Mina ord och tankar

Alla inlägg under augusti 2017

Av Neta - 20 augusti 2017 23:47

Idag har vi träffat tjejen som C ska åka till Zimbabwe med. Även hennes mamma och personal från stiftet.

Vi var på sändningsmässan så nu är dom välsignade med,    och offentligt ivägskickade av församlingen. Det lästes upp ett personligt brev från biskopen till tjejerna. Stort! Men dom representerar ju hela stiftet.

Jag tog nattvard för första gången på länge och den utdelades av min egen dotter och prästen. Det var lite speciellt.


Sen tog vi med oss Cs kompis A och for till GC, kurrade i magen så det blev en pasta med saffran och räkor för mig och annat till dom andra. Hon handlade det absolut sista, men det jag tänkt köpa åt henne i hejdåpresent, ett hamam badlakan fanns inte i butik på Gränby, men vi har lite väntetid i stan i morgon så vi kollar i butiken där.

Det är ett badlakan i bomull med hög uppsugningsförmåga som torkar fort och dessutom ger värme om man skulle behöva.

Jag ska med C till läkaren och sen ska hon på ett sista möte på stiftet på em.


Mugabes fru (president i Zimbabwe) har varit ute i blåsväder. Blev anklagad för misshandel i Sydafrika och då svarade Zimbabwe med att ge alla sydafrikanska plan inreseförbud i landet.

Kyrkan trodde dom skulle få lägga om hela resrutten för tjejerna eller skjuta upp den men nu ikväll var det visst hävt igen. Hoppas det inte blir nåt oroligt utav detta. Annars hade dom inget emot att få vara några dar i Sydafrika   


Vill ni följa den blogg tjejerna ska föra under resa och vistelse så kan ni göra det på blogg.svenskakyrkan.se/zimbabwepraktikant och så trycker ni på "Christine & Malin" i listen.


Nu är min matblogg igång igen www.netaave.bloggplatsen.se  första matsedeln för höstterminen är redan ute.


Börjar kännas kyligare på kvällar, nätter och mornar. Till och med jag får väl kapitulera snart. Men än är hallfönstret öppet, strumporna ligger så bra i lådan och det går att sitta ute.

På onsd (tror jag) börjar skolorna igen, brukar ju bli ett högtryck då men vi får väl se.


Nu ska jag vika ner mig i sängen, blir lite halvtidig, för oss, uppgång i morgon med.





Av Neta - 19 augusti 2017 18:44

Igår ville i göra något med C nu innan hon åker. Vi tänkte först gå ut och äta och sen på Gessle i Botan men vädret kändes osäkert. E hade ju fått biljetter till Eckerö, så vi bestämde oss för att prova den båten har liksom inte blivit av förut. Och det går ju liksom att äta på den också.

C hade fått en pricktesttid så vi hämtade henne redan vid 10 i stan. Började åka ut mot kusten direkt. Regnet föll av och till, men vi gjorde ett stopp i Hallstavik för lite mat. Valde restaurangen i Folkets hus och det visade sig vara ett bra val. Lunchbuffe' inkl dricka för 80kr, fanns Wallenbergare, fisk, pizza, paj m mozarella o tomat och köttfärsrisotto. Mycket olika tillbehör och grönsaker. Maten var som hemgjord och till o med potatisen smakade bra. Kom i slang med en man som satt bredvid oss som hade lika bil. Blev en trevlig stund, vi kommer säkert att äta där flera ggr.

Något som var lite udda och kul i det lilla centrumet var dom här bulldogarna. Det stod 2 st i rondellen, en i varje gathörn där, en ute vid gatan när man åkte in till centrumets parkering och en inne där utanför biblan i Folkets hus.
Jag har ingen som helst aning om hur bulldogar har något att göra med Hallstavik, om dom är där permanent eller tillfälligt, vi tyckte bara det såg lite lustigt ut, men på ett kul sätt.

När i åkte därifrån regnade det ordentligt och vi for mot Grisslehamn iaf, åkte runt lite med bilen först.

Vi gick in på fiskaffären och köpte lite rökt fisk som vi stoppade i en kylväska och började strosa runt lite, men till slut regnade det så mkt att vi sökte skydd på L8as. Tog en fika o satt där till vi skulle gå till terminalen, L parkerade om bilen först bara.
När vi skulle gå så regnade det fortf och jag som hade tygskor tog av mig dom och hade dom i handen under regnponchon, när vi kom in på terminalen så torkade jag av fötterna med en servett och satt på mig dom igen. Aldrig fått så många leenden tror jag men man blir väldigt våt om fötter och ben när man sitter i en rullstol. ;-)



Vi mötte upp med Mi som hängde med och letade oss in i ett av cafeerna. Tog en dricka och satt där en stund innan vi åkte upp till en bar där Andreas m band spelade. Lyssnade en stund och gick sen till taxfree.

Tog en mamma- dotterbild

Och en bild på Elle.

Vi satt oss sen en stund och tittade ut lite innan vi köade till Skärgårdsbuffe'n.
Gjorde 2 saker jag inte gjort på väldigt länge igår, åt buffe' och drack mellanöl. ;-D insåg att det är Cinderellas fel att jag inte gillar buffe', den här var i en helt annan division. Så trevlig och ljus matsal, fint dukat m vita dukar och var man än satt så såg man ut. Man blev visad till sitt bord av en hovmästare som också tog upp beställning på dricka som sen stod på bordet då man kom efter att ha hämtat mat.
Jag valde alltså ett mörkt mellanöl från ett lokalt bryggeri på Åland. Tror det heter Stallhagen, det fanns både ljust och mörkt och det mörka jag tog var lagom mörkt, inte för bittert och jättegott.

Fick också ett halleluljiamoment när det gäller sill. Svart vinbärssill, kan ha varit den godaste sill jag ätit. Var bara tvungen att googla recept när jag kom hem. Tror jag hittade ett som var lika. Inläggningssill och vanlig lag som får svalna, då tillsätter man 1/2 dl outspädd saft av sv vinbär, sen varvar man sillbitar, rödlök och svarta vinbär innan lagen slås på. Jag måste bara testa det.

Efter maten hann vi upp till baren en sväng till. Lyssnade på musiken, tittade på dansare och pratade lite med Andreas efter.
Skickade L till taxfree precis innan dom stängde efter ett ölflak och sen var vi tillbaka i Grisslehamn. Gick smidigt både på och av båten och när vi kom ut efter kryssen så var det så skönt ute och inte den minsta regndroppe. Tog riktigt emot att sätta sig i bilen.

Fin himmel på hemvägen

Här och var dansade älvorna på ängarna i solnedgången.

Och då vi kom in till stan möttes vi av den här himlen.

Handlade lite på Gränby till idag då vi haft besök. Tommy och Maria kom från St Vika med sina pojkar, så kul och trevligt. Dom kunde åka till Skyttorp så L hämtade där och skjutsade dit sen. Hade fungerat bra. Men dom har 3 timmars enkel resa hit kommunalt. Så himla synd att vi bor så långt ifrån varann för dom känns verkligen som goda vänner. Tjejerna gillar dom jättemycket också.

Nu sitter vi här på altan med fördragna markiser för det blåser halv storm ute. Luften gick ur oss lite så risken är stor att det blir hämtmat ikväll. ;-)

Av Neta - 17 augusti 2017 13:08

Det gör inte ont att sitta här idag. Så rofyllt, verkar som alla börjat jobba igen. Jag har gett mig själv ledigt, har lite småfix som ska göras men det måste inte göras idag. Lite stel i armen efter gårdagens bönfix med så den kan behöva vila.

C fick en tid för provtagning på allergimottagningen i morgon och en läkartid på månd. Verkligen i grevens tid men skönt att få det gjort innan hon åker. Idag fick hon ett foto på den gamla änkan hon ska bo hos ;-D skrattade gott då jag såg det. Inte 82 år, snarare 42.

L la just i våra lakan i masinen, torkväder idag. Blir nog inte mer avancerat för honom heller. Han klippte gräs och fixade ute igår så han behöver nog en vilodag med.

Blir nog grillat ikväll sen, gäller ju att ta vara på tillfällena nu. Snart är det för kallt.


Av Neta - 16 augusti 2017 13:50

40 år sedan den här mannen dog idag. Minns beskedet som kom på jobbet av en förälder. Vi höll på klädde på eller om det var av barnen. På samlingen innan lunchen sen så pratade vi med barnen om det och spelade en låt. Sen lekte dom Elvis hela em och vi gjorde gitarrer i kartong. ;-D

Själv upptäckte jag honom sent, på min jacka satt en Tommy Steel knapp. Gillade honom bättre då i 10-11 års ålder eller när det nu var som man var antingen eller. Minns att jag tyckte Elvis var lite äcklig och att Tommy verkade snällare. Det ändrades ju sen.

Igår ägnade jag mig åt lite handarbete, kunde ju sitta ute och rensa bondbönor. Idag är det inget utesittarväder och det ska visst bli skitväder på em, sen hyfsat i morgon, regn på fred och hyfsat på lörd. Tittar vi bakåt har det också varit varannan dags väder. Det kan ju ändras iofs.

Funderar på att åka lite båt endera dan. Elle hade fått fribiljetter på Eckerö och vi har aldrig åkt med den. Kan ju vara kul, är som Rosella att kryssen är ungefär 5 timmar och kul att få komma ut på Väddö och Grisslehamn. Varit där en del tidigare. Vet inte vilken dag än, nästa v kanske. Äta lite gott och handla lite. :-)

Väntar på E nu, vi ska fixa lite med min stationära.

Av Neta - 14 augusti 2017 22:22

Nu har det varit inbrott här i närheten igen. Så hopplöst att folk inte kan skilja på ditt och mitt. Man törs ju knappt åka och handla för fort går det ju också. Tur att vi har förmånen att kunna ha familjemedlemmar som bor här när vi åker bort. Vi har också nån outtalad grannsamverkan. Man tittar till och kollar på bilar man inte känner igen.

E har varit här sen i lördags, skulle åkt hem igår men orkade inte. Alla var väl lite avslagna. Man är inte van att hålla igång så sent längre helt enkelt. Och det blev inte så mkt vin heller, Mi, L o jag delade.
Nu åkte iaf E hem, hon var fortf trött och hon blir påverkad av värmen med. Har ju varit riktigt varmt och soligt idag. Nu ska det bli fint hela veckan, tills helgen när vi ska ha kompisar här igen. Det är väl himla typiskt. Sen är det American car crusing på lörd.kvällen och den ska vi ju in på. På fred är Gessle i Botan då kunde det också stänka på kvällen.
Nåja det är bara månd än, det kanske ordnar sig.

Christine och Leffe var in och handlade lite idag, sånt hon hade på listan. Sen var dom till Stadsmissionen och lämnade mina kläder jag rensade ut. I morgon och onsd ska hon gå nån kurs inför resan och på torsd var det också nåt. På fred tänker vi gå ut och äta allihop för sen är det så mkt. Tur hon åker på kvällen så vi får hela tisdan med.




Elle gjorde lata fiskburgare till lunch till oss. Delade 2 färdigpanerade fiskbitar m citron och gjorde en röra på lök, vitlök och squash. Lite remoulad och varsin minitomat fanns inne och vi orkade inte gå ut och hämta fler. Men vi blev mätta iaf. Lidls dom här panerade bitarna är ju helt fiskkött och inte nermalt. Köper inget annat längre.
Nu ikväll grillade vi tjockkorv och åt med pasta. Riktig måndagsmat.

Oroligt på byn ikväll, bilar som kör som galningar och skrik och skrän. Märks att semestrarna är över. Många föräldrar har väl börjat jobba idag. Blir nog lugnare i mitten av nästa vecka då skolan börjar igen.

Ska nog lägga mig och läsa en stund få se hur länge jag kan hålla mig vaken. Blivit många sena kvällar men har vaknat tidigt ändå.

Av Neta - 14 augusti 2017 00:36

Vaknade sent till regn och 13 gr, snacka om kontraster. Solen kom iofs på sen em och det ska bli hyfsat väder kommande dagar men ändå.

Festen igår gick bra, C har väldigt trevliga kompisar och några av våra vänner kom också. 5-kamp, grillning, gott att äta och dricka, spel och mkt prat och skratt. Precis som det ska vara. Natten blev sen och väldigt mysig.
Sen kan vi ju konstatera att det finns underliga människor, inga av dom som var där dock. Men finns dom som tror dom är i centrum på jorden. Ska ha 100 % uppmärksamhet och som inte respekterar att man kan ha fler vänner och att man inte alltid är tillgänglig.

Händer en del kommande helger också, besök av vänner, kräftfest x 2 och en liten semestertripp ska det bli innan vi tar höst.
Ja just ja, sen åker ju C också ;-D mkt nästa vecka med.

Bild från en av 5-kampslekarna, kexet ni der vid halsen skulle hamna i munnen. Försök med det ni när man inte kan hålla sig för skratt.

Av Neta - 11 augusti 2017 23:37

C har sen igår bakat 7 sorters kakor. Hon har ju hejdåfest i morgon för släkt, vänner och arbetskamrater. Bjuder på fika och sen blir det 5-kamp som har förberetts och sen blir det grillknyt. Lite som Siggeforafesterna minus sandslott för er som var med då. Det finns risk för regn men vi håller tummarna för att vi slipper.
Glömde nästan bort att vi måste fixa mat åt oss själva med.

Nästa vecka går hon volontärkurs och sen åker hon efter den helgen. Vi ska göra nåt hela familjen på fred. Sändningsmässsa på söndan.
Det är otroligt mycket nu, kjolar som ska sys och komma håg alla mediciner som måste med. Packa för 45 gr dagtid och nästan frost på natten. 400kr fick hon betala för ett intyg där det står att hon måste ta sina sprutor för att få genom dom i tullen. Varit mycket att tänka på i flera veckor, förstår inte vad vi ska göra när hon åkt. ;-D

Vi köpte ju en soffa till altan och nu har L gjort en sockel till den. En som man kan använda då man behöver. Skiljer 14 cm i höjd på stolarna och den och soffan är ungefär lika lång som vårt stora bord. Vi använder inte det så ofta nu men har det kvar iaf. Så i morgon lyfts det upp och det runda ner. Men nu kan man sitta bra 3-4 st i den i äthöjd till borden. Så smart! Ska försöka hitta liknande syntetväv som soffan är gjord i och klä in sockeln i. Vet att det finns för elementskydd och stolar. Provsuttit idag och konstaterar att den är bra för mina knän med.

Nu är det lite småpyssel kvar till i morgon och sen så. Men först en natt med sömn.

Av Neta - 10 augusti 2017 23:54

Idag har jag äntligen gjort klart i garderoberna och rensat stenhårt. Det jag inte använt på några månader åkte iväg. 3 banankartonger och en säck med det jag rensat innan med. Ska skänkas till Stadsmissionen. Säljs sen i deras butiker.
Har ju gått ner lite med så behöver byta strl.

Ikväll såg jag också Sockerfilmen, har ni inte sett den så gör det. Finns på svt play. En kille i Australien äter under 60 dagar samma kaloriintag han normalt äter med lite koständringar utan att för den skull äta snabbmat eller annan skräpmat, allt sker också kontrollerat. Tog också upp det här med hur multinationella företag styr marknaden. Skrämmande resultat och abstinens när han sen återgår till sin vanliga kost.
C och jag såg den och man tänker verkligen till. Borde göras en liknande film om vetemjöl. Lika illa som socker det ju.

Åkte med C in och handlade idag, hon bakar för fullt till sin fest på lörd. Med både vetemjöl och socker..... ;-D

Behövdes lite annat också då det är grillknyt med, dom måste ju ha nåt att äta på och dricka ur.
Fyllde väl på lite jag med.
Elle var med och hängde med hit på lite grillning. Gäller att ta vara på tillfällena nu.

C klippte av sig håret idag, inte jättekort men betydligt kortare. Tunnade ur med, gäller ju att anpassa efter klimatet. Hon blev så himla fin.

L har tagit reda på trädet vi tog ner igår och plockade dessutom av mer klarbär, blir nog saft av dom i morgon för plats i frysen är det ont om, då har jag ändå en garagefrys för bara bär.

Nu är det dock sängdags här, sov gott med er!

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3 4 5 6
7 8 9 10 11
12
13
14
15
16 17
18
19 20
21
22 23 24 25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards