Mina ord och tankar

Alla inlägg den 23 augusti 2020

Av Neta - 23 augusti 2020 23:03

Alltid lite sorgligt. Mina pelargoner är som finast nu och min rosa drakblomma i full blom. Den ska till framsidan men lär ju inte kunna flyttas nu.
I morgon börjar dom med mitt nya utegolv, det ska höjas och göras aningens bredare.

Men om det läggs så här lär det ju snart ruttna. Känns lite oproffsigt. Ska ju vara luftigt under, det var iaf mitt X himla noga med när vi gjorde golv till förtältet. Plattor och grovt grus har jag för mig att vi hade under. Dom skulle ju grävt ur mer här. Plattor har dom men inte nåt grus har jag sett iaf. Syns inte på blden men det sluttar uppåt här.

Har förberett så gott vi kunnat och tagit in alla ljuslyktor och annat pynt. Möblerna ska dom flytta åt mig och ta ner spaljén. Lite nervös för den, är ju lite ranglig. Sen var dom inte riktigt överens om dom skulle bredda mitt golv eller inte eftersom jag har en perennrabatt vid spaljén, en ram utan botten med bara en markduk i. Bara hålla tummarna annars får J göra det när han förlänger det andra. När han nu har tid med det. Tur jag har mkt eget golv.

Gjorde en ny laddning sommargurka idag, tyckte jag tog i när jag la in 10 st men båda tjejerna ville ha så hälften försvann. Nu gjorde jag utan dillkronor, med bara svartvinbärsblad få se hur dom blir.
Min svartvinbärsbuske har blivit så himla stor, märks att den trivs. Trasslar dock in sig i Elles bönor så måste göra nån abrovink där. Ska ju ha en hallonbuske bredvid den sen, men just nu har jag jordslagit lite annat där. Har så mkt fina blad på den så funderar på göra en sats vinbärsbladdricka.


Svarta vinbärsbladsdricka

3 lit svarta vinbärsblad
2 kg socker (kan minskas)
3 citroner
60 gr vinsyra
1 tsk atamonpulver
1,5 lit vatten

Skiva citronerna, varva med blad och socker
Strö över vinsyra och atamon
Koka upp vattnet och slå det över
Låt stå i 5 dagar, rör om 2 ggr/dag
Sila och häll upp på flaskor
Förvara svalt och mörkt
Hållbart 3-4 veckor.

Kommit upp massor av nya rabarber med tunna fina stjälkar. Kan man skörda dom nu? Nån som vet?
Har nåt i bakhuvudet om att man inte ska skörda efter midsommar.

Nu måste jag fixa lite här.






Av Neta - 23 augusti 2020 00:55

Både E och jag var rörande överens om att det här nog var dom godaste kräftor vi ätit. Dessutom så mjuka i skalen att vi knappt behövde använda knivarna.

Kom ihåg det här märket vi läste lite olika tester ikväll bara höga poäng. Dom har gått ihop med Lobster. Färska kokta med krondill, fanns kronor i förpackningen också och inte jättedyra. Vi köpte 2 st 500 g påsar på Hemköp för 119. Värt varenda krona. Bara hälla upp och äta.

I morse kunde jag njuta av frukost på baksidan igen. Men undrar om det var sista gången utan tröja och långbyxor för nu ska det ju bli svalare. Bli normala augustitemperaturer sa dom på vädret ikväll. Skönt tycker jag som inte tål värme så bra. Vi fick t.o.m lite regn ikväll, inte mkt men blev lite skönare luft iaf.

Vi hamnade framför en baywatchfilm ikväll, rena nostalgin, lika dåligt som vanligt men lite snygga killar iaf. Haha!

Mina fötter krånglar lite, sväller i värmen och värker. Försöker ha dom så mkt jag kan i högläge och hoppas dom blir normala snart.

Men nu ska jag sova och drömma om att jag kramar nån snygging Haha!

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
31
<<< Augusti 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards