Direktlänk till inlägg 2 september 2021
Ska du äta kräftor och vill ha nåt mer. Till glöggminglet, på en buffé, eller bara som fredagsmys. Dom här är försvinnande goda. Man kan inte göra för många. Vi gör dom ibland på dom små smördegskvadraterna 10 x 10 cm som vi delar i 4. Dom pirogerna blir som en munsbit. Det är sånna på bilden.
Spenatpirog
1 rödlök, skalad, i smala klyftor
1 msk olivolja
200 g färsk spenat
2 klyftor vitlök
100 g fetaost
1/2 dl pinjenötter, rostade
salt, nymalen svartpeppar
1 rulle (ā 250 g) smördeg på rulle
1 äggula
Sätt ugnen på 200 grader.
Mjukstek rödlöken i olivoljan, cirka 5 minuter.
Tillsätt spenaten och pressa eller riv i vitlöken.
Smula i fetaosten, häll i pinjenötter och smaka av med salt och peppar.
Rulla ut smördegen och dela i 8 rektanglar.
Fördela spenatfräset på degrutorna, pensla kanten med äggula och dubbelvik.
Förslut med en gaffel och pensla pirogerna med äggulan.
Grädda i cirka 15 minuter.
När vi åkte hem igår regnade det och det hade också regnat massor under em det syntes på vägen. Från att vi åkte på 55an ungefär var det torrt och inget spår av regn fanns. Inte här hemma heller och det är mkt torrt i naturen. Regn skulle behövas här...
Iaf ett par nätter ha ha! Så skönt att få prata av sig om allt. Känna stödet från nån som känner mig och som förstår mig precis. Han följer med mig som stöd till prästsamtalet om begravningen i morgon också. Kanske inte ända in på mötet men finns...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 |
4 |
5 | |||||
6 |
7 | 8 | 9 | 10 |
11 | 12 | |||
13 | 14 |
15 | 16 | 17 |
18 | 19 | |||
20 |
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | |||
27 | 28 |
29 |
30 | ||||||
|