Mina ord och tankar

Direktlänk till inlägg 1 mars 2024

I stan

Av Neta - Fredag 1 mars 00:25

Åkte som planerat in till stan idag med Annika, då kunde vi prata om samtalet jag fick igår som vi räknade ut kom i tredje hand.
Hon hade ringt dit och pratat med en tjej, frågat hur lång uppsägningstiden var då hon har lite hälsoproblem. Ville att det skulle bli så bra som möjligt för mig men också gjort klart att det inte var aktuellt än. Sagt att hon ville prata med mig själv då hon senare pratat med en kille också om jag fattade rätt.

Sen ringer alltså en tredje person till mig, säger att hon sagt upp sig och vill sluta i mars. Det har hon inte alls gjort.

Eftersom jag vet hur svårt det är att få en person att åka ut hit från stan för att jobba 2 ggr i månaden. 5 timmar per gång och i det närmaste blev skräckslagen av att behöva byta person. Så beslöt vi att fortsätta tills vidare men skippa att lyfta och köra rullstol och att handla. Handla ingår egentligen inte i hennes jobb men vi har gjort det ändå. Hon har gjort mkt mer än hon ska. Att vi håller oss i Uppsala kommun och att jag åker scooter tills hon och vi vet hur hon blir påverkad av sina problem. Tar ett nytt beslut då.

J och C får hjälpa mig att handla 1-2 ggr i månaden. Jag får väl ta mig in och dom får hjälpa mig hem. Svårt att bara handla en gång men om man storhandlar när jag får pension sen köper typ frukt, grönt och annat färskt där emellan. Här ute är det dyrt och dessutom trångt att åka in med scootern så jag undviker helst det, orkar inte hålla på flytta på korgar som står i gångarna för att komma fram, åker ju hellre in till stan. Får ju ersätta dom för bensin. Alternativt att dom handlar. En gång i månaden kan domju offra på sin gamla mamma. Paybacktime!

L betalar ju oftast inget för maten när han är här utom vid storhelger då vi knyter. Så han får väl hjälpa mig när han är här. Åker ju hit och dansar ibland. Å han har ju inget han måste göra dagtid. Då får han ta över så dom som jobbar slipper när han ändå är här. Risken är väl bara att han slutar åka hit. Men då visar han ju verkligen vad han går för.

Att jag inte har hemtjänst är ju för att jag har privat hjälp för det som hemtjänsten normalt gör, dom gör minsann inte allt som behövs och det kommer *214* olika personer varje månad. Dessutom har jag inte råd att ha hemtjänst och betala nästan 2000 i månaden när jag med RUT mer än halverar den kostnaden för det jag behöver hjälp med. Och det kommer samma person varje gång. Som dessutom går att kommunicera med.

Oj det blev mkt omskrivningar här. Vi tog en hamburgare på Eko idag då vi kom in. Jag hittade inte det jag skulle ha på eko men köpte en klorinspray till badrummets golvfogar. En kaffelängd för 20 spänn åkte med också.

Vi gick ett varv på CG med där det blev lite frukt, ett platt stort vitlöksbröd för 10,90 och nåt mer. Tog en fika på CG fik medans vi väntade på taxin.

Hemma delade jag både vitlöksbrödet och fikalängden på 3, och frös 2 delar. Va trött och skar lite extra grönsaker och gjorde i ordning snabbnudlar som jag åt med vitlöksbröd.
Maten idag var alltså inte den nyttigaste, fotade inte ens. Hungrig nu med så spär väl på onyttigheterna med en nattmacka. Ny dag i morgon.

Nog för idag!



 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Neta - Lördag 27 april 16:24

Både igår och idag har det småsnöat och inte varit mer än högst 5 gr. Inte varit så sugen på att gå ut. Skulle ju köpt potatisbullar för att prova det där i våffeljärnet men hittade 2 bakpotatisar som börjat bli lite skrynkliga. Rev en sån med en 1/2...

Av Neta - Fredag 26 april 00:43

Idag startade den med ett så smart recept. Du kör färdiga potatisbullar i våffeljärnet. Blir frasiga och platta som rårakor. Funderar på om jag ska göra sånna som fredagsmys i morgon. Kom på att jag har allt till en Skagen också. Räkor, dill, rödlök,...

Av Neta - Onsdag 24 april 23:58


2 små barn mördade och en politisk attack där människor skadats svårt. Jag minns när det nästan blev tidningsrubriker om nån slagits med nåt annat än knytnävarna. Jag har väl också blivit extra känslig mot sånt här efter att vi mist Elle. Önskar ja...

Av Neta - Tisdag 23 april 17:25


Den tär på min SLE tärda kropp. I morse var det full sol och blå himmel men 0-gradigt. Det kämpade sig upp till 7 gr. Ser så skönt ut men det är det inte. Fick ett medelande i Bjkl gruppen om att det är rådjur som härjar på kyrkogården, precis som ...

Av Neta - Måndag 22 april 23:21

Hemköp har sin färs, Ica sin. Icas består av 30% ärtor och HKs av 50% broccolli och blomkål. Den har fått godkänt både av mig och dom som ätit den här. Gjorde ju biffar, det blev 15 st av 500 g, kostade då 30kr. Nu har dom den igen och den här veck...

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5
6
7
8 9
10
11 12
13
14 15 16
17
18 19 20
21
22 23
24
25
26
27
28
29 30 31
<<< Mars 2024 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards