus och sirener på parkeringen. Hade 2 bilar mellan mig och entren, blev lite orolig över pådraget funderade om det var väpnat rån eller nåt. L var ju därinne.
En kille tog en polis åt sidan och pratade med, såg att han fick visa leg och så. Kanske nåt vittne. Dom andra tre poliserna sprang in, L hade dock inte märkt något därinne och såg inga poliser förrän han kom ut.

Senare ikväll läste jag dock på twitter hos polisen.
"Samverkan butiksvakter och polis resulterade i 2 gripna för stöld på Biltema i Uppsala."
Så det var inte mer än så, och ett sånt pådrag för det? Sen lägger dom ner utredningar om våldsbrott!?!

Vi tog en sväng på Bauhaus med då vi ändå var där. Det här med byggplast, förr kunde man köpa på metervara nu måste man köpa en hel rulle, och den kostar 1000 kr, höll på slå på rygg. På Bauhaus fanns iofs klar också. Plasten L vill ha kostar runt 350 kr st i en strl vi måste ha. Vi behöver 4 st. Dom är mämligen bara 80 höga och vi behöver 100 cm. Får ta höjden på bredden isf och göra som dubbelrutor.
Nu ska vi kolla med vår granne som har Allehanda glas vad vanligt enkelt glas kostar, ger mig 17 på att det är billigare. Vi köpte tillskuret spegelglas för nåt år sedan, lika nytt till ytterdörren och det var inte dyrt. Alternativet är att kolla på Blocket och på loppis efter beg fönster. Kräver en del fix men det kan han.

Sen äntligen ut till Fäboden. Älskar vägen ut dit från kyrkan, små nya alldeles svarta lammungar gick i en hage vid en gård. Så grönt o fint och massor av gullvivor. Vid parkeringen den här stora häggen.

Ärendet där var ju snart gjort så fina vägen tillbaka och sen motorvägen en bit ut till Blomsterlandet. Eller först var L in på CG och köpte jord till Elle.

Väl inne på Blomsterlandet hittade vi tomater vi skulle ha, L blev så lycklig då han hittade sina gula favoriter. Yellow queen. Jag köpte även miniplommontomater och en röd busktomat som inte behövde tjuvas. Var 3/99kr. En spetspaprika, stor och kraftig planta för 39kr tog vi med. Några småplantor och en tovsippa blev det också.

Sen dom här, kunde inte låta bli. Båda är små buskar som är ca 40 cm höga, dahlians blommor är gigantiska. Rosen har som blomgrupper, som en kvistros och den ska ner bredvid Peacerosen. Funderar på om det rent av är en rosbuske. Isf får vi väl plantera om den lite friare nästa år. Dom kostade 99kr st och rosen fanns i orange också, men då enfärgad. Skulle vilja ha den också. Hint hint ;-D

Hem via Food courten i Gamlis. Köpte med oss thaimat hem. Åt sen åkte L till E med jorden.
Såg hockeykillarnas hemkomst på nyheterna. Sen hängt i soffan framför burken.
Nu lite småfix sen sängen.
Godnatt!

Av Neta - 21 maj 2017 22:49

Den som tror att en trädgårdsmästare inte jobbar med kroppen den tror ju fel. Bara det att det vi gör 1-2 ggr per år, det gör dom varje dag.
Jag är ju ändå inte den som gör det tyngsta, men med mina leder är det inte 100 att kånka tunga krukor. Jag har ju liksom svårt bara att gå.
Allt som ska vara i krukor och lådor utom jordgubbarna är planterat. Gräset är klippt och vi har gjort vår standardblandning 2 plantjord (U-jord) och 1 kogödsel. Lite blåkorn i krukorna om nån månad och en gång till sen mitt i sommarn nån gång. Och så vatten då, brukar bli bra.
Fattas fortf några plantor, en tovsippa, tomater och paprika. Jag sår ju inget längre utan det är plantor som gäller. Har dock lite kornvallmofrö jag ska mylla ner.

Gillar dom stora enkla dahliorna

Rött, blått och vitt med nyanser är det ju i hela trädgården.

Röd blomstertobak

Murklocka och pelargon

Grannens brudspirea

Favorit, grusnejlika

Mozarellasticks, också en favorit ;-D
C kom hem med dom. Nu ska jag kolla klart på dom sista minuterna på hockeyn. 1-1 just nu sen värktabletter och sömn.
Godnatt!

Av Neta - 21 maj 2017 01:35

Vaknade ju till o med av regn, skvätte gjorde det ett par ggr till sen på fm. Klarnade upp mot kvällen men var bara 14 gr på dan.
Tyckte nästan synd om Johnny och Rasmus som skulle flyga helikopter över Sthlm idag. En 40-årspresent som måste utnyttjas för J. Va ju 2 år sen han fyllde det.
Men dom la ut bilder från flygturen som var hur bra som helst. Ingen sol men inget regndis heller.

Jag åkte aldrig med till svägerskan, haft lite värk idag. Får det dels av att sitta mkt i rullstolen dels av kryckgåendet i Js slänt. Åker numera dit bara på sommaren. Går inte komma upp till huset med rullstol där heller.
Dom andra hade haft trevligt på kalaset iaf, hann väl inte prata så mkt med födelsedagsbarnet men hade varit andra att prata med som dom inte ser så ofta.
Dom var hemma redan vid 21 igen.

Passade på att betala räkningarna, skönt att ha det gjort. Gjorde inte så mkt mer än vattnade växterna ute som var lite torra efter gårdagens värme. Fixade en sallad till mig och sen har jag mest läst.
E kom med hit nån timme och C gick isäng tidigt, hon har sin långa söndag i morrn, jobbar 8.30-21

Nu ska jag sova. Gonatt!

Av Neta - 20 maj 2017 12:22

Nästan tropisk värme igår men inte helblått hela tiden vilket nästan var skönt. Jag är ju en sån som njuter av sol och värme i skuggan, gärna med en lätt bris.
Vi var lite tidsoptimister då vi planerade gårdagen så vi hann inte allt. Bara på Plantagen tog det ett par timmar. Gick nån tusing till där men så fick jag mkt fint med. Blev lite förvirrad då grusnejlika var märkt med brudslöja på ett ställe och rätt namn på et annat. Bara strl på kruka som skiljdes. Fick iaf en rosa-vit igen.
Ska fota sen när det är planterat och utställt.
Handlade som sagt en hel del, även jord och kogödsel på citygross sen, men det gjorde L med tom bil, va ju 8 säckar som skulle hem.

E skulle göra en habplanering med sin sjukgymnast och vi hade planerat både Plantagen och lunch innan dess, men det hann vi ju inte.
Vi skjutsade upp henne och åkte och tog en kaffe o glass vid Kvarnbomacken.

Sen kom vi på att han skulle kolla på ny plast till vår "inglasade" hörna på altanen, vi har nu bara byggplast i ramar men den har suttit i 12 år och är lite mjölkig och jag vill se ut där.
Jag tycker det skulle duga med ny byggplast bara, den håller ju bevisligen och man kan ju byta lite oftare medans han är inne på nån mer glaslik kraftigare plast som inte mörknar. Den visar sig dock vara svindyr och jag ger mig på att vanlige enkelt glas är billigare isf. Risken med den är dock att den kan spricka vid kyla. Och ska vi gå upp till isolerglas då kan vi ju lika gärna glasa in på riktigt med skjutbara fönster. Men då är problemet att dom mått vi har inte är standard, och då blir det dyrt.
På K-Rauta hade dom dock bara blå byggplast och inget av den andra han vill ha.

Hämtade iaf Elle och åkte till Ikea och åt gravlax, mums! Sen satt hon och jag kvar där med en fika på maten medans L åkte och köpte jorden, och åkte hem med det och blommorna, och hämtade en grej vi skulle ha med till Johnny.
Christine kom till Ikea och vi gick ett varv. L anslöt och vi köpte ett nytt utebord till utbyggnaden på altanen.

Ja sen var det bara att åka och köpa Js present, något så avancerat som ett presentkort och åka ut dit. En varm och skön kväll blev det, var bara vi och Matildas föräldrar där. Rasmus var hemma men Emilia var nog med pojkvännen.
Dom hade gjort fruktsallad och köpt glass, perfekt till fika igår. Ledsnar aldrig på fruktsallad man kan ju variera hur mkt som helst. Här var det ananas, banan, kiwi, vindruvor, granatäpple och äpple. Säkert nåt mer med. Gott men jag fick lämna några äppelbitar t L då det började klia i halsen. Kan bli så av vissa sorter, mer om dom inte är skalade. Sörjer lite över det, men så är det.

På hemvägen var vi in till Maxi och handlade, blev lite hungriga då vi gick där. Hade ju ätit vid 15. Köpte bröd till varma mackor och gjorde turbovarianten med hamburgerost och senap mellan brödskivor i stekpannan. Jordgubbar fick bli sallad.

Hade ju suttit mycket i rullstolen igår och sen gått i backen upp och ner hos J med kryckor dessutom så hade på ren svenska skitont då vi kom hem. Sitter i idag också. Igår blev det ett dunder och jag tvärslocknade vid halv 12 och sov till 5. Upp och dränera lite och sen sov jag nog till 9 iaf. Hörde när C åkte men orkade inte ens öppna ögonen då.

Vaknade av ett stilla regn i morse, L och E åkte in till stan efter frukost för att fixa det vi inte hann igår.
Han och tjejerna ska sen på svägerskans 60- årskalas den när C slutar jobba. Jag ska bara ta det lugnt, fixar inte ens plantering idag.

Fortsätter att vara mulet, fast enl "vädret" ska det klarna upp en stund på em.

Ha det!

Av Neta - 19 maj 2017 00:19

Idag har det varit sommartemperaturer. 24 gr här mitt på dan men det blev nog varmare ändå sen.
Leif har varit i Strägnäs med gamla jobbarkompisar idag. Bl.a var dom på ett militärmuseum.

Elle kom redan till frukost, C var hemma och vi åt frukost tillsammans.
Hon köpte även med sig sallad som vi åt till lunch sen. Satt på altan så klart. Lite skillnad mot igår därute, det var 12 gr när jag planterade igår.
Skulle ju satt om en del saker men iddes inte, bara varit i govärmen idag.

Sonen fyller i morgon så vi pratade lite om det med och hörde oss för med svärdottern. Fick ett tips.
E åkte sen iväg till släktforskningen, L orkade inte. Vi tände grillen ist. Så smidigt med gasolgrill, är ju som att sätta på spisen bara.

Efter middagen som ni kan läsa om i matbloggen, åkte C och jag ut på en kvällstur.

Jag på scootern och hon på cykel, blev en tur på ett par timmar. Började med att åka upp och köpa jordgubbar.

Ut lite på landet med. Spanade efter rådjur men såg bara två. Gungpaus i en park och mötte lite folk vi pratade med. Hejade på många som var ute och gick eller cyklade. Tror inte nån satt inne ikväll.

Kom hem strax före 21, och fikade lite. C var trött och gick och lade sig, jag tittade i efterhand på Fest hos Bindefelt och Halv 8.

Gillar Bindefelt men fattar inte varför Pernilla W och Soffipropp har där att göra. Dom tillför ingenting.
Micke själv är ju så himla duktig på mat och jag älskar hans dukningar. Första programmet med dukning i grönt där varje kuvert var som en blomma är fortf favorit här.
Kvällens lila sommardukning med rabarberklädda vaser med Astillbe, Hortensia och Stjärnflocka gick inte av för hackor heller.

Desserten i Halv 8 idag blev Gino, blev så himla sugen på det.

Nu ska jag avsluta, och gå isäng. Inget halsont längre och det har blivit sonens 42- årsdag. Heldag i stan i morgon som avslutas hos honom.
Ska bli upp emot 28 gr och då, är det ljuvligt ute hos dom.

Godnatt!

Av Neta - 17 maj 2017 23:53

Igår när jag skulle ta min msk päroncognac så var det stört omöjligt att öppna flaskan, korken satt som berget. Vet inte när den var öppen senast men kan säkert varit nåt år sen.
Som tur var kom L upp en sväng precis när jag gett upp, så jag fick min skvätt. Tog en skvätt i förmiddagskaffet med och har faktiskt inte känt av halsen idag. Fortsätter nog även om jag inte gillar det som det är, har ju aldrig varit mkt för ren sprit. Men gör det gott så ok.

Vaknade till regn idag, kom inga mängder. Är ju så torrt så vi skulle behöva några dagsregn nu före midsommar. Sen får det inte regna ;-)

Norges nationaldag

Vet någon vad denna betyder? Kom upp många då jag sökte på Norge.

Tittade på reprisen av Sofias änglar då vi åt frukost, en familj som hade en pojke som haft en hjärntumör. Då mamman beskrev hur det varit och hur hon känt var det som att få ett hårt slag i solarplexus. Kände igen varenda tanke och varenda sak hon upplevt. I synnerhet det där med att man lämnar ifrån sig ett barn som sövts i din famn och man vet inte om man får se det levande igen. Det är fortfarande det värsta jag gjort i mitt liv trots att det är 23 år sen nu. Finns minnen runt det där som aldrig bleknar, minns fortf detaljer runt många händelser var vi var, hur vi var klädda, väder och allt som sas.
Tror stenhårt på att man får en blixt i huvudet vid trauman som gör att man minns så och aldrig glömmer ens den mest ovidkommande detaljen.

Idag kom dom och bytte batteri i scootern, han ringde och sa att jag kommer om en kvart. Då ringde jag arbetsterapeuten i måndags. Det går så fort.

Växterna från odla kom idag, planterade sticklingarna direkt men packade upp och vattnade allt. Mycket kvar som ska krukas om. Här får ni lite bilder och om ni tror att jag gillar lobelia så tror ni rätt. Dubbelbilderna vidar hur dom ska bli.

Verbena redan fulla av knopp

Lobelia, skulle vara en rosa, en vit och en blå i varje förpackning. Tror dock inte drt var så i alla 4. Hänger under bar himmel men högt upp.

Million bells eller minihängpetunia. Där stämde färgerna iaf.

Fuchsior

Tvillingsporre överst och fuchsiorna. Sporren ska hängas upp, så glad åt min blomstege.

Pellisar fick komma ut i ljuset

En stjärnpelargon och så årets, vit rosenknopps

Bägarankan ska planteras med en vit och en blå lobelia i en egen låda

Dom 2- färgade ska stå i grupp på trappen, har tre ovala blå keramikkrukor som är stora, ska bli röda, blå och bita blommor där.

Ja mkt återstår att skaffa. Bl.a en grusnejlika som jag upptäckte i fjol

Visst är den fin? Finns på plantagen. Dyr men den "bjuder igen" hoppas dom har 2- färgade i år igen. Ska stå överst på blomstegen sen.

C har suttit i skolan och skrivit på en uppsats idag, blev tvungen att gå in ett extra nattpass idag igen men går av 7.30 i morgon bitti. För att gå tillbaka kl 13 på personalmöte. Hur orkar hon?
Varken hon eller jag orkade laga mat ikväll så fisken åkte in i kylen och vi köpte hämtmat, jag en räksallad hon kebabtallrik och L körde på micromat. Men har man jobbat hårt så kan det bli så. Har och kommer att ha uront.

Nu lite kvällsfix o sen sängen. Tar en slurk strax.
Skål och godnatt.

Av Neta - 16 maj 2017 23:22

Ja äntligen börjar vi få något som liknar vårvärme, blåsten kom också som ett brev på posten. Blåste så mkt att vi drog för markiserna där vi har hyllan på altan nu ikväll, risk för att inget skulle stå kvar annars.
Vaknade med lite halsont i natt och känt lite idag med, kurerat mig som 17 och ska ta en päroncognac innan jag går i säng, vill inte bli sjuk.

Tog bort fiberduken från pellisarna idag, nu får dom stå utan men fortf inne på altanen. I morgon kommer nog sommarblommorna jag beställt från odla, skickades idag, så blir till att plantera och sätta ut dom direkt. Ska bli 24-25 gr på fred då Johnny fyller, så blir nog altanfika då. Brukar det iofs vara men i år har man ju misströstat lite.
Sen har svägerskan 60-årsmottagning på lörd. Få se om jag klarar det efter Js trappor. Men han är ju så klart prio 1.

Minns ni det här?

I juli åker vi dit igen. " vårt" rum var ledigt i 4 dagar så vi far dit 3 nätter. Vi trivdes ju så himla bra och nu när vi gick med i Stf blev det billigt med. Gillar Motala och gillar det läget med balkong mot solnedgången och ca 10 m till vattnet från balkongen.
Sen får vi ju åka till Brunneby, Lithells i Sköllersta och besöka det mysiga glassfiken både i Motala och på hemvägen i Hjortkvarn eller va det heter. Förra året hade ju skolorna börjat och en hel del restauranger och glassfiket stängt för säsongen. Nu är det mitt i säsong. Finns ju mkt mysigt runt om med.

Sen åker vi ju till Ullared veckan efter att C åker ner till Zimbabve. Då första skolveckorna brukar det vara lugnt där.

Ska väl försöka komma iväg nåt i juni med, vill gärna upp till Rättvik/ Leksand. Sen ska vi lura med oss Mi o Ma upp till Furuvik nån dag, får väl boka snart om det ska gå iofs. Mycket spelning för Ma på sommaren. Men vill så gärna äta på Bryggan däruppe.

Småplockat lite idag, tar tid men måste ju vila emellan. Dammat i ett rum med lite ordentligare med fuktig trasa. C och jag gjorde en mjölkfri korvgratäng med mozzarella, det tål hon ju. Blev faktiskt bra, hade fått tips om att göra med det och buljong så vi exprementerade lite. Finns i matbloggen.

Skruttan är lycklig nu när altandörren är öppen hela dar. Hon älskar att vara därute. Har riktiga race fram och tillbaka på golvet, in under möbler och sen in som ett grått streck i hallen och så ut igen. Få se om vi kan få ut henne på gräs i år, har ju inte gått på 2 år sen fåglarna anföll henne. Men har en ide' om nät över en hage med ett hus att krypa in i. Hon trivs inte i uteburen, tror den rastdelen är för låg, hon kan knappt stå på bakbenen där.

Nu ska jag ge blommorna i köket lite kärlek, sen är det väl dags att sova. Hör att L snarkar redan.
Skål och godnatt då!

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5
6
7
8
9
10
11
12 13 14
15
16 17
18
19 20 21
22 23 24
25
26 27 28
29
30 31
<<< Maj 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards