Direktlänk till inlägg 26 september 2021
Sätt ugnen på 200 gr
Blanda ströbröd, pot.mjöl, lök ( jag tog en färsk hackad) och vätska som kan vara vatten, mjölk eller 50/50 av det. Jag brukar köra på det sista.
Låt det svälla 10 min
Tillsätt kryddor och rör om
Tillsätt köttfärs och ägg, blanda snabbt och noga ihop det. Enklast med degkrokarna till elvisp eller matberedare. Arbeta inte färsen i onödan.
Fördela i 1 eller 2 avlånga formar beroende på hur hög du vill ha den
Blanda 1 msk smörolja eller smält smör med några stänk kinesisk soja och pensla det ovanpå limpan
Grädda tills innetemp är 72 gr, tar lite olika tid pga höjd.
Servera med kokt potatis, kokta morötter, sockerärtor, lingonsylt och sås.
Sås:
2 1/2 dl vatten, vispa ur formen med det och sila ner i såskastrullen.
2 1/2 dl mjölk
3 msk idealmjöl
Salt, peppar och några stänk soja.
Vispa hop vatten, mjölk och mjöl i kastrullen
Koka upp och koka 3 min, rör om då och då.
Smaksätt!
Tunna skivor av köttfärslimpa med smörgåsgurka på knäckebröd. Så gott!
När vi åkte hem igår regnade det och det hade också regnat massor under em det syntes på vägen. Från att vi åkte på 55an ungefär var det torrt och inget spår av regn fanns. Inte här hemma heller och det är mkt torrt i naturen. Regn skulle behövas här...
Iaf ett par nätter ha ha! Så skönt att få prata av sig om allt. Känna stödet från nån som känner mig och som förstår mig precis. Han följer med mig som stöd till prästsamtalet om begravningen i morgon också. Kanske inte ända in på mötet men finns...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 |
4 |
5 | |||||
6 |
7 | 8 | 9 | 10 |
11 | 12 | |||
13 | 14 |
15 | 16 | 17 |
18 | 19 | |||
20 |
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | |||
27 | 28 |
29 |
30 | ||||||
|