Direktlänk till inlägg 27 juli 2019
Baconsallad för 4
2 port bulgur
2 pkt bacon
2 hårdkokta ägg
Ca ½ isbergssalladshuvud
2 tomater
1 dm gurka
1 bit av gul spetspaprika
5 champinjoner
250 g grön sparris
100 g sockerärtor
5 rädisor
2 dl majs
2 dl tärnad vattenmelon
1 dl majonnäs
½ dl mjölk
1 tsk vit vinäger
salt o peppar
Koka bulguren o låt den svalna
Stek baconet knaprigt och lägg det på hushållspapper
Koka, skala och klyfta äggen
Ansa, fjälla, dela och kör sparrisen 2 min i lättsaltat vatten i micron, låt rinna av
Tina majsen
Rensa o skölj sockerärtorna o dela dom på 3
Borsta och skiva svampen
Ansa, skölj och skär ner resten av grönsakaerna, låt dem rinna av
Blanda bulgur med allt utom ägg och bacon
Fördela äggklyftorna på salladen och strö till sist över baconet i bitar
Vispa hop dressingen och servera den till.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 |
3 |
4 | 5 | 6 | 7 | |||
8 |
9 | 10 | 11 |
12 | 13 | 14 |
|||
15 |
16 | 17 |
18 | 19 | 20 | 21 |
|||
22 | 23 |
24 |
25 |
26 |
27 | 28 | |||
29 | 30 | 31 | |||||||
|