Direktlänk till inlägg 13 november 2023
Från köket.se
Väldigt god!
300 g grytbitar av nöt
½ gul lök
½ msk smör
salt och peppar
1 msk tomatpuré
3 dl vatten
1 köttbuljongtärning
1 tsk kinesisk soja
1 lagerblad
1 tsk torkad timjan
¾ dl vispgrädde 40%
1 msk vetemjöl, till redning
Tillbehör
300 g skalad potatis
150 g broccoli
färsk timjan
Bryn kött och grovhackad lök i smör i en stekpanna, salta och peppra under stekningen.
Lägg över det i en gryta.
Tillsätt tomatpuré, vatten, buljongtärning, soja, lagerblad och timjan till köttet i grytan.
Låt grytan sjuda under lock tills köttet är mört, ca 30-60 minuter.
Tiden kan variera beroende på storlek på grytbitarna samt vilken styckningsdetalj som använts.
Häll på grädden, red av med mjöl utrört i lite vatten och sjud 3?5 minuter.
Smaka av med salt och peppar.
Koka potatisen i saltat vatten tills den är mjuk.
Koka broccolin mjuk i saltat vatten.
Krossa potatisen grovt och servera den och broccolin till grytan.
Garnera gärna med färsk timjan.
När vi åkte hem igår regnade det och det hade också regnat massor under em det syntes på vägen. Från att vi åkte på 55an ungefär var det torrt och inget spår av regn fanns. Inte här hemma heller och det är mkt torrt i naturen. Regn skulle behövas här...
Iaf ett par nätter ha ha! Så skönt att få prata av sig om allt. Känna stödet från nån som känner mig och som förstår mig precis. Han följer med mig som stöd till prästsamtalet om begravningen i morgon också. Kanske inte ända in på mötet men finns...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 |
5 | |||||
6 |
7 | 8 | 9 | 10 |
11 |
12 | |||
13 | 14 | 15 | 16 |
17 | 18 | 19 | |||
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | |||
27 |
28 | 29 | 30 | ||||||
|