Direktlänk till inlägg 20 februari 2024
Det märks knappt, är iaf inga ungar ute och leker här fast jag vet att det finns skolbarn. Måste alla vara på fritids?
Nån hade gått förbi både pulkabacken, badet och ishallen, knappt nån där heller. Läste om en mamma som åkt till Sunnerstagropen med sina barn och dom hade varit nästan ensamma där.
Alla har väl inte råd att åka till fjällen eller? Eller sitter ungarna inne vid sina skärmar?
Nog försökta jag vara ute med mina, kunde kanske inte vara ledig alla dar men vi hade ju inget fritids till våra så nån var ju hemma iaf.
Vi var väl iofs i Ockelbo ibland, nåt år i Sälen också. Vi kunde ju bo i Bcf:s lägenhet där och det var ju dom som hade stugan i Ockelbo med. Marholmen var vi väl några sportlovsveckor med.
Men ibland kunde vi väl inte åka iväg.
Tänker att vi väl iaf nåt år var här, va ner till badet, grillade korv och så. Elle kunde ju inte åka skridskor eller skidor men ute kunde hon ju vara.
Idag gjorde jag dumplings, nej förresten det gjorde jag inte alls! Haha!
Jag gjorde i ordning frysta dumplings med kycklingfärs i. Dom säljer ibland en påse med 15 st för 10 kr, nu hade jag 2 påsar i frysen.
Man skulle steka dom i lite olja, nån minut stod det men jag gav dom rejält med stekyta på 2 sidor. Tordes inte steka mer. Bra med en lite mjukare sida med där man kunde sticka in gaffeln.
Som tur var kom jag ihåg att hälla vatten på olja brukar ge en rejäl puff och mkt ånga, så jag höll upp locket till traktörpannan som jag stekte dom i som en sköld och hällde ett glas vatten i pannan bakom det. ( jag sitter ju vid spisen) Blev ändå stänk på hela spisen och det som står där. På med locket snabbt. Sen skulle dom puttra i 7-8 min.
Men jättegott med en dip jag gjorde först så den fick stå till sig lite. Åt sen med rivna morötter med salladslök i.
Dipen gjorde jag på fryst ingefära och chili. Just chili köper jag den röda milda och jag hade både finhackad och hel i frysen. Den blir mindre het om man fryser den. Man kan också byta den mot röd paprika. Fryst hackad chili i pyttesmå ziplock som E brukade sälja örhängen i. Tror vi delade på 100 st. Ingefära har jag i bitar i en plastpåse i frysen färdigskalad. ( skala med en tesked du skrapar med) Bara ta fram och riva så mkt man behöver. Rev även den vitlöksklyftan som skulle vara i. Dipen blev jättegod och håller sig flera veckor i kylen.
4 msk japansk soja, tänk inte ens tanken att använda någon annan.
3 msk socker
4 msk risvinäger
2 tsk riven ingefära
1 riven vitlöksklyfta
2 tsk sesamolja
Riven eller finhackad chili motsv 1/2 tsk.
Blanda och rör till sockret löst sig. Räcker nog till minst 2 påsar dumplings, kanske 3.
7-8 st är lagom till en person. Nån form av råkost ska nog vara med. Pizzasallad borde väl funka också. Dip hade jag i en mindre skål bredvid tallriken, dippade dom sen halva och åt så.
Tror det här är bra *barnmat* så här på lovet.
När vi åkte hem igår regnade det och det hade också regnat massor under em det syntes på vägen. Från att vi åkte på 55an ungefär var det torrt och inget spår av regn fanns. Inte här hemma heller och det är mkt torrt i naturen. Regn skulle behövas här...
Iaf ett par nätter ha ha! Så skönt att få prata av sig om allt. Känna stödet från nån som känner mig och som förstår mig precis. Han följer med mig som stöd till prästsamtalet om begravningen i morgon också. Kanske inte ända in på mötet men finns...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 |
3 | 4 |
||||||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 |
10 | 11 |
|||
12 | 13 |
14 | 15 | 16 |
17 | 18 | |||
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
25 | |||
26 |
27 | 28 | 29 |
||||||
|