Mina ord och tankar

Direktlänk till inlägg 28 mars 2022

Då var det klart!

Av Neta - 28 mars 2022 23:30

Det blir en dödsannons som kommer in i papperstidningen på lördag.


Som ni ser fanns det ett garnnystan med. Vi valde också orden som står på minneshjärtat jag köpte. Tycker det är så fint och passar henne. Och kämpat har hon ju gjort i hela sitt liv sen 7 års ålder eller egentligen 6 år, va ju många turer på Bvc innan dom tog oss på allvar.

När E var barn hade vi en fantastisk läkare, en barnneurolog som hette Bosse. Vi har genom åren ibland mailat nån fråga till honom och han har alltid svarat så jag skrev och berättade vad som hänt och sa samtidigt att vi under den här perioden saknat en * doktor Bosse* som gav oss samma trygghet som han gjorde då.

Fick idag ett långt mail tillbaka där han bl.a skrev så här:

*Om jag minns rätt så hade Elisabeth ett kraniofaryngeom, vilket trots att dessa tumörer till sin biologi är godartade tillhör de som i verkligheten enligt min mening är värst. De uppträder som verkliga kameleonter vilket Elisabeths sista tid är ett bevis på för grundorsaken till att det gick så olyckligt är den grundsjukdom Elisabeth hade, om jag förstått din beskrivning korrekt. Att sedan sjukvården inte vill se grundproblemet och handla därefter gör det hela inte bättre. Kortison är en mycket bra och potent medicin men samtidigt en av de värsta vad det gäller biverkningar när man behöver använda den i höga doser under lång tid.
Jag hoppas dock att ni när den värsta sorgen lagt sig skall minnas Elisabeth som den fina unga kvinna som hon var.*

Det här om tumören och grundsjukdomen har han ju aldrig sagt förut, men bekräftar ju det vi känt.
Han ville också ha kontonr till parasporten för att sätta in en slant. Det hade han ju verkligen inte behövt. Tänk om han skulle göra så mot alla han behandlat som gått bort.

Ni som betalar in till förbundet får inte glömma att skriva att det är för hennes minne. Jag hoppas också att dom senare kommer att fixa så man kan bli månadsgivare där till hennes minne.

Skrev till Aron Andersson igår med och frågade om han efter Lets Dancebubblan kan hjälpa till att marknadsföra det minne för Elisabeth just eftersom hon gillade det här med rullstolsdans så mycket. Han har inte svarat än.

Besöket på Fonus gick bra, vi har en kompis som jobbar där och vi ringde ju direkt till honom. Nu hade han annat på jobbet idag men vi pratade med en kollega till honom och han var också med en stund.
Det är han som kommer att representera begravningsbyrån på begravningen, det är otroligt tryggt att ha en man känner. Prästen är ju också en vi känner sen tidigare.

I det vita arkivet hade Elle skrivit in att hon ville ha rosa blommor, rosor och gerbera. Angett sort men minns inte nu, tror en mörkare rosa gerbera.
Vilken kista hon kunde tänka sig och att hon ville bli svept. Men det var skrivet 2010, efter fasters begravning. Så vi tog det som vi tyckte var bäst, en enkel kista som var fin ändå. Ska ju ha bårtäcke. Så får hon en vit urna. Hon blir också klädd ist för svept. Hon ville ha en Nalle i kistan och den har hon redan nu.
Nåt mer hade hon inte fyllt i.

Kompisen ska hämta henne på patologen i morgon, klä och kistlägga henne. Vi har valt att inte se henne eftersom vi redan gjort det, hon var ju död när vi åkte. Kompisen känner ju henne sen hon var liten så ingen risk att det blir fel.

På onsd kväll kommer prästen och vi ska utforma akten. Så småningom ska vi också hitta en grav. Måste ju vara tillgänglig för mig och ligga i sol tycker vi.
Allt det där vi vill ha på begravningen, foto, egna hjärtljus och en ballong var inga problem alls. Det trodde vi inte heller.

Om jag fattar att hon är borta? Ja intellektet fattar ju det men inte resten av kroppen. Kände bara ett stort lugn idag och ingen av oss fällde en tår. Det gör vi nog alla ibland så klart, det går i vågor, men idag var allt så positivt och det blir ju en ljus begravning.
Känner mig priviligerad som fått vara hennes mamma, och lite tryggt har det ju varit för oss båda sen jag flyttade hit. Jag ville ju vara nära när Leif flyttade så långt bort. Ska försöka orka bo kvar också. Gillar ju tanterna här. Tror dom gillar mig med.

Leif åkte hem idag och nu är C här. Han kommer tbx på onsd, ska fixa nåt med bilen. C och jag åker ev till Tierp i morgon. Nu snusar hon så mysigt i soffan. Jag ska försöka göra det samma!

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Neta - Fredag 26 april 00:43

Idag startade den med ett så smart recept. Du kör färdiga potatisbullar i våffeljärnet. Blir frasiga och platta som rårakor. Funderar på om jag ska göra sånna som fredagsmys i morgon. Kom på att jag har allt till en Skagen också. Räkor, dill, rödlök,...

Av Neta - Onsdag 24 april 23:58


2 små barn mördade och en politisk attack där människor skadats svårt. Jag minns när det nästan blev tidningsrubriker om nån slagits med nåt annat än knytnävarna. Jag har väl också blivit extra känslig mot sånt här efter att vi mist Elle. Önskar ja...

Av Neta - Tisdag 23 april 17:25


Den tär på min SLE tärda kropp. I morse var det full sol och blå himmel men 0-gradigt. Det kämpade sig upp till 7 gr. Ser så skönt ut men det är det inte. Fick ett medelande i Bjkl gruppen om att det är rådjur som härjar på kyrkogården, precis som ...

Av Neta - Måndag 22 april 23:21

Hemköp har sin färs, Ica sin. Icas består av 30% ärtor och HKs av 50% broccolli och blomkål. Den har fått godkänt både av mig och dom som ätit den här. Gjorde ju biffar, det blev 15 st av 500 g, kostade då 30kr. Nu har dom den igen och den här veck...

Av Neta - Söndag 21 april 22:01


Problemet när man sitter som jag är ju att man kanske inte alltid känner hur kall man blir. Jag frös om överkroppen igår och hade tagit med en kofta. Men fötterna blir ofta väldigt kalla utan att jag känner det. I en danslokal är det inte så mkt värm...

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11
12
13
14 15 16 17 18 19 20
21 22
23
24
25
26
27
28 29
30
31
<<< Mars 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards