Direktlänk till inlägg 2 september 2021
Ska du äta kräftor och vill ha nåt mer. Till glöggminglet, på en buffé, eller bara som fredagsmys. Dom här är försvinnande goda. Man kan inte göra för många. Vi gör dom ibland på dom små smördegskvadraterna 10 x 10 cm som vi delar i 4. Dom pirogerna blir som en munsbit. Det är sånna på bilden.
Spenatpirog
1 rödlök, skalad, i smala klyftor
1 msk olivolja
200 g färsk spenat
2 klyftor vitlök
100 g fetaost
1/2 dl pinjenötter, rostade
salt, nymalen svartpeppar
1 rulle (ā 250 g) smördeg på rulle
1 äggula
Sätt ugnen på 200 grader.
Mjukstek rödlöken i olivoljan, cirka 5 minuter.
Tillsätt spenaten och pressa eller riv i vitlöken.
Smula i fetaosten, häll i pinjenötter och smaka av med salt och peppar.
Rulla ut smördegen och dela i 8 rektanglar.
Fördela spenatfräset på degrutorna, pensla kanten med äggula och dubbelvik.
Förslut med en gaffel och pensla pirogerna med äggulan.
Grädda i cirka 15 minuter.
Rätt nere nu. Är väl den stora vårdeppen. Ska det vara så omöjligt att bara få må bra, vara glad och slippa fundera över saker som blir typ *konstiga* Kanske är jag något bättre i fötterna, vi får väl se, men jag törs inte ta ut nåt i förskott. F...
Gurk & Avokadosoppa 1 gurka 2 avokado 1 hönsbuljongtärning 4 dl vatten 3 msk press citron 3-4 msk olivolja Salt, sv.peppar & lite cayenne 3 msk finhackad dill 1 kn gräslök, hackat Krutonger Skala gurkan och skär den i bitar H...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 |
4 |
5 | |||||
6 |
7 | 8 | 9 | 10 |
11 | 12 | |||
13 | 14 |
15 | 16 | 17 |
18 | 19 | |||
20 |
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | |||
27 | 28 |
29 |
30 | ||||||
|