Direktlänk till inlägg 5 september 2021
Vi träffas inte så ofta nu men tar upp tråden direkt då vi ses. Så skönt med sånna vänner. Vi har varit vänner i över 40 år nu och dom finns där jämt, krisar det så bara ett telesamtal bort.
Jag blev ordentligt uppskrämd när Mi fick sina hjärtproblem men själv gjorde han ingen affär av det. Vi var ju ett större gäng förut men dom och jag har alltid haft ett eget umgänge också. Även med L sen så klart. Nu finns dom kvar när dansgänget splittrades.
Idag kom dom fullastade med äpplen, lingonsylt, tomater, squash både färsk och inlagd och frön från aklejor.
Vi pratade lite om det ikväll när min 70-årsdag kom på tal den är ju snart. Men jag vet inte ens om jag vill ha nån fest än även om det vore kul, men orkar jag? Det är mkt som ska fixas. Vore så klart kul att göra nåt men samtidigt har varken jag eller tjejerna så mkt pengar och jag fyller en måndag. Men nån dagstur vore ju kul på ett sätt liksom det vore kul med fest men hur och när? Brunch? Middag? Knyt? Ja jag vet inte!
Kallt som satan är det iaf ikväll, eller i natt rättare sagt. 5 gr nu. Ska bli lite varmare dock.
Idag började jag med att göra ny lag till de godaste kräftor jag ätit på länge. Fiskeriets stora turkiska och nog var dom stora alltid, blev kvar också. Mjuka fina skal och vacker färg
Ny lag.
1 lit vatten
33 cl öl
1/2 dl salt
2 tsk socker
Ca 20 dillkronor eller 3 msk hela dillfrö
Kokas upp och får koka 3 min. Får dra och svalna nån timme.
Blandas sen med lagen i paketet och kräftorna läggs i. Dom låg ca 4 timmar idag.
Vi började med lite bubbel och crostini med en röra på
1 brl lätt fraiche med franska örter
Nån dl citronmajonnäs
1 strimlad sallads lök
1-2 msk hackad dill
1/2 grönt äpple finskuret eller rivet
Rivet skal av 1 citron
Salt och sv.peppar
ca 150 grökt fisk
Serveras med lite rom på
Bubblet köpt på nån båt. Silvrig flaska.
Ma hade med sig crepes med kantarellstuvning, jag gjorde pirogerna ni har recept på i ett inlägg från häromdagen och gurksnittar.
Vitt bröd bres med naturell färskost som peppras med sv.peppar
Lägg på tätt med gurka, gärna lite omlott, skiva med osthyveln, som saltas
Lägg en bredd skiva bröd ovanpå och kantskär den. Delas sen i 4 delar från hörn till hörn.
Vid servering lägg på en bit strimlad paprika.
Enklare kan det inte bli, nästan inte godare heller. Haha!
Sen de underbara kräftorna, älskar dom, såå gott. Till dom åt vi vitlöksbröd och aioli som serverades i skålar bredvid tallriken att doppa i.
Mi drack lite snaps med, men det fick han göra ensam. Jag drack bubbel och vatten. Ma körde så hon drack alkoholfri öl och Elle drack cider.
Kaffe och 5 sorters kakor sen. Köpekakor.
Hade tänkt smaka på deras inlagda squash och dito kronärtskockor jag köpt men det glömde vi och brieosten och druvorna orkade vi inte. Haha!
Finns både mat och kräftor kvar till en brunch till E och mig i morgon. Känns lyxigt.
Nu sängen och sova!
När vi åkte hem igår regnade det och det hade också regnat massor under em det syntes på vägen. Från att vi åkte på 55an ungefär var det torrt och inget spår av regn fanns. Inte här hemma heller och det är mkt torrt i naturen. Regn skulle behövas här...
Iaf ett par nätter ha ha! Så skönt att få prata av sig om allt. Känna stödet från nån som känner mig och som förstår mig precis. Han följer med mig som stöd till prästsamtalet om begravningen i morgon också. Kanske inte ända in på mötet men finns...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 |
4 |
5 | |||||
6 |
7 | 8 | 9 | 10 |
11 | 12 | |||
13 | 14 |
15 | 16 | 17 |
18 | 19 | |||
20 |
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | |||
27 | 28 |
29 |
30 | ||||||
|