Mina ord och tankar

Direktlänk till inlägg 7 september 2021

Stötta ditt dansband

Av Neta - 7 september 2021 15:10

I princip från en dag till en annan blev dom arbetslösa. Många fick ge sig ut på en helt annan arbetsmarknad för att överhuvudtaget kunna äta och bo kvar i sina hem.

För oss dansare ( ja jag räknar mig fortfarande till dom) blev det ju bara så att vi, även om det är en livsstil bara förlorade ett nöje och ett fritidsintresse. Vi har ju kvar inkomster, hus och hem.
Men vi dansare och dansbanden har ju liksom alltid hört ihop. Utan den ena parten blir det ju liksom ingenting. Blivit mer än bara bekanta efter att ha vistats i samma lokal och haft kontakt, ibland flera ggr i månaden, utvecklat en slags relation.

Min man och jag gick alltid fram och sa tack och hej efter en danskväll, vi tyckte nog båda att det hörde till vanligt hyfs att ge lite uppskattning till dom som gett oss en trevlig kväll.

Så händer det här med pandemin, dansbanden försöker överleva men för många har det inte gått. Dom har helt enkelt lagt ner. Dom har gjort livesändningar på nätet och vi har swishat efter förmåga men jag har en känsla av att det ändå bleven droppe i havet.

Så det senaste nu, vi får träffa dom igen. Jaaaaa!
Vi får så klart inte dansa men vi får sittandes ( och säkert sittdansandes) höra på deras musik igen. Jag har varit på en sån konsert i Barva i somras och jag ska på en i Fyris på sönd. Ser fram mot det som ett barn på julafton.

Men en sak gör mig lite beklämd och ledsen. Det är ni dansare som inte går dit, som inte stöttar det som kan vara skillnaden på om vi senare får dansa till dom eller inte.
Vägrar eftersom ni inte får dansa. Mer än så betyder det här inte för er alltså? Ert nöje ska ske på era villkor och hur utövaren försöker överleva är för er ointressant.
Vet ni, jag tycker ni kan stanna hemma sen när danserna börjar igen också!

Ni som går på konserterna hoppas jag förstår hur viktigt det här är. Tror ni gör det. Vi får efter förmåga åka ut när vi kan och tjata med lite annat folk. Se till att det blir inkomster så banden överlever.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Neta - Onsdag 8 maj 00:41


Sitter i sängen med benen lite i högläge. Haft skor idag, har ett par uppbyggda och går i dom. Går jag upp på natten går jag dock barfota då det är minst snubbelrisk. Men tycker mina fot och benproblem räckte rätt bra, hade kunnat vara utan det här...

Av Neta - Tisdag 7 maj 00:10


Ont i båda hälarna har jag iaf, och det lutar åt det. Tycker på ett sätt att det är konstigt, jag sitter ju mest. Överanstränger inte fötterna direkt. Är inte heller jättepetig med skor. Man nöter inte dom i rullstol och scooter. Men först blev dom v...

Av Neta - Söndag 5 maj 23:41

På kort tid har 3 svenska folkparker fått sina dansbanor uppbrända och parkerna blivit mer eller mindre förstörda, 25 februari brann dansbanan i Skara Folkets park 19 april brann kanske den som låg vackrast i Sverige, Söderbärkes fina stora rot...

Av Neta - Söndag 5 maj 02:25

Väldigt sen sån men ändå. Då det var lugnt på baksidan satt jag kvar och lyssnade på boken. Fyllde servettstället och tog ut salt o peppar. Tyckte jag hittade riktigt fina servetter. Somriga iaf. I bakgrunden min fikakorg som bärs ut o in. In...

Av Neta - Fredag 3 maj 23:24


20 gr i skuggan på em, tycker det bara var höromdan sen som vi hade snöblandat regn. Likfullt kokar dom här upp Va en skön känsla att gå ut som man var utan ens en kofta och i *hoppiskor*, tog med sopor och hade sån tur att det kom en kille oc...

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2
3
4
5
6
7 8 9
10
11 12
13
14
15 16
17
18 19
20
21 22 23 24 25 26
27
28
29
30
<<< September 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards