Mina ord och tankar

Alla inlägg den 9 januari 2015

Av Neta - 9 januari 2015 00:17

Ser ut som jag blivit med en skänk med vitrin, en sån hel möbel där det är ett utrymme mellan skänken och vitrinet som är inbyggt, ofta med lite snickarglädje, något jag önskat mig i flera år.

Har haft nåt hopbygge av lagerhyllan Ivar i köket med deras vitrin och underskåp men nu får jag alltså en riktig. Bredare än det jag har nu men 10 cm grundare.

Skulle kopiera bilden nu men eftersom jag ska köpa den hade hon tagit bort den. Får fota på plats i morgon ist.

Ställer upp den som den är nu men tanken är ju att den ska målas sen i samband med köksrenoveringen. Den är i furu, med stort underskåp, 2 lådor och vitrin. Från Mio tydligen. Och löjligt billig men det gör inte mig nåt.   Så glad!

Har röjt av matbordet i vardagsrummet så vi kan ställa alla grejer där medans vi byter, den gamla underdelen ska nu in i ett förråd och vitrinet ev ner till Christine.


Önskar bara någon kunde nappa på att byta vår köksmöbel mot en lite nättare också, blev lite stort med 100 brett och 180 långt, vore mer perfekt med 150 x 90. Sen behöver vi inte 6 stolar i köket vi har ju det till matrumsmöbeln och vi är sällan fler än 10 och isf har vi 4 extrastolar i källaren och inte mindre än 4 extrabord, 2 hopfällbara och 2 där man skruvar loss benen.

Så nu önskar jag mig ett vitt bord med 4 stolar.


Vill ju ha lite färg på väggarna sen och då blir det fint med vita möbler.


Elle och jag har suttit och planerat hennes födelsedagslunch idag, hon vill bjuda på bakpotatis med olika röror.

Då kom vi, eller jag, på att man kan ha rörorna i skålar men att var och en får såsskålar vid sitt kuvert. Fick vaniljsås på Ikea i en så smart sån, engångs fyrkantig i plast men så klart säljer dom inte dom. Letade på nätet men hittade till slut 12 cl engångsglas på ÖB som vi tror blir bra. Dom kan man ju fylla på flera ggr om så är.

Just nu planerar hon tre röror. Bakpotatis hittade vi i en påse om 6-7 st "inte så stora" på Maxi för 15 kr. Bättre ta sånna så man orkar, det är ju rätt mängdigt och dom som äter mycket kan ju ta två.


Elle är kvar för hon får lite hjälp med storstäd den här veckan, så hon och L är där på dagarna så kommer dom hit på kvällen. Idag tog dom köket, hon skratta när hon kom hem och berättade att stekpannan blivit dammig. Men hon har ju varit hemifrån länge. Igår plockade dom undan lite och tog hall och badrum och bäddade rent, så nu är det bara rumsgolvet och pärlbordet kvar.


Vi gjorde ren Kiwis bur ordentligt igår med, finns ju lite mer utrymme för det här.


All snö är borta igen nu, kom blötsnö i natt men det var borta redan på förmiddagen men nu hotar dom med oväder och hård blåst i helgen så vi får väl se om det blir vitt igen.


Har fått problem med eksem och kliande utslag på vaderna igen, smörjer 2 ggr om dan nu varav en med cortison så håller det väl någorlunda i schack. Som om inte det räcker så börjar ögonen rinna, värst på morgon och förmiddag. Det samlas en massa tårvätska innanför glasögonen och jag får torka stup i kvarten. Googlade på det igår och har man rinnande ögon som inte är infekterade eller irriterade på annat sätt görs inget. Kan komma efter 60-årsåldern stod det. Ja men tack så mycket då!!


Blev lite full i skratt när jag gick in i vår bytråd idag. "Grisarna" = polisen hade tydligen varit här igår kväll. En av Epaligans medlemmar tyckte dom som ringer och anmäler om sladdande bilar ska lära sig skillnad mellan Epor och vanliga bilar. Så inte dom som åker Epa blir oskyldigt anklagade för det. Det är nämligen så att dom inte kan ha sina Epor lagliga för då går det åt 4 liter soppa/ mil och det går bara att köra i 30 km. Ja stackars dom! Var några som fick körförbud igår efter vad jag förstår. Varit ganska tyst ikväll :) Även om den som ringt sagt att det var ungdomarna i "riktiga" bilar som sladdade så tror ju jag att polisen kollar alla om dom ändå är här.


Jag tror förresten att det är skolpersonalen som ringde igår då dom kom till jobbet. Det har ju satts upp en bom för dom inte ska kunna busköra i rondellen vid skolbussarnas hållplatser nere på högstadiet. Dom förstör ju både gräsmattor och planteringar. Men dom har ju tagit sig dit ändå via gångvägar och skolgården hela jullovet. Det lär ska se hemskt ut därnere. T.o.m träd ska vara förstörda.


Jaha om man skulle avveckla den här dagen då och krypa ner under fällen.

  Sov gott!











Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9 10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards