Mina ord och tankar

Alla inlägg den 30 september 2021

Av Neta - 30 september 2021 17:59


Fräs en hackad gul lök, 2 skivade morötter alt 1 morot och 1 potatis i bitar, och ca 2-3 dl förvälld svamp av valfri sort, men gärna giftfri. Haha!
Smula ner 2 hönsbuljongtärningar alt 2 msk kycklingfond och häll på 8 dl vatten. Koka i 8-10 minuter, eller till morötterna är al dente.
Vispa hop 2 dl mjölk med 2-3 msk mjöl, häll i och koka upp, stäng av plattan och låt det stå tills det slutar bubbla. Rör då och då.
Smaksätt med soja, salt och peppar. Vill man ha matigare soppa kan man ha i lite kycklingkött.
Servera med en knäcke med ost.

Och glöm inte att på soppdagar får man efterrätt, här blir det toscan från igår.


Grått här idag men uppehåll iaf. Kan komma några stänk ikväll. Typisk innedag och jag fick tända lamporna redan vid lunchtid. Så grått var det.
Det enda vettiga jag gjort är att skiva saltgurka Haha! Hade råkat beställa hel. Ska hänga en 60 gr också.
Ska till ögon i morgon med mitt krångliga öga. Har ju nån hinneavlossning. C kommer och ger mig ögondroppar och kör mig, får inte köra scootern efter dropparna. Sen ska vi till Gränby. Billig ost på Kvantum. Haha! Ev kommer E dit med, hon ska också till stan. Ska regna i morgon så då kan man ju slå ihjäl lite tid där.

Av Neta - 30 september 2021 01:26

Igår ringde Mi och frågade om jag ville ha lite svamp. Dum fråga Haha! Klart jag ville!


Lite svamp visade sig vara 7 liter, mest gulingar men även lite trattar och nån taggsvamp och svart trumpet. Elle hjälpte mig att rensa så delade med mig till henne.


Blir nog ett svampflarn till helgen.

Idag var mamma här för första gången. Jag flyttade ju hit just när pandemieländet satte fart. Mamma blev ju änka under pandemin och det har varit en stor omställning. Bo ensam i det stora huset, men hon har ju bott där i 70 år och vill inte flytta. Hon fyller 90 i februari, klarar sig själv utan hemtjänst men börjar fundera på städhjälp nu.


Hon gillar krabba så vi åt det hon, jag och Elle. E kan ju inte dricka så mkt alkohol så hon drack alkoholfritt medans mamma och jag drack vitt vin.
Jag har ätit krabba förut men det är inte mitt favoritskaldjur, tycker det är torrt och smuligt. Klorna går väl an ändå. Men kul att vi kunde göra det idag, 3 generationer. Hade vitlöksbröd också och Elle hade gjort en röra på lättfraiche, dill och citron.

Jag bakade en pärontosca till fikat, gjorde på burkpäron och den blev jättegod. Hittade receptet på Allt om mat!


Jag skippade dock citronen.
Mamma åkte hem vid 22. Elle va kvar en stund till. Jag plockade undan lite och plockade i diskmaskinen och nu ligger jag och ska försöka sova.

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2
3
4
5
6
7 8 9
10
11 12
13
14
15 16
17
18 19
20
21 22 23 24 25 26
27
28
29
30
<<< September 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards