Mina ord och tankar

Direktlänk till inlägg 3 augusti 2020

Kan man aldrig få vara riktigt glad?

Av Neta - 3 augusti 2020 23:28

Månd, öppnar mailen och har fått slutskatten. Får en chock....
Ska in med 34 890 kr mer än mäklaren räknade ut åt mig. Hur kan det bli så fel? Jag begrep aldrig hur jag skulle göra den där deklarationen så L hjälpte mig efter mäklarens instruktioner och fick ungefär samma summa som vi fått av mäklaren. Även till sig. Hur hans slutsumma ser ut nu vet jag inte.

Mailade mäklaren på länsfast som från början gick ut med att hon skulle hjälpa oss med taxeringen och hur mkt vi skulle betala, tror hon sa det redan vid första mötet. Att det kan breafa på några hundralappar är väl ok med tanke på räntor och så men 35 000. Känner att jag måste gå till botten med det här. Ingen ska få en sån här smäll. Inget svar än.

Som tur är finns ju pengarna och jag har redan satt in min del för att vara av med det men det betyder ju inte att jag inte tänker ifrågasätta.
Fick ett samtal från en kompis idag som läst det jag skrev på facebook, dom hade råkat ut för samma sak då dom sålde sin lägenhet och köpte hus. Då kanske man inte har pengar kvar om man använt det till handpenning tänker jag.

Hade jag haft vetskap om det här hade jag ju betalt dom tusenlappar banken skulle ha för att hjälpa till. Det var iaf inte 35 st. Så mitt råd är att ni anlitar någon som hjälper er med det här som inte är inblandad i försäljningen. Jag kommer ju aldrig anlita länsfast i Uppsala igen iaf. Vill ni veta namnet på mäklaren så pm:a.



Läst den här boken bl.a till min lunchpaj idag Haha! Väldigt bra bok. Lite trilleraktig.

Har 5 st pocket till av samma författare som handlar om en familj i Östersund som driver en restaurang. Böckerna innehåller även recept. Inte så trillerspäckade utan mer feelgood. Vill ni läsa dom efter mig går det bra att låna så klart. Ställ er i kö. Haha! Annars va dom billiga på Adlibris.

Bytte till en grön dosett idag, den vita som är den andra i ordningen jag haft av den modellen gav upp efter 3 år, men kostar dom 29 kr så kan man unna sig det. Det är skydden över facken som ger upp. Räcker med att titta på dom till slut så går dom upp. Riktigt ovanligt att behöva ta i lite idag och att det stängdes med ett klick och förblev stängt. Ibland får man vara glad åt det lilla.

Nu vill jag iaf inte ha mer elände. Vill ha slut på corona så saker blir som vanligt igen, vill kunna kryssa och ha kul, lyssna på alla fina dansband live och helst få krama favoriterna igen. Det innebär ju dock att jag måste skaffa en kontaktperson som vill hänga med.
Det får väl lösa sig på nåt vis.

Nu ska jag sortera tvätt! Haha kul va?

 
Det här inlägget går inte att kommentera.
Av Neta - Onsdag 17 april 22:58

Idag flexade C ut nån timme tidigare, åkte och handlade åt mig på Maxi. Köpte lite take away på Pong och kom hit. Jag åt 4 sushi, lite miisosoppa, och en 1/2 port kyckling med ananas m ris. Har kvar 4 sushi och halva portionen, som nog var mer en h...

Av Neta - Tisdag 16 april 23:03


Det här är ett gammalt recept, vi gjorde det som nattmat varje nyår på 70-talet. Frasig, ostig gratäng som äts med sallad. Förbereds ju dygnet innan och var lätt att bara grädda av till 12-slaget. Men kan ju serveras till en som inte äter kött om den...

Av Neta - Måndag 15 april 23:22

Hade mailat Karin vår arbetsterapeut om en grej med scootern. Armstöden var olika höga. Hon är ledig så det kom en annan som fällde upp armstöden och visade en rulle man skulle vrida på för att ställa in höjden. Hade jag kollat i pappren till scooter...

Av Neta - Måndag 15 april 01:11

Känns nästan lite overkligt stt jag faktiskt såg ett lodjur igår. Skrev om det i vår bygrupp och sist jag titta hade jag fått 119 likes och en massa kommentarer. De flesta gratulerar och några är lite avis. Men jag har också fått veta att Uppsala...

Av Neta - Lördag 13 april 23:20

Blev lite soligt o fint på sena em idag så jag åkte ut lite. Tänkte kolla hur det var att åka bakom mitt område. Spana lite på violerna som växer på ett ställe där. Lite orolig för vildsvinen men sist det skrevs om dom var dom norr om byn så jag åkte...

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
31
<<< Augusti 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards