Mina ord och tankar

Alla inlägg den 26 september 2021

Av Neta - 26 september 2021 21:30


Sätt ugnen på 200 gr
Blanda ströbröd, pot.mjöl, lök ( jag tog en färsk hackad) och vätska som kan vara vatten, mjölk eller 50/50 av det. Jag brukar köra på det sista.
Låt det svälla 10 min
Tillsätt kryddor och rör om
Tillsätt köttfärs och ägg, blanda snabbt och noga ihop det. Enklast med degkrokarna till elvisp eller matberedare. Arbeta inte färsen i onödan.
Fördela i 1 eller 2 avlånga formar beroende på hur hög du vill ha den
Blanda 1 msk smörolja eller smält smör med några stänk kinesisk soja och pensla det ovanpå limpan
Grädda tills innetemp är 72 gr, tar lite olika tid pga höjd.
Servera med kokt potatis, kokta morötter, sockerärtor, lingonsylt och sås.

Sås:
2 1/2 dl vatten, vispa ur formen med det och sila ner i såskastrullen.
2 1/2 dl mjölk
3 msk idealmjöl
Salt, peppar och några stänk soja.

Vispa hop vatten, mjölk och mjöl i kastrullen
Koka upp och koka 3 min, rör om då och då.
Smaksätt!

Tunna skivor av köttfärslimpa med smörgåsgurka på knäckebröd. Så gott!


Av Neta - 26 september 2021 16:16

Råkade se ett meddelande från en f.d svägerska hon skrev 2012. Hon och hennes syskon hade bara sett mina dåliga sidor och det hade gjort att hon mist kontakten med sin bror och våra barn.
Det var mitt fel för att jag inte ville följa med på släktgrejerna.

Det här var under den period i livet då vi hade det jobbigt. Att ha ett cancersjuktbarn tär på förhållandet och vi hade noll avlastning. L hade dessutom haft en allvarlig olycka på jobbet med lång sjukhusvistelse bara nåt år tidigaredå jag stod själv med precis allt.

Det hon skrev gör mig fortfarande både upprörd och ledsen. Ingen av dom utom min svärmor avlastade oss. Hon var gammal redan då. Ingen besökte E på sjukhuset när hon låg där. Ingen kom till oss men vi skulle åka så fort det var nåt tyckte dom. L åkte själv med tjejerna några ggr för ibland orkade eller ville jag bara inte men många ggr avstod han. Det var alltså mitt fel. Efter hans olycka var dom heller inte behjälpliga på något sätt då han kom hem. Ingen kom till oss.

Jag tycker hon på nåt sätt anklagar honom också. Han skulle aldrig låtit sig hindras av mig om det var något han ville. Den makten hade jag inte och skulle inte ha heller. Han är och var en människa med egna åsikter och vilja. Lika med tjejerna.
Jag var utfrusendär från början och valde att inte ha dom i mitt liv.

Orkar knappt tänka på dessa människor men blir fortfarande ledsen över det meddelandet. Det påverkade väl inte vår bubbla så mkt vi kämpade ju för vår överlevnad ändå. Tyvärr gick det ju inte. Tror dom är väldigt nöjda över det.

Vet att det var mycket skitsnack om tjejen han hade före mig med och framförallt hennes barn. En av orsakerna till att jag inte direkt ville umgås med dom var att det var mkt skitsnack om icke närvarande personer. Mkt fördomar och ett studenthat jag aldrig varken förr eller senare upplevt. Man skulle jobba och det helst jämt. Vi kom från väldigt olika miljöer och L hamnade väl mitt emellan. Tror han är den enda som då hade en utbildning. Nu vet jag att nån mer har det.

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2
3
4
5
6
7 8 9
10
11 12
13
14
15 16
17
18 19
20
21 22 23 24 25 26
27
28
29
30
<<< September 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards