Mina ord och tankar

Alla inlägg den 19 september 2021

Av Neta - 19 september 2021 23:02

Elle är ju sekreterare i parasportförbundet. Idag avslutades en vecka med en prova på dag. Assistansbolag och och patientföreningar var där också och informerade om sin verksamhet. Leif var där och jobbade med dom som sysslar med sport via dator, inte helt lätt tydligen. Men bra öga - handkoordinationsträning.

Här är informationsbordet för parasportförbundet där jag fick vara med idag också. De sporter man fick prova på var bl.a Boccia, Tennis, Skytte, Bowling och rullstolsdans.
Elefanterna på bordet utför olika parasporter och är gjorda av Twitters egen elefanttecknare Micke. Vi ramade in dom och det blev så,fint och många ville köpa så vi hänvisade till konstnären.

Heat i Uppsala hade sponsrat med lunch för alla som jobbade.


Vi fick välja på kycklingsallad eller ost o skinksallad med pasta i båda. Dricka och hembakt bröd ingick. Dom vill gärna fortsätta att sponsra på olika sätt. Så himla bra!

Vi stod granne med neuroförbundet och knöt en mycket trevlig kontakt.

En kul men intensiv dag inte minst för E, men trötta var vi båda två.


Jag åkte ner och röstade då jag kom hem. Tog med mig kryckorna och det var en himla tur för jag fick stå 20 min i kö. Så mkt folk. Skönt att jag tog mig ner iaf och anvende min rösträtt.

Ännu mer slut och med värkande knän o ben åt jag resten av burriton. Trodde inte jag skulle kunna ta mig från köket till soffan men det gjorde jag. Senare när jag fixade mig lite fika hällde jag kokande vatten på vä hand, himla onödigt. Greppade dock en glass i frysen och kylde ordentligt.
Sen har jag inte gjort nåt annat än hängt i soffan och pratat i telefon både med kompisen i Dingtuna och M.

Ska snart försöka orka ta mig i säng. Kommer att sova ovaggad i natt.

Av Neta - 19 september 2021 00:52

Dagarna går och vi med dom höll jag på säga Haha!
Ute en sväng på fm idag och när jag kom hem stod den här utanför dörren.


En kristi törnekrona, är nog mer än 20 år sen jag hade en sån. Tror jag ledsnade på taggarna men den är ju fin när den blommar. Får stå på köksbordet för det är fullt i alla fönster. En snäll granne var hit med den.

Köpte ett ganska stort paket med rökt kalkon i ojämna skivor på Maxi för några dar sen. Idag hjälptes E och jag åt med att trassla ut skivorna, gjorde en ziplockpåse till brunchen och några småpåsar med trassel man kan ha i omeletter m.m
Vi fikade och fortsatte vår planering lite, vi är ca 20 nu med respektive och icke facebookare. Idag pratade vi tårtor. Vi har bestämt att ha allt laktosfritt det påverkar ju varken smak eller konsistens och då kan alla äta allting. Vi hoppas kunna beställa tårtorna så på Maxi också. Jag får ju bestämma sort eftersom jag fyller.


Blir troligen frukttårtan och till C som inte tål mandel kör vi en bakelse. Dom kanske kan göra en fruktbakelse rent av. L får plocka upp dom den dan vi ska ha balunset eftersom han ändå åker förbi.

E hade varit till kiosken och hämtat paket, DHL kommer dit, och köpte varsin burrito till oss på Sjöhagen.




De ska vara två men på take away gör dom en stor. En rätt matig sallad och tre såser till, deras egen tacosås, guccamole och en vit majssås. Den vita är det majonnäs i så den skippar jag men det är gott att blanda den gröna och röda till. Sen petar jag ur det gröna chilin ur salladen. Gillar inte starkt.
Man orkar bara halva burriton då det säkert är 3-4 hg köttfärs i, lagom kryddad. Så nu har vi färdigt bara att värma i morgon med, vi ska ju båda vara på Parasportdagen på Fyrishov. Skönt att slippa fixa med mat då vi kommer hem.


Det här ska bli min nästa rosinvestering, Champange heter den. Tycker den är så himla fin. Har lite planer på en lång rosenrabatt på baksidan. Köpa en ny om året typ. Sitter ju en orange där nu.


Hittade en bild på en ung jag. Taget i min etta på regngatan. Hyrde möblerat av en tant. Kaktusen i fönstret fick jag av mormor. Hon hade en jättestor. Den där är kvar, delade den för några år sen. Och den är förnyad med skott några gånger men står fortf i mitt fönster.


Provsmakade sommargurkan jag gjorde på gurka jag fick av Mi o Ma. En snabbsaltad gurka som ska stå i 5 dar bara. Blev jättebra!

Måste också få visa er en underbar och en rolig bild från mina flöden idag. Båda är delade flera tusen gånger.


Storken kommer med bebis. Behändig strl tänkte jag Haha!


Den här får tala för sig själv. Haha!

Nu sova, taxin kommer tidigt i morgon.

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2
3
4
5
6
7 8 9
10
11 12
13
14
15 16
17
18 19
20
21 22 23 24 25 26
27
28
29
30
<<< September 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards