Mina ord och tankar

Direktlänk till inlägg 20 februari 2024

Sportlovsvecka

Av Neta - Tisdag 20 feb 00:14

Det märks knappt, är iaf inga ungar ute och leker här fast jag vet att det finns skolbarn. Måste alla vara på fritids?
Nån hade gått förbi både pulkabacken, badet och ishallen, knappt nån där heller. Läste om en mamma som åkt till Sunnerstagropen med sina barn och dom hade varit nästan ensamma där.
Alla har väl inte råd att åka till fjällen eller? Eller sitter ungarna inne vid sina skärmar?

Nog försökta jag vara ute med mina, kunde kanske inte vara ledig alla dar men vi hade ju inget fritids till våra så nån var ju hemma iaf.
Vi var väl iofs i Ockelbo ibland, nåt år i Sälen också. Vi kunde ju bo i Bcf:s lägenhet där och det var ju dom som hade stugan i Ockelbo med. Marholmen var vi väl några sportlovsveckor med.
Men ibland kunde vi väl inte åka iväg.
Tänker att vi väl iaf nåt år var här, va ner till badet, grillade korv och så. Elle kunde ju inte åka skridskor eller skidor men ute kunde hon ju vara.

Idag gjorde jag dumplings, nej förresten det gjorde jag inte alls! Haha!
Jag gjorde i ordning frysta dumplings med kycklingfärs i. Dom säljer ibland en påse med 15 st för 10 kr, nu hade jag 2 påsar i frysen.
Man skulle steka dom i lite olja, nån minut stod det men jag gav dom rejält med stekyta på 2 sidor. Tordes inte steka mer. Bra med en lite mjukare sida med där man kunde sticka in gaffeln.

Som tur var kom jag ihåg att hälla vatten på olja brukar ge en rejäl puff och mkt ånga, så jag höll upp locket till traktörpannan som jag stekte dom i som en sköld och hällde ett glas vatten i pannan bakom det. ( jag sitter ju vid spisen) Blev ändå stänk på hela spisen och det som står där. På med locket snabbt. Sen skulle dom puttra i 7-8 min.
Men jättegott med en dip jag gjorde först så den fick stå till sig lite. Åt sen med rivna morötter med salladslök i.

Dipen gjorde jag på fryst ingefära och chili. Just chili köper jag den röda milda och jag hade både finhackad och hel i frysen. Den blir mindre het om man fryser den. Man kan också byta den mot röd paprika. Fryst hackad chili i pyttesmå ziplock som E brukade sälja örhängen i. Tror vi delade på 100 st. Ingefära har jag i bitar i en plastpåse i frysen färdigskalad. ( skala med en tesked du skrapar med) Bara ta fram och riva så mkt man behöver. Rev även den vitlöksklyftan som skulle vara i. Dipen blev jättegod och håller sig flera veckor i kylen.

4 msk japansk soja, tänk inte ens tanken att använda någon annan.
3 msk socker
4 msk risvinäger
2 tsk riven ingefära
1 riven vitlöksklyfta
2 tsk sesamolja
Riven eller finhackad chili motsv 1/2 tsk.

Blanda och rör till sockret löst sig. Räcker nog till minst 2 påsar dumplings, kanske 3.

7-8 st är lagom till en person. Nån form av råkost ska nog vara med. Pizzasallad borde väl funka också. Dip hade jag i en mindre skål bredvid tallriken, dippade dom sen halva och åt så.






Tror det här är bra *barnmat* så här på lovet.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Neta - Lördag 27 april 16:24

Både igår och idag har det småsnöat och inte varit mer än högst 5 gr. Inte varit så sugen på att gå ut. Skulle ju köpt potatisbullar för att prova det där i våffeljärnet men hittade 2 bakpotatisar som börjat bli lite skrynkliga. Rev en sån med en 1/2...

Av Neta - Fredag 26 april 00:43

Idag startade den med ett så smart recept. Du kör färdiga potatisbullar i våffeljärnet. Blir frasiga och platta som rårakor. Funderar på om jag ska göra sånna som fredagsmys i morgon. Kom på att jag har allt till en Skagen också. Räkor, dill, rödlök,...

Av Neta - Onsdag 24 april 23:58


2 små barn mördade och en politisk attack där människor skadats svårt. Jag minns när det nästan blev tidningsrubriker om nån slagits med nåt annat än knytnävarna. Jag har väl också blivit extra känslig mot sånt här efter att vi mist Elle. Önskar ja...

Av Neta - Tisdag 23 april 17:25


Den tär på min SLE tärda kropp. I morse var det full sol och blå himmel men 0-gradigt. Det kämpade sig upp till 7 gr. Ser så skönt ut men det är det inte. Fick ett medelande i Bjkl gruppen om att det är rådjur som härjar på kyrkogården, precis som ...

Av Neta - Måndag 22 april 23:21

Hemköp har sin färs, Ica sin. Icas består av 30% ärtor och HKs av 50% broccolli och blomkål. Den har fått godkänt både av mig och dom som ätit den här. Gjorde ju biffar, det blev 15 st av 500 g, kostade då 30kr. Nu har dom den igen och den här veck...

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5 6 7 8
9
10
11
12
13
14 15
16
17 18
19 20 21 22 23
24
25
26
27 28
29
<<< Februari 2024 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards