Mina ord och tankar

Alla inlägg under maj 2017

Av Neta - 16 maj 2017 00:32

Bästa nyheten idag är att handikappade Marias specialcykel hittats och lämnats in till polisen. Den behöver lite kärlek på verkstaden men sen kan hon cykla igen.
Jag är ju också handikappad, sitter i rullstol eller åker på min handikappscooter ute så kan känna igen mig i hennes förtvivlan. Skulle jag mista min scooter blev jag beroende av andra hela tiden. Vi behöver den frihet vi kan få.

Ringde arbetsterapeuten idag, dels så behöver arbetsstolen jag har i köket byta armstöd, sen håller min scooter laddningen lite dåligt. Har inte vågat mig ut i skogen eller på nån långtur och det begränsar mig ju. Ska få det ordnat.
Passade samtidigt på att fråga inför sommarens äventyr för Elles räkning om vi kunde låna en rullstol till henne över dagen. Är vi alla 4 kan ju L ch C dra varsin. Då säger den underbara människan att hon tycker att hon ska ha en över sommaren på prov. E har ju som sin femte eller om det är sjätte diagnos fått förändringar i levern. Förra året upptäcktes 4 st och nu har en tillkommit. Godartat tror dom men dom gör henne likväl väldigt trött. Blev så glad över responsen, van att man blir ifrågasatt.

Har börjat twittra så smått, mest bara läst förut och pratat med nån bara. Nu iom att jag delade efterlysningen av Marias cykel och den delades igen så mycket så fick jag några nya följare och började själv följa några stycken. Bl.a en tjej från Gotland som lägger ut Visbybilder. Blir sjuk av längtan ;-)
Så mysigt att faktiskt få respons på det man skriver och lite kontakt till och med, med jämnåriga.

Plingade till i telefonen i morse och jag hade 2 paket på posten. Ett var en peeling, duschcreme och lite småflaskor för necessären med shampo och duschcreme + en parfym jag fick på köpet.

Gratis är bra! Det andra är inställt i badrummet.

Men det tog inte slut där, det andra paketet innehöll detta

Allt var inte gratis, men ändå. Log då jag öppnade manikyrsettet, där fanns ju både kam, tandborste och under den ett skohorn med. Nagelfilen låg så smart i mitten. Perfekt att ha med sig på semestern.
Muggarna har vi invigt idag, goda att dricka ur. Har ju en liten tavla och en bricka av Nadja wedin också. Hon finns ju på trädgårdsmässan varje år.

Älskar Jenny Colgans böcker, precis läst alla tre om det lilla cafe't så kom denna. Så skönt dramafria. Iaf från ond, bråd död. Och Mari Jungstedt har jag läst alla av. Får ju läsa om miljöer jag känner då. :-) dock inte i denna tror jag.
Har Jennys allra första också, hittade den på bokbörsen. Handlar om ett bröllop, måste läsa den innan denna.

E åkte ju härifrån till kyrkis i morse och kom och skulle hämta sina saker efteråt. Men så började vi prata om sommar, kollade på vandrarhem som var tillgänglighetsanpassade m.m så tiden gick och hon blev kvar på middag. Så mysigt när jag får lite hjälp.

C kom hem i morse och vi åt frukost tillsammans inan hon vilade lite inför nästa pass. Hon gjorde tomatsoppa till lunch så jag har i morgon med. Nu ikväll kom hon nån halvtimma tidigare med och vi fick lite tid tillsammans innan hon dök i säng. Fattar ni hur tomt det kommer att bli efter henne? Även om hon inte kommer att bo här sen så messar vi ju flera ggr om dan. Galna mess ibland som ni ska vara glada åt att ni slipper se :-D men sånna blir det nog inte från Afrika, blir nog dkype nån gång i veckan kanske om vi har tur. Måste lära mig det.

Kollade ni på kändisbagarna idag? Börjar bli mkt Anders Baggei rutan, först fågelskådare, sen är han ju med från hundstallet och nu bakar han. Gillar honom!
Iaf så gjorde dom bl.a rulltårta och då ploppade ett minne upp från Gräsö där min mormor hade stuga. Johnny och jag var där när han var liten, han satt fortf i barnsitsen tror jag. Vi tog buss med cykeln till Öregrund och cyklade över. Var bara 6 km upp på ön.
Vi hade varit och plockat både hallon och blåbär och mormor gjorde en rulltårta. Hon mosade hallonen med florsocker och bredde på, la hela blåbär på det och sen vispgrädde. Minns det för J sa att gammelmormor gjorde tårtan avig. Som vi hade kul åt det. Men så gott det blev.

Ja sånna där minnen kan ploppa upp i min hjärna ibland, är det ett ålderstecken? Närminnet är inte alltid med mig kan jag ju säga ;-D men sånt som hände för 40 år sen, han blir ju 42 på fred.

Gjorde nån lista på fb idag om hur det var när man fick sin första. Blev osäker på hans födelsevikt, den trodde man väl aldrig att man kunde glömma. Tror jag mindes rätt till slut, 3850 g, han var iaf 53 cm lång. Elle var ju prematur, var 43 cm och 1685 g. C minns jag däremot inte! Stackars barn, undrar om hon får men av det? ;-) kan ha varit 3060 g och 49 lång, eller så är jag helt ute och cyklar.

Nu ka jag sluta svamla och gå i säng. Godnatt!

Av Neta - 14 maj 2017 23:44

Ja vad har jag gjort egentligen. Jo jag har haft lite kontorstjänst, jobbat med recept i datorn. Gjorde så klart veckans matsedel också. Det tog väl så där 4 timmar, allt som allt. Lade in och flyttade om recept i olika kategorier.

Bäddat om pellisarna på altanen också, ska ju bli ett kyligt dygn igen.

Elle kom igår och blev kvar, orkade inte åka hem idag heller.
Jag skickade upp L och henne att panta flaskor, tror inte vi gjort det på flera månader. Fick hem både ost, fil och potatis "gratis" alla tomflaskor blev en del. Sen var det crushburkar kvar sen före jul. Vi har en tunna vi lägger pant i, egentligen en upp och nervänd pall. Den var full. Sen nån kasse med petflaskor på det.

Ja apropå igår, blev ju Portugal som vann. Måste säga att första gången jag hörde den tyckte jag låten var mesig, men den var ju annorlunda. Många som var i samma stil sjungandes av snygga unga män annars. Men låten som vann vinner i längden, ju mer jag hör den, ju mer gillar jag den.
Kommer den att bli en sommarplåga? Troligen inte!

Haft upp emot 19 gr idag, känns nu, värmen stannar som kvar inne. Fick ha takfläkten på vid datorn med.
I morgon ska det bli mellan 3 och 6 gr. Kallt ett par nätter framöver med. Är det så här det blir nu resten av maj? Sommaren blir ju så kort. Inte fick vi nåt regn heller, grundvattennivån bara sjunker. Vissa kommuner har vattningsförbud redan. Inte här tack och lov!

C jobbar ett extrapass i natt, kommer hem i morgon fm och går på sitt ordinarie i morgon em. Hej o hå!

L ska in och ta prover då han kört Elle till kyrkans i morrn, tänkte följa med först men struntar i det, ska va 3 gr då dom åker. Kan fixa det jag skulle senare i veckan utan problem.

Nu vill E sova ska ju upp 7.30, så jag ska väl dra mig mot min säng med. Ny vecka i morgon! Händer en del då!


Av Neta - 13 maj 2017 23:50

I morse tvingade jag min stackars man att putsa hallfönstren. Man såg knappt ut, han gjorde det men kom sen och sa, tog dom inte mellan det är för bökigt!
Nehej! Vem ska göra det då? Blir lite trött.... dom är ju ovanför ytterdörren så jag har inte en chans.

Vi fortsatte iaf ute sen, gjorde klart på altanen och jag tog C till hjälp att bära ut alla pellisar. Tänker ha dom inne på altanen ett par dar innan jag ställer dom soligt. Skulle inte bli frost i natt men bara 2-3 gr så bäddade in dom i dubbel fiberduk ikväll.

Ser inte så fint ut kanske :-D

Vi sitter och kollar eurovision nu, men jag är så oinspirerad, tycker det mesta är skit.

Hittade ett nytt hus idag, tyvärr bara på bild. Visst är det fint? Lagom att städa med. Skulle passa mig som handsken!

Det är Linnea idag så Christine har namnsdag, det var vårkonsert idag så vi överraskade med namnsdagstårta i finvädret efter den. Firade farmor lite samtidigt i himlen, som hon är döpt efter.

Hon själv hade köpt grejer till dom här

Så idag blev det kaloririkt.

Önskematen gjorde det inte bättre precis.

Men så blir det ibland. Bara ta nya tag i morrn.

Skruttan är inte heller så intresserad av eurovision.

Nu har röstningen börjat, tror jag ska göra klart för natten under tiden och bara kolla vem som vann sen.
Hörs i morrn!

Av Neta - 13 maj 2017 00:48

Japp det har jag ju skrivit om innan, att hon lämnar i höst som senast kanske innan.
Nu blir det dock inte riktigt som det var tänkt.
Hon flyttar i augusti, men hon flyttar inte till stan utan till Afrika, närmare bestämt till Masvingo i Zimbabwe. Hon ska vara där i 4 månader.

Vi har vetat om det här nån dryg månad nu och vi blev nog lika chockade hon och jag när Mats, vår präst ringde och undrade om hon kunde tänka sig att åka ner som volontär till vår vänförsamling.
Det blev mycket googlande på landet och staden. Men det var egentligen aldrig nåt snack, så klart att hon åker.
Hon har nu också träffat tjejen som hon åker ner med från Kungsbacka. Det kändes bra och dom var tillsammans en hel dag tillsammans med personal från Sv Kyrkan. Dom ska också upp till Härnösand 1 v i juni för vidare info och utbildning.

Det far ju så klart oändligt mycket frågor genom huvudet på både oss och henne. Mest av praktisk karaktär. Hur är det där? Kan man? Får man? Hur gör man? Finns det?
Det dom har fått veta är iaf att dom måste ha långa kjolar eller byxor som ser ut som långa kjolar, och att dom inte får visa tårna.
Så tyger har köpts, både jag och mormor har konsulterats och det kommer att sys några plagg. Upptill gäller tydligen T-shirt inte linnen. Gäller att hitta tunna då med tanke på värmen.
Vi har också tittat lite på skor som inte är så varma med hel tå.

Dom blir troligen placerade i en familj, förhoppningsvis tillsammans och kommer att jobba med barn, ungdomar, sjuka och gamla. Om det är tillsammans också vet dom inte än.
Det är många frågetecken kvar.

Mycket ska också ordnas, vaccinationer, visum, telefon, bankkort, studieuppehåll, o.s.v På jobbet är hon ju timanställd men säger upp sig och ska höra av sig när hon kommer tbx. Dom blev inte glada åt att hon försvinner. Men unnar henne så klart detta.
Hon läser ju teologi med tanken att så småningom fortsätta att jobba med ungdomar i församlingverksamhet. Att då ha det här i sitt CV är ju en bra sak.

När dom kommer hem ska dom dessutom ut och hålla föredrag om vistelsen. Blir ju säkert nåt att skriva om i studiearbetet också.

Så hon åker när det är sommar och kommer hem till jul. Dom får lite pengar av kyrkan till fickpengar, mat och husrum. Resan så klart.
Dom kommer att ha 2 v ledigt i slutet av vistelsen och planerar väl att åka runt lite, till Viktoriafallen så klart.
När dom kommer hem ska dom direkt från Arlanda till Sv Kyrkans kansli och avlägga nån slags rapport om hälsa och så.

Ja det är väl det hon vet nu.

Annars har dagen varit lugn, toapapper finns hemma liksom lite annat. Blev pizza ikväll, köper enkla med bara ost o tomat och lägger på lite extra. Idag blev det räkor, svamp, ananas och mozzarella.

Jesper vann Lets Dance, var väl inte otippat precis.

Nu ska jag sova och i morgon ska det bli utesittarväder, härligt!



Av Neta - 12 maj 2017 00:07

Häromdan delade jag en status på Fb, en kompis blev av med sin handikappanpassade cykel. Jag delade den på min status och gjorde inlägget offentligt i ett dygn. Vad jag inte visste då var att en kille delat det i en Uppsalagrupp och i em hade den på 2 dygn delats1674 ggr på Fb. Sanslöst! :-)

Jag gjorde även ett inlägg på min twitter, där följs jag av Kicki Danielsson och Martin Melin. Båda RT + en del andra också. Dom har ju sanslöst mkt följare båda dom där. Det har delats minst lika många ggr där. Och det håller på än.
Idag blev jag också kontaktad av Expressen som också följer mig och kunde förmedla kontakten med min kompis. Därav var jag som ni ser ovan, nästan med där idag ;-D
Så bra att dom skrev om stölden också, kanske kan den komma tillbaka. Många tror att den redan är ute ur landet och tyvärr kan det vara så. Finns tydligen ligor som stjäl hjälpmedel ur portar och så och tar dom från Sverige. Snacka om idioti på hög nivå! Idag är ju inga hjälpmedel gratis heller och går det inte på försäkringen blir det dyrt för kommer det bort subvensioneras det inte för brukaren. Bara en rollator går på upp mot 7-8000kr. Dags att sätta larm och GPS även på hjälpmedel kanske?
Jag fick en del dumma kommentarer på twitter om romer, invandrare och hör och häpna studenter!!! Så himla mkt skit på twitter ibland. Ändå har jag varit väldigt förskonad. Kanske för jag är lite försiktig med följare.

Idag är det chokladbollens dag, fast vi köpte cocosbollar ist ;-D mycket godare, gillar inte chokladbollar jättemycket. Har man jobbat på förskolan så många år som jag och haft 3 egna så har man gjort nåt ton. Klassigt att göra är det också. Så jag spar det tills jag blir mormor. ;-)

Elle kom idag före lunchen, bjöd oss på kyckling och en nudelsallad som var så god att jag bad henne göra ett gästinlägg i min matblogg om den. Här kan ni se det, www.netaave.bloggplatsen.se
Vi åt kroppkakor till middag hon och jag, C jobbar natt och L var på middag med en massa höjdare på flottiljen. Så gott men man blir ju så himla mätt.

Fick lära mig nåt nytt om allergitabletter idag, man brukar ju bli trött av dom. Men dom ger effekt i 24 timmar. Därför ska man ta den tabletten på kvällen. Då gör ju tröttheten ingenting, och man har redan effekt då man vaknar. Ganska logiskt ergentligen om man tänker efter.

Fick paket från odla.se idag, L hämtade på em och kom hem med en stor kartong. Jag blev faktiskt orolig att det var sommarväxterna jag beställde i helgen som kom redan men det var pelargonen jag fick ersatt. Stort ex i kruka. Inbäddat som 17. Skönt annars hade jag haft problem. Nu hoppas jag dom kommer så jag kan ha dom ute direkt ist.

I morrn är det fredag igen, veckorna går så fort. Tänkte inte åka in och handla egentligen men så tog toapappret slut, jag har ingen koll längre. Kan ju inte gå, i vår källartrapp. Frågade speciellt förra veckan om allt fanns och det gjorde det. Vi måste försöka ha ett system för det när sånt här och tvättmedel tar slut, att man skriver upp när man tar sista förpackningen. Jag ser ju inte det som ligger nere i förrådet eller tvättstugan längre och det måste han ju ha koll på nu när C flyttar.

Mycket logistik för att driva det här halvgalna företaget som jag kan kalla min familj ;-)

Nu kommer jag inte på något mer att skriva om, orkar inte heller.
Sov gott hörni och i morgon är det fredag och värmen ska börja komma tbx så smått.
Grattis på födelsedagen Annika!
Godnatt!


Av Neta - 10 maj 2017 23:50

Idag fick jag från Ica Supermarket, med logga och allting att dom ville dela ut presentkort. Förstår att folk kan gå på det där.
Jag kollar alltid avsändare om jag är osäker, trycker på det som det står att det är från, idag stod det nåt helt annat än Ica där så då slängde jag det. Annars skulle man väl inte tacka nej till några tusingar så här inför sommaren.

Figurerar också både varningar och uppmaningar på fejjan, blir lite tjatigt i längden.

Få se om det nu blir nån sommar, det är ju nästan så man börjar misströsta. Vi hade - 5 gr i natt. Nu sägs det ju att det ska bli lite mer vårvärme från och med helgen men jag väljer att se det först.
Är lite orolig för fruktträd och bären i skogen också. Vet inte om blåbären hunnit börja blomma, har dom det är det ju kört i år. I trädgården är det sent iaf, hoppas det är det till skogs med.

Idag har Elle bokat Ullared till aug, finns en orsak till att vi åker iväg och gör nåt kul då. Ni kommer att förstå det så småningom.
Gjorde en hint om nån ville åka med ner, vi får en bädd över eftersom C inte kan åka med då. Tanken är att L kan få lite avlastning, när det gäller rullstolskörning. Hans onda axel gör sig mer och mer påmind. Vi försöker få iväg han till sjukgymn eller kiropraktiker, går så där. Ni vet, karlar och söka vård.....
Vi ska iaf vara där i 2 nätter, då behöver man inte vara i varuhuset hela tiden utan kan göra annat också. Vi åker ju som vanligt ner på sennatten så då har man ju hela första dan där med. Så fint där vid kusten ju. Det är precis när skolan börjar så det är ju fortf sommar, men vardagar och då är det ju lugnt och inga köer.

Inte gjort mer än det löpande idag, tappar gnistan på nåt sätt när vädret är så här. Satttill och med vid fasta datorn och spelade Klix ett tag, det enda jag brukar spela.

Nu kom L och sa att det är -1 gr, frost i natt med då. Så jag går och drar täcket över huvudet.
Sov gott!


Av Neta - 10 maj 2017 00:01

Ni vet ju redan att jag älskar min nya säng. Ska inte tjata mer om det. :-D men den har varit högre än den förra, jag trodde att jag skulle vänja mig. Gjorde jag väl på ett sätt också men bestämde mig ändå till slut för att byta ben på den från 16 cm som följde med till 10 cm. Å jösses vilken skillnad det blev! Passade mina korta taxben mkt bättre. Att så lite kan göra så mycket!
Kände ju iofs det när jag fick en toaring som var några cm tjock, helt plötsligt kunde jag resa mig utan att få ont i knäna.

Elle kom med L från hans gubbdagis idag. Vi har grejat lite och suttit i köket tillsammans. Jag har klippt dill och fryst in, hittade så himla fin och en rejäl knippa kostade bara 25 kr. Blev en litersburk klippt. Elle skar korv och förberedde lite samtidigt, till och med Christine var hemma och med oss, hon skar purjo. Rena tjejfesten runt köksbordet. Elle gjorde dessutom en sats fröknäcke med råg som ju är lite nyttigare för oss än majsmjöl, dom blir lite sprödare men mkt godare.

Vi har suttit och pratat lite om utflykter och ställen vi vill åka i sommar. Kanske hyra en stuga neråt Södermanland. Vi åker mest igenom där annars. Finns ju så många fina ställen där.
Även upp mot Hälsingland vill vi åka, då vi lånade stugan i Ockelbo åkte vi mkt till Söderhamn t.ex och vi har vänner som bor vid kusten där som vill att vi ska komma.
Oskarshamnsborna flyttar till Lessebo, så dit ska vi också.

Köpte årets första Svenska jordgubbar idag. Bara 10kr här uppe. Fast dom säkert är växthusodlade så kändes det ändå skillnad mot dom spanska vi köpt till påsk och Valborg och tyckt varit väldigt bra. Köpte en först men skickade upp L efter ett par till när han ändå skulle dit så nu har jag till filen i morgon med.

Nu så får det vara bra för ikväll.

Av Neta - 8 maj 2017 23:15

04.20 i morse va jag upp en vända då snöade det på diagonalen. Sen på fm så kom riktiga byar av blåst och snöslask. Inget som la sig dock och solen sken emellan. Sen på em blev det soligt o fint, lite blåsigt dock och bara 3-4 gr, nu är det 0- gradigt.
Är det mars eller maj? Vet att jag upplevt snö nån 1 maj för många år sedan men så här många dar in vete 17. Isf har jag förträngt det. Så skir o fin grönska ute nu ju, så snö mot det. Märklig känsla!

C har varit ledig idag, hon har fått nån syperiod nu så vi har kollat på mönster idag. Finns ju några pärmar här. Jag upptäckte också att jag har mönster på ett ursnyggt linne så hon smittade mig lite. Hon sydde sig en lång svart trikåkjol idag iaf. Ska gå igenom lite tyger jag sparde när jag rensade senast, nåt ska jag väl hitta. Blir det bara varmt är det ju lite mysigt att sitta ute på altan och sy.

Var ju inget uteväder idag precis så vi fyllde frysen med lite matbröd, mest L som får jobba med det. Vi har helt slutat köpa bregott nu, laddar smör när det är bra pris ist och gör eget bordssmör. Blir så mkt godare med flingsalt med. Dags att göra mer sånt med nu såg jag.
Dagarna går och det är alltid nåt att fixa med fast man inte tycker man gör något.
Vi bestämde i rusket på fm att vi skulle göra soppa till middag, så blev en tacosoppa med köttfärs, rödlök och wokgrönsaker. Hade Zetas burktomater, brukar inte ha dom men tyckte dom var så syrliga, nästan som om det var citron i dom. Köpte billigt från Matsmart iofs, men dom skulle hålla till november.

Vill ha ett par "hoppaiskor" mina Birkenstock börjar gå på sista versen. Köpt på jobbet för urlänge sen. Såg dom här på Bonprix, läder och för det priset. Bra med lite bakkant och kardborrem också. Dom töjer sig ju efter ett tag. Finns inte i strl nu men jag kan beställa och dom skickar när dom kommer. Skönt med sånna här skor när man går ut och in mycket i sommar sen. Brukar ha ett par stå vid altandörrn på höst, vinter o vår med. Har ju extrakyl därute.

Min stationära dator börjar krångla, stängde en sida 2 ggr ikväll. Vi säkrade innehållet för bara nån v sen men börjar kanske bli dags att kolla efter nytt. Tur man har datatekniker i huset. Blir nog ingen fast då tror jag. Sitter nästan bara där när jag betalar räkningar eller gör matsedel på andra bloggen. Annars har jag ju en Ipad. Vet att man kan göra det på den med men samma sak där, den är ett par år nu och börjar bli trött. Är några tusen bilder på den.
Det som är synd på den här Ipaden är att alla smileys blir frågetecken. Iaf i bloggen.

Jaja det är ju världsliga problem, nu ska jag småfixa lite sen är det nattinatt.

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5
6
7
8
9
10
11
12 13 14
15
16 17
18
19 20 21
22 23 24
25
26 27 28
29
30 31
<<< Maj 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards