Mina ord och tankar

Alla inlägg under februari 2018

Av Neta - 10 februari 2018 13:22

Till skillnad från igår då det var klarblå himmel och sol. Då går det ju inte att ligga kvar i sängen. Vi tog det lugnt, åt frukost länge. C bestämde sig till slut för att vara hemma, hon hade känt av halsen redan under föreläsningen och hon ska ju ha 3 st nästa vecka, ville inte riskera att vara sjuk då.

Men vi andra åkte i det fina vädret, 77an mellan Knivsta och Norrtälje är bitvis väldigt vacker, i snö och sol blir det inte sämre precis. Samma väg i mörker på väg hem sen är bara jobbig, så det kan vara Haha!

Vi var på terminalen rätt tidigt, vill vara där innan bussarna. Det går fort iaf sen när folk börjar välla in. Upp på båten, fick vårt bord vi brukar ha och morsade på några vi kände igen. En del av grabbarna kom och hälsade innan dom började spela.
Inte jättemkt folk men fullt dansgolv hela tiden ändå. En kul em med många goa låtar att nynna med i. Tiden gick fort. Kram och hejdå och så ut i kylan.

Hemresan är urjobbig så här års men med en snabb handlingspaus i Rimbo som inte blev så snabb haha så kom vi hem till slut. Ner med Elle och hem till C som hade gjort smördegspiroger med ost och skinka tills vi kom. Så vi käkade dom och kollade på På Spåret, sen blev det inte så mkt mer.

Idag är det grått och L ska snart hämta Elle, blir väl mello ikväll, ska rösta på StikoPer. En kille från Leksand som gör vandringsturneer på somrarna och samlar in pengar till cancersjuka barn. Går från barn och familj i 6 veckor och uppträder efter vägen. 2 ggr har han kommit gm Björklinge och uppträtt här. Hoppas det går bra för han ikväll.

Nu ska jag packa upp det jag köpte i taxfree igår, lite vitt, lite prosecco och en massa lakrits.

Av Neta - 8 februari 2018 23:28

På fm fick vi besök av upplands sötaste bebis, en 3 månader gammal herre. C kompis som kom, hon är gift med en kille vi känt sen han föddes. Son till en gammal kompis till mig.
Så kul med dom här ungdomarna som också varit här en hel del. Dom pratar lika gärna med oss gamlingar som med C. Dom är hemma här helt enkelt.
Jag snodde bebisen en stund och satte mig vid köksbordet, så liggandes med sitt lilla huvud på min axel tittade han ut på alla fåglarna i busken utanför fönstret, vi har fågelmaten där. Han såg riktigt facinerad ut.

Dom åkte efter lunch och C slipade på sitt föredrag. Vi åkte till kyrkan tillsammans med henne och satt oss längst fram. Jag höll på tappa hakan när hon började föreläsa, har ju hört när hon övat men detta blev extra allt. Så fint avvägt med tråkigheterna som ju blir i ett fattigt land och roligheter och anekdoter. Hon fick rungande applåder efteråt. Sitt livs första föreläsning.
Åk och lyssna på henne om ni har möjlighet. Tisd och onsd nästa vecka är hon i Valbo och Forsbacka, tror båda är på dagtid. Sönd föreläser hon i Rimbo.

C fick dessutom besked om ett jobb efteråt, hon var ju på intervju igår och den personalen kom och lyssnade. Så nu har hon ett heltidsjobb.

Trött nu, lite roligheter på sjön väntas i morgon över dan. Så nu ska jag sova fem kvart i timmen.

Av Neta - 8 februari 2018 00:03

I morse vaknade jag av ett gapskratt, C kollade väl på nåt kul när hon åt frukost. Hon var iväg på en intervju i morse på ett jobb hon gärna vill ha. Får besked nästa vecka, så nu får vi hålla tummarna.
Hon har haft en hektisk dag, först iväg på detta i en av våra mindre orter, sen återbesök med Skruttan hos vetrinären, sen lägenhetsvisning och till slut ett möte ikväll.
Hon var lite trött då hon åt en sen middag vid 21.30

Elle kom hit och hjälpte mig baka lite

Havrerutor som är så himla goda. Hon blev kvar sen och har precis åkt. Hon kommer i morgon igen, dels så kommer en kompis till C med sin bebis, ni vet han som fick hawaiiskjortan sen ska ju C föreläsa i kyrkan i morgon om tiden i Zimbabve.

Förutom bakning har jag suktat efter denna. Vet dock inte var jag skulle ha den. Får tänka lite. Känns som den ska vara på altan.

Lite halvtidig frukost i morgon då kompisen kommer på fm. Så blir en kortis idag. Nu mot sänghalmen.

Av Neta - 7 februari 2018 00:24

Ja nu har jag läst ut Karin Wahlberg, väntar ivrigt på nästa.... Jag funkar ju så att när jag läser en bok då gör jag det och nästan inget annat. Kan liksom inte släppa den och får nästan separationsångest till karaktärerna. Haha!
Nåja det finns fler olästa böcker och 3 till är på väg. 2 pocket om Pastor Viveka och en om en 4e syster i en prästfamilj. Har dessutom nån tidning jag inte läst.

Bilen går igen, inhandlades ny startmotor på bildemo idag och den sattes på plats ute i snöyra. Ja han låg ju under bilen som han sa men ändå. Har slutat bli förvånad Haha! Blev inte så dyrt heller.

Var faktiskt några flugor på fällan i takplafonden i rummet idag, men bara nån på rutan och inga fler där vi tog 3 igår. Nu har vi bytt så få se om vi får fler.

Delade ju på dom och såg att man kunde köpa via hemsidan, det var ju bra.

Vill och behöver ha nya glasögon, gillar mina bruna extra läs och kollat runt efter sånna idag.

Men antingen är dom för smala, runda eller fyrkantiga. Trivs så bra i de här och börjar ledsna på dom röda jag har haft länge nu. Behöver samtidigt extra läs ibland då jag behöver större synfält i den styrkan ibland. Har ju fokala nu då jag inte ska ha progressiva med mitt brytningsfel. Annars hade jag ju kunnat byta glasen bara. Men lässtyrkan är fortf bra, det är den andra jag måste ha ny styrka i. Behöver nya terminalglasögon med. Letar vidare.

Tog in purjo från lådan jag har på altanen men den var ju så klart djupfryst, blev ändå så snopen. Hade inte tänkt på det bara inte orkat ta reda på den igår. Men fick lite hjälp av C att skära och skölja så nu är den fryst igen efter att ha vänt i kokande saltvatten. Av 4 st blev det 5 påsar med 150 gr och en med lite mindre i + att vi tog till köttfärssåsen med. Tycker sånt där är så himla skönt att ha klart i frysen. Bara ta fram och tömma i. Köper när det är billigt. Gör lika med paprika, färdigstrimlat bara att tömma i. Hade en pizzasallad i en burk där med, den är nog bara slänga och göra ny. Det orkade jag däremot inte idag. Tur jag köpte vitkål för 2.95 Haha!

I morgon kommer E, kanske att vi gör ett långpannebröd eller två.

Men först får man väl blunda lite kanske.

Av Neta - 5 februari 2018 23:18

- 16 i natt, 14 i morse, 6 på dan och nu 14 gr igen som kan bli - 18 inatt. Jag hoppas verkligen att den hemlösa tjejen jag skrivit om tidigare sover inomhus i natt.

Men så vackert, saknar att kunna vara ute i solen sånna här dagar men det krävs lite planering och nån som vill vara ute med mig om det ska funka sånna här dar.

Har ist tagit hand om mig själv lite, gjort en inpackning av håret, djuprengöring av hud i ansikte och på halsen. Älskar min ansiktsmassagegrej jag köpte i Ullared. Fiixat med fötter och underben som blir så vansinnigt torra så här års. Masserade in olja före duscen som fick sitta ett tag och sen fick C hjälpa mig smörja in ordentligt efter dusch.
Bäddat rent och fixat lite så med, dammat runt sängen. Fick hem lite från affären också, måste ha apelsiner och mjölk hemma. Går åt mjölk till kaffet och har cravings på apelsiner just nu.

Testade nåt nytt till falukorven ikväll, morotsmos. Såg det i nån tidning och det var verkligen gott, gjorde exakt efter receptet men byter ut mer av potatisen mot morötter nästa gång.
Recept i matbloggen under tisd, bytte dag. Visst är jag djärv? Haha!
Hittade några skrynkliga champinjoner i kylen som fick hänga med korven i nån slags fräs.

Fick hem fluggrejerna från Anticimex idag men det har minskat ändå nu. Typiskt va? ;-) Några har fastnat iaf. Delade på dom för dom var stora tyckte jag. Satt en på ett underlägg på bordet och där fick vi flest, 3 st. Få se vad som händer i natt.

Tömde äntligen altankylen idag, ja inte jag men L. Inget hade frusit märkligt nog men nu är spriten inne iaf Haha!

Knäpper och har sig på altanen, dunsar nästa ibland. Vet inte om det är pga kylan eller om det är nåt djur som drar sig mot huset i kylan. Som är under där det är snöfritt o letar mat. Såg rådjur precis utanför tomten i natt men dom sprang ner mot sjön.

Tror jag ska ta min bok och krypa ner i min säng, blir nog nattlinne med lång ärm i natt. Va lite kyligt i natt. Fast det är lika på termometern inne nästan alltid så blir det så när det blir sånna här köldknäppar iaf. Inbillning eller blir det som en annan luft? Vad tror ni?

Sov gott!


Av Neta - 5 februari 2018 01:19

Vilket väder det var på fm idag, tyvärr lite kyligt för mina leder men man kan ju njuta inifrån med.
Startmotorn på bilen måste bytas, vi har snart bytt allt som går på den där bilen. Lagt ner så mkt pengar så nu lönar det sig inte att sälja den, vi får aldrig tillbaka det vi lagt ut. Så jäkla trött på eländet men vi behöver ju en kombi.

Mi o Ma kom en sväng idag och fikade. Dom åker ju till Japan i april så vi pratade lite om det. Och om Australien där hennes syrra är. Ma fick med sig ett par böcker hem. Började snöa rejält på em sen men L va ändå ut och tog bort startmotorn, i morgon ska han till skroten och skruva bort en till, en hel..... men får ju gå dit. Inte långt iofs.

Började på den här idag, hunnit en bra bit. Svårt att lägga ifrån sig.

C skulle jobbat till 15 men fick jobba till 21. Mer pengar blir det jobbar 15-21 i morgn. Stackars E skulle på dopfest i kyrkan men kom ju inte dit utan L. Å bilen gick ju inte.

Gjorde matsedeln i andra bloggen och småfixat lite runt skrivbordet. Tänkte få det lite mer praktiskt.
Såg Så ska det låta och käkade en delikatess idag.

Paltbröd o fläsk.
Rensade lite i fasta datorn och bytte skrivbordsbild.



Nu längtar vi efter sånt här och att kunna sitta ute och fika. Solen värmer visst lite redan.

Av Neta - 3 februari 2018 23:50

Sov som en kratta i natt, hur dom nu sover Haha!
Somnade om i morse och sov till 11.30 Snacka om att förstöra dagen. Blev en frunch framför American home videos. C drog till stan och kom hem nyss, hämtad av sin privatchaufför (L)
E kom och vi hade lite handarbete

Finns lika mkt till lunch i morgon plus en matlåda till C som ska jobba. Svarvade lite rättika med, blir så saftigt och gott när man gör det. Så gott sen att antingen droppa på lite eller doppa en tuss i soya, japansk dito såklart. Är det någon mer än jag som saknar den japanska soyan Pearl Bridge? Har inte sett den här på evigheter. Dom som finns nu är både mörkare och starkare, den var perfekt.

Ja sen kollade vi på Mellon, kunde inte begripa varför jag kände igen John, men sen messade C. Var det inte han som var med i Så ska det låta när vi var där. Och det var ju därifrån då. Vi var ju med på en inspelning 2015.
Jag tyckte Sigrid och John var bäst. Vet inte vad som hände med Kicki, kände inte igen rösten. Sidekicken till David och Edward hade vi väl kunnat slippa. Tyckte det var hemskt att Edw slog Kicki, så dålig var hon väl inte? Bättre än honom iaf.
Påkostade nummer de flesta, går det inte till överdrift ibland? Eller är det jag som är en sur gammal kärring som retar sig på sånt? Sjung hur illa du vill men ha ett fancy nummer i övrigt så går det nog vägen, typ! Så känns det ibland.
Nåja det är ju tur att mellon finns så vi får något att klaga på Haha!

Idag betalade jag Ullared i maj med, behöver något att se fram mot då med. Vi prelbokade när vi åkte därifrån i höstas. Tar 3 nätter igen så har man ett par dar att åka runt på med. Så fint därnere och särskilt i maj. Vägen mellan Ullared och Falkenberg är nog en av Sveriges vackraste.

I morgon ska E på dopfest i kyrkan, C jobbar och jag har lite fix vid datorn så den dan går nog med. Så nu ska den här griniga tanten gå isäng.

Av Neta - 3 februari 2018 02:38

Och då menar jag inte kakorna Haha!
Sömnen verkar utebli i natt, lätt huvudvärk och lite klåda på kroppen förmodligen nån allergisk reaktion. Får lite nässelklåda ibland.

Funderar på det här med drömmar.
Har haft två återkommande. I den ena är J liten igen och vi är ute och åker husbil på inlandsvägen. Jag kör!
Mamma har tydligen flyttat norrut för på vägen dit sover vi vid en speciell parkeringsplats mellan Orsa och Sveg. Vi blir väckta av en timmerbil som kommer och lastar.
Just det har hänt, men då var ju L med och vi hade husvagnen. Däremot har mamma aldrig bott längre norrut än Uppsala. Nu bor hon i en gul herrgård vid en älv, är frisk och lite mer som mormor var.
Men varför är det bara J och jag? Före Ls och tjejernas tid. Nog för att vi campade han och jag, men då var det ju cykel och tält på Gotland. Jag har ju inte haft nån direkt längtan tillbaka till campinglivet heller. Den fasen i livet är liksom över.
Däremot skulle jag gärna vilja ha en sån båt som Susanne o Peppe har, en som man bara kan gå direkt på. Inget klättrande, inget upp eller nedkliv eller balanserande. En lyxig variant av motorbåt.

I den andra drömmen är jag på landet strax utanför byn, sitter ute och väntar på taxi, i rullstolen ibland och andra gånger på scootern. Väntar på en taxi som inte kommer.
Det blir oväder men då drar jag bara upp nåt runt mig och hela ekipaget och kan fälla ryggstödet i nåt slags viloläge. Jag är helt skyddad för både vind och regn eller snö. Och jag har även värme däri. Sitter som i en barnvagn med både suflett och fotsack. Till och med ett nerfällbart myggnät har jag Haha!
Jag är någonstans efter Nolmyravägen, känner ju inte en kotte där. Varför drömmer jag så då och varför väntar jag på taxi? Har ju inte ens färdtjänst. Vem har jag varit hos?

Så himla knäppa drömmar som återkommer hela tiden. Hur ska man tyda dom? Den med J är ju lite mysig men den andra är ju bara konstig.


Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3
4
5
6
7 8
9
10 11
12 13 14 15 16 17
18
19
20
21 22 23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards