Mina ord och tankar

Alla inlägg under april 2017

Ont

Av Neta - 6 april 2017 23:04

Idag har och är det för eländigt. Ont som 17, ett tag var jag nästan på väg till akuten övertygad om att det hänt nåt. Blev värre när jag tvättade håret, jobba med armen i luften är inte bra. Men nu ser jag fram mot i morgon. Packat både dunder och värktabletter.
Elle sover här i natt och har fixat lite mackor m.m vi ska ha med oss. Tur jag har henne som hjälper mig.

Har ju en elektrisk arbetsstol i köket som är höj och sänkbar. Igår upptäckte vi att den inte tog emot laddning längre. Ringde till arbetsterapeuten kl 16.30 och felanmälde den. Idag vid lunch kom dom från hjälpmedel och bytte både batteri och ett armstöd. Så otroligt snabbt.

Inte gjort så mkt idag, mest suttit still med armen mot kroppen och paddan på bordet. Satt en stund vid datorn och gjorde ett inlägg i den andra bloggen om lite påskmat men fick ge upp.
Blir inte mer nu heller, ska upp 6.30, hämta mamma vid 8 och iväg sen. Ska lägga fram biljetterna så jag inte glömmer dom med.
Hoppas det är bättre i morgon.

Av Neta - 5 april 2017 23:21

Hur då? Jo vi grillade korv och åt till lunch på altan idag ;-)

Ringde Emmaus idag och efter mindre än en timme var dom här och hämtade skåpet, så nu finns det för inköp där. Jag hade tur för fet var hämtdag idag och dom var på väg från Uppsala och skulle hämta på ett annat ställe i Björklinge också. Tog vårt skåp förs eftersom det var bara en sak. Ibland har man tur.

Ni som bor i Uppsala har kanske läst om vår grannflicka Saga 16 år i tidningen eller sett henne på TV. Sjuk i cancer med en ful tumör som inte var operabel utan att hon skulle bli helt förstörd, inte kunna gå eller sitta som jag uppfattade det. Hon genomgick för några veckor sedan en tuff strålningsperiod, fick stora som brännsår på kroppen och mådde uruselt. Det var sista hoppet.
Gjorde en jobbig MR för nån vecka sen och idag skulle hon få besked.
Hon fick som hon själv uttryckte det idag, en strimma hopp. Tumören hade krympt och inga metastaser fanns. Jag vet inte om hon fått sin livsdos av strålning eller om hon kan få mer. Jag hoppas hon kan det. Annars är det bara hoppas allt har avstannat.
Den neutronstrålning hon har fått var i sin linda när Elle skulle behandlas men fanns inte i Uppsala då. Men hon var påtänkt för den. Nu gav ju strålkniven önskat resultat så det behövdes aldrig.
Men idag finns den här i en toppmodern anläggning nära sjukhuset.

Vi har ju sett den här tösen på andra sidan häcken sen hon var riktigt liten, vi har aldrig iumgåtts som grannar mer än på gatufester och så och pratar så klart med mamman när vi är ute samtidigt. Men ändå, eftersom vi gjort samma resa så har man ju kännt otroligt mycket för dom. Dom lovordar ju det vi gjorde som lekterapin och så, och vi förstår ju exakt vad dom menar. Nu hoppas jag att hon får växa upp, bli vuxen, få barn och leva ett riktigt liv. Hoppas dom firar ordentligt ikväll.

Elle kom och grillade idag, det var hon som köpt korven. :-) Hon hjälpte mig göra en köttfärslimpa och skära en laxsida som vi ska grava och göra pate' på i påsk. Blir lite annat av den med.

Kom lite regn idag, luktar så gott från marken när det regnar så här års. Dom första myggen har siktats, såg en nässelfjäril igår och det gror och växer både i naturen och i trädgården. Flugorna är vakna och nu väntar vi på humlorna. Älskar humlor, kan studera dom långa stunder.

Har klippt mig idag med, tycker håret växer som ogräs. Nu ser jag hyfsad ut iaf. Har inte tvättat det än men ni ska få se vårfrisyren sen.

Nu ska jag duscha o hoppa i säng!

Av Neta - 5 april 2017 00:10

Sol framåt 10-tiden innan dess var det molnigt, men rätt höga moln ändå. Upp mot 15 gr så riktigt glassigt väder om det inte vore för den satans blåsten. Himmel vad det blåst. Bra på ett sätt för det torkar ju upp men då ökar ju risken för gräsbränder med, vi har redan haft ett par stycken i närheten. Men blåst förstör soliga dagar tycker jag.

Har lite solar i rabatterna nu med. Sätter alltid ner påskens liljor på hösten och dom kommer upp iaf. Har ett ställe jag satt pärlhyacinter med där blir det alldeles blått. Scillan på framsidan blommar och mitt bland dom kommer det små smala röda blad, så nyfiken på vad det är. Förmodligen något jag satt för länge sen men som inte kommit förrän nu.

Slog upp paddan i morse och fick en tråkig nyhet

Inbrott nere vid badet. Ser ni att dom ritat med diskmedel på bordet? Sen hällt ut sockerbitar. Så himla onödigt. I vår bytråd ikväll skrevs det också om mopedburna ungar som eldar på grillplatsen, matar elden som 17 och sen sticker därifrån. Inte nog med att dom gör slut på veden i den här blåsten lämnar man ingen eld. Visserligen ligger det här mitt emot brandstationen vid ett litet torp men vi har ju ingen bemannad brandstation. Dom åker ju från jobb och hem då dom behövs.
Ungar har börjat vara på sågens område med, där är dom ju inte bara själva i farosonen.
I området där E bor är det också oroligt tydligen, läste det här

"Jag åkte bil från parkeringen på prästgårdshöjden? i går kväll och en vit Volvo kombi körde ut framför mig å kastade ut smällare/raketaktigt från passagerar sidan. Han gira undan och som tur var så missade den bilen utan sköt åt motsatt håll. Så de verkar vara storlek äldre på dom som smäller"

Vet precis vilken bil det är, en unge som fått klara sig mest själv i många år nu. Som aldrig blir vuxen verkar det som, om han har sånna i bilen.

Idag har jag fått en tid på vårdcentralen där jag väntade att en sköterska skulle ringa mig ;-D dan efter att jag registrerat tillbaka mig på Husläkargruppen, vi skrattade gott men jag beslöt att ge det en chans ändå och registrerade tillbaka mig dit. Närå jag är inget hattig jag eller. 5 maj har jag tid, bara 2 månader efter jag skulle haft den.

L har plockat undan vinterns " vi lägger det här så länge" från altan idag, nu står bara ett skänkskåp med vitrin upptill där som ska bort. Vi sparde det åt C men nu vill hon inte ha det. Vi gjorde ju ett av riktiga köksskåp ist.
Vill någon ha det är det bara att hämta, helt felfritt ca metern brett och högt som mig ungefär. Rymmer mkt, skåp m lådor över nere och vitrin uppe men är en enhet. I furu men går ju att måla.
Ska bort snarast, torsd ringer jag Emmaus annars så får dom hämta det. Finns på bild här i bloggen 2015 i januari.

Nu har iaf C bestämt sig för att flytta hemifrån, det har väl varit dags länge men men.
Jag gillar att hon flyttar men hade hellre sett att hon flyttat till nåt eget än till en kompis som hon gör nu.
Hon flyttar hop med sin bästa vän i en tvåa, det är det jag hakar upp mig på.
För litet tycker jag och dom har inte ens ett rum där var och en kan träffa sina kompisar eller familj mer än kök då.
Nyproducerad bostadsrätt på Bruno Liljefors gör mig inte heller lugnare precis. Hon gör det på prov över sommaren men kommer kanske vara här en del då hon jobbar.
Vet ni att jag har haft hemmavarande barn i 42 år, dubbelt så lång tid som dom flesta brukar ha det. J flyttade då han var runt 20 och det gjorde Elle med. Men när J flyttade var ju C 2-3 år, hon är ju den som bott hemma längst med.
Iofs ser jag ju inte mkt av henne nu heller men nu blir det nog defenitivt för jag tror ju inte att hon vill flytta hem igen. Hon får iaf nära till skolan vid Lötenkyrkan men långt till jobbet.

Ringde mamma ikväll med och hon visste om min scooterolycka. Det är ju märkligt att jag knappt kan säga flasklock till den där människan som läser min blogg och för allt vidare utan att jag är både vidrig och elak. Men hon kan iaf inte hålla sig borta från mitt liv.
Mamma och jag började iaf prata om mässan och jag hörde hur sugen hon blev, så nu hoppas jag att nån av Rs ungar kan vara hos honom så hon kan följa med. Hon vill verkligen det.
Såg att Mandelmanns ska vara där på torsd, hade ju varit urkul att höra dom live men L måste isf vara hemma vid 16 och med tanke på köerna i Sthlm måste vi isf åka från mässan vid 13.30-14 och det känns för stressigt. Så det blir fredag och vi åker redan 7.30 härifrån, räknar med mins 2 timmar dit i morgontrafiken. Sist har jag för mig att vi gav upp vid 15-tiden och det var rätt lagom.

Tittade på Fågelskådningsprogrammet ikväll och fick en liten nostalgikänsla. Dom var ju på nån basar där i Peru, dom hittade en leksak vi hade hemma när jag var liten. En rund platta med kycklingar på och där snörena dom sitter fast med dras ut på undersidan i en kula. Plattan har ett handtag och man ska få kulan under att snurra så kycklingarna pickar. Har för mig att brorsan lekte sönder den så småningom. På Bvc i Årsta där vi bodde i stan fanns en sån med och minns att J gillade den.

I tävlinge fotade dom Kolibrin, finns ju hur många sorter som helst av den. Fick lära mig att den kan flyga baklänges. Häftigt va? Så fiina. I det programmet har man ju hört om fåglar man aldrig ens hört namnet på, inte ens när dom var i Sverige.

Kom och tänka på den här raringen som man nästan aldrig ser då dom oftast drillar på natten i häckar och buskar. Man kunde höra den på försommaren i Årstaparken sent på kvällen då man gick hem, lika efter dansen på Holmen. Där satt det Näkergalar i häcken ut mot parkeringen.

Var final i Superskaparna ikväll också, min favorit en dalmas som emigrerat till Tjörn vann. Tittade tidigare idag på Sofias änglar från Lessebo, en mamma som blivit ensam med 7 barn på ett väldigt tragiskt sätt. Till Lessebo är ju våra bästa kompisar på väg så dit kommer ju vi att åka mycket sen. Dom renoverar hus där för fullt nu och ska flytta från Oskarshamn snart. Vi ska dit på försommaren.

Nu tjuter det ett larm därute igen, samma larm har hörts flera ggr de senaste dagarna. Svårt att höra från vilket håll då ljudet studsar mot åsen, vet inte heller om det är bil eller huslarm. Kanske nåt nyinstallerat i nån kåk som dom inte lärt sig än.

Som vanligt är kl midnatt med ;-), dags att sova.

Av Neta - 3 april 2017 23:30

Så förbannad på mig själv som inte har nån karaktär nu. Motivation vad är det?
Idag gick jag inte ens ut fast solen kom på em, L gick ut o klippte ner lite torrt o vad gör jag, jo sitter inne och degar.
Vill ju inte sitta i det här huset, gör ju det hela vintern.

Det blev så mkt negativt runt den här sista ledsagaren, jag trodde på det här och så beter hon sig så underligt att dom till sist tar bort henne från assistansbolaget. Är så ambivalent nu, vill inte ha nån ny men vill samtidigt göra en massa " tjejgrejer" det går liksom inte ihop. Men jag orkar verkligen inte börja om med någon ny och okänd. Luften gick lite ur mig.

Funderar om jag skulle haft en kille ist och bara gjort sociala saker. Lättare med killar dom krånglar inte till det. Nu gör vi ju en hel del med familjen men meningen var ju att vi inte skulle nöta på varann jämt. Men jag sitter ju inte ensam iaf, många har det värre det är jag medveten om. Men saknar det här att inte kunna träffa en kompis på stan, gå o fika m.m utan familjemedlemmar. Tappar ju kontakter med.

Men den enda som kan göra nåt åt det är ju faktiskt bara jag, kan ju inte skylla på någon annan.

Ser iaf fram mot trädgårdsmässan på fred även om jag åker dit med Leffe och Elle. Behöver honom där då jag ska köpa lite bevattningsgrejer och har noll koll på kopplingar och dimensioner.
Sen fick C sitt påskschema idag och både kan och vill kryssa med oss på påskafton. Kan bero på att Date spelar ;-D bara hoppas på sol och svaga vindar nu.
Påsk är också den tid då Norrtälje vaknar ur vintervilan så vi åker kanske tidigt och är där en stund. Nåt positivt iaf.

Hoppas jag vaknar med lite jävlar anamma i morgon. Tar tag i motivation och tar mig ut. Håll tummen!




Av Neta - 3 april 2017 18:08

Är irriterad på båda dom här sakerna.

Hur ska våra ungdomar som inte har föräldrar som kan köpa en lägenhet till sina barn kunna flytta hemifrån när hyrorna för en vanlig 2a kan vara upp mot 10 000kr och mer och det dessutom krävs att man ska ha en årsinkomst på 3 årshyror brutto för att bli godkänd som hyresgäst?
Hur många 20- åringar har den inkomsten om man inte har en hög utbildning utan valt att jobba i vården t.ex
Man får inte räkna studielån och stöd som inkomst.
Hur ska en pensionär med en pension på 12-15 000 kr i månaden kunna flytta från sitt hus om man inte orkar med det längre? Sälj en äldre villa från 60-talet och du får kanske om den är fin och ligger i kanonläge runt 2 milj, men när en trea kan kostar 4-5 milj förslår inte det heller långt. Det är ju bara nyare bostads och hyresrätter som har hiss som standard t.ex Äldre fastigheter har ju inte det.

Uppsalahem kräver 6 mån inkomst för att godkänna en hyresgäst, men när dom renoverar som t.ex Ett område i Johannesbäck så höjs hyran från 5500kr för en 3a till 10300kr. Det är ju sanslöst! I det området finns ju äldre människor som bott i sina lägenheter sen dom satte bo för 50 år sedan. Nu tvingas dom flytta och det är inte lätt att hitta något dom har råd med på en "arbetarpension" trots höga bostadsbidrag.
Kommer hemlösheten att öka? Kommer människor i hög ålder att tvingas ut på gatan? Ja sannolikt om det här får fortsätta.

Sen läkarvård och där kan jag ta mig själv som exempel.
Min husläkare gick i pension i juni förra året, rätt oväntat. Men hon dog i november så anar sjukdom bakom beslutet. Vi hade gått hos henne i 32 år, 25 år på den läkarmottagningen då vi följde med henne dit. En privat husläkarmottagning med landstingspriser och högkostnad. Du blev alltid kontaktad samma dag och fick tid om det behövdes då alla läkare hjälpte varann.

Det är dock inrymt i en gammal doktorsvilla med trappor in. Jag tänkte därför att jag efter att ha provat en läkare där jag inte gillade att jag skulle byta ställe när jag ändå måste byta doktor och kontaktade en annan vårdcentral som låg i Ekeby bruks lokal i markplan.
Ringer och ska beställa tid hos min nya doktor en tisd. Får då veta att allt är fullt 5 v framåt och att deras tidbok bara gäller 5 v framåt. Jag skulle alltså få ringa nästa månd ist då dom släppte en vecka till.
Jag trodde jag skulle smälla av. Jag berättade dock att jag var diabetiker så hon som bokade tider ringer upp mig efter en stund och säger att hon ska ge mitt nr till diabetessköterskan och be henne ringa upp så kunde vi ta det därifrån.
2 veckor gick och jag ringde upp igen och pratade med en annan sköterska som förklarade att diabetessköterskan varit sjuk en av dessa veckor. " Men jag vet att hon har dig på listan och jag ger henne en lapp till idag om att hon ska ringa dig"
Detta är nu 6 veckor sen och jag har inte hört ett ljud.
I helgen listade jag om mig tillbaka till gamla stället, till en ny läkare som kommit dit.

Är inte detta också lite sanslöst? Kan inte låta bli att undra vart sjukvården är på väg och hoppas innerligt att det ska fungera på gamla stället igen.

Så nu är det slutgnällt för idag ;-D

Av Neta - 3 april 2017 00:44

Igår var det ett mord inne i Uppsala, det är troligen den s.k Uppsalamaffian som är igång igen. Mordet var en hämnd, han som sköts var för några år sedan anklagad för anstiftan till mord men frikändes.

Kan det var så att den som dömdes blivit fri nu?

En kompis till mig hade varit på Ikea, då hon svängde ut därifrån hördes en smäll och hon såg sen att det hänt nåt på Dax.

Hon svängde av före och in på Coops parkering men blir nästan påkörd av en bil, efteråt kom hon på att det kunde ju vara nån gärningsman. Hör av sig till mig livrädd, "tänk om han fattar att jag är ett vittne tog mitt bilnr och står här sen". Nåja vi vet ju inte, kan ju vara nån nyfiken med, men svårt att tänka logiskt när man är så uppriven.

När hon lämnat sina uppgifter till polisen fick hon ingen som helst hjälp heller, dom lät henne bara åka uppriven som hon var. Tyckte dom verkligen att hon var i körbart skick?


Nåja till något trevligare, idag gick isen. Den har sjungit länge och det har varit isfritt i kanterna. idag såg vi äntligen solglitter på vattnet igen.

Tänkte på hur olika isar går, den här sjunker liksom bara. Ute vid kusten vänder den sig ofta lite dramatiskt och doppar sig med ett sug för att aldrig komma tillbaka. Har sett en sån islossning ute på föräldrarnas lantställe en gång. Var så häftigt men det har väl med vågor att göra kanske, går ju större vågor på havet än på vår lilla insjö.


Vi åkte iaf in till stan idag och bilen höll hela vägen ;) Var in på Jysk och köpte mig en ny kudde så nu är jag fattig men nu satsade jag på en med 70% anddun och sydd i kanaler. Få se om den håller längre och hoppas jag slipper vakna med nackvärk i morgon, den varan har jag nog av ändå. Den är lite prasslig men det är väl alla dunkuddar i början.


Var in på Maxi med, passade på att handla lite billigt till påsk, port salut, kräftstjärtar o sånt dom hade bra pris på. Hoppas på bra laxpris till veckan så jag kan frysa och sen grava lax i påskveckan. Inte billigare men f*n så mkt godare.

Vi ska ju "tura" på påskafton, har en gratiskryss över dan och tänker då ha en smörgåstårta i kylen till vi kommer hem. Vi har vilda planer på en påskig, ska försöka göra brödet den här veckan. Sen hitta jag nån parfait man gör som tiramisu ungeför, fast med Limonchello. Kan vara nåt att prova.


Påskmat kan man ju äta fred, sönd och månd, traditionen bjuder invigning av påsken med kaviarlåda på torsdagen. Som Jansson men man klämmer i en tub orökt kaviar (Ejdern) i grädden ist för ansjovis. Äter med ägghalvor. Mumsigt värre, men inte lika mumsigt som riktig jansson så blir en sån med nån av dagarna. Köpte fläskytterfilé billigt idag med, ska ugnsstekas och sen marineras med vitlök, citron och rosmarin i olivolja. Godare kallskuret finns inte ;) Bra och ha med ut med potatissallad med om det skulle bli matsäcksväder. Vi ska ju på konstrundan iaf.


Vet inte om J jobbar eller om dom kommer nån av dagarna, har hintat Örbyhusborna med men hon visste inte hur seras ungar gör, kan ju va så att dom kommer hem då eller att dom åker upp. Det visar sig, dom kan vi ju träffa när som helst.


Jösses nu har kl verkligen blivit sängdags, fär flera timmar sen men gjorde matsedeln till matbloggen och den tog tid idag.

Nu ska jag nanna kudden!





Av Neta - 1 april 2017 23:34

Snart ser det ut så här uppe hos oss med. Redan sett att vänner söderut varit och plockat. Det är ju en underbar tid vi har framför oss nu.

Mulet större delen av dan idag och inte fullt så varmt som dom lovat. Men solen kom och med den värme vid 15.30 ungefär. Jag fick lite gjort innan, bl.a gjorde jag ny lingonsylt, det har legat över mig ett tag men nu så finns det igen.

Bilen rullar igen, inga däck bytta än och han måste ner till bror sin och hissa upp den för att fixa skrammel i framvagnen, men han vet vad det beror på nu och det var ingen stor sak tydligen.
Men vilken tid han har fått lagt ner på att få hem det han skulle ha. Ingenstans här i stan fanns pumpen så den fick han hemskickad från Mekonomen i Strägnäs, då kom den ju iofs direkt hit men det tog ju 3 dar. Sen var den slangen för kort så i morse kl 8 gick han i regn först upp till affären och fixade sitt busskort, tog bussen till centralen och såg så klart bakändan försvinna på bussen till Boländerna när han väl hittat hållplatsen på Stationsgatan.
Gick då därifrån till Biltema för nästa gick inte förrän 20 min senare. Sen kunde han iaf ta en buss därifrån. Fick väl vänta en stund på bussen ut hit igen och var inte hemma förrän 11. 3 timmar för en snabbis fram och tillbaka till stan. Helt galet, med bilen hade det vart gjort på 1.

Så klart regnade det fortf och han fick meka i regn i början men ville inte vänta, fick dit grejerna efter ett par pauser för värme, kaffe och mat. Provkörde och det funkade! Gissa om vi var lättade.
I morrn blir det nog en tur till stan vi känner att vi behöver en utflykt. Suttit här hela veckan ju.

Jag har ju slutat så saker, köper allt i färdiga plantor men då jag såg det här blev jag sugen. Kan ätas både som den är och användas i sallader, gurka har vi alltid men vissa år blir det ju inte många på den enda plantan vi brukar ha. Brukar ha 1 paprika och 2-3 tomatplantor med. Sen är det fullt i växthuset, har ju bara ett som är 90 x 120 mot väggen, tomaterna får så småningom flytta ut till en södervägg bredvid växthuset så dom andra kan bre ut sig.
Verkar som om jordgubbarna som jag trodde torkat lever iaf, kommer nytt grönt. Tror jag ska sätta dom runt altanutbyggnaden sen ist för blommor i år. Har ju iaf amplarna, eller så gör jag tvärtom. Vi ska ju på mässan nästa helg och då tänker jag införskaffa en slang som drar hop sig själv med en ampelvattnare till då slipper jag bära tunga kannor.
Ska ha en hängpelargon med, en Mexican Tomcat med melerade blommor i rödlila o vitt. Min absoluta favorit, blir säkert fler växter med. ;-)

April kommer att gå fort, mässa nästa helg, påsk helgen efter med en dagskryss, sen MA på Rosella igen helgen efter det och sen är det Valborg med allt vad det innebär helgen efter det. Sen är det maj.

Nu ska jag vara lite social med E en stund innan sängdags.




Av Neta - 1 april 2017 01:46

Elle är här, hon packade hop det hon behövde och trotsade kylan. Höll på att frysa ihjäl om benen men kom iaf. Jag lyssnar just nu till hennes lugna andetag där inne i soffan. Hon sover gott.

Hon och Christine hjälptes åt att göra pizza ikväll. Bakade dinkelbottnar och gjorde en med kyckling och en med köttfärssås som E tagit med. Länge sen vi var samlade alla 4 så här.

Vi skippade Lets Dance ikväll och kollade på Bäst i test på ettan med Babben. Jösses vilket roligt program, hoppas verkligen att det kommer tillbaka.
Tittade sen på utröstningen och där får man ju se alla dansa en snabbis.

Reservdelen till bilen kom idag, men tyvärr med för kort slang. Väldigt irriterande, vi försökte hitta en, efterlyste på fejjan och frågade alla vi kunde komma på som mekade, men kammade noll.
Till slut bestämde han sig för att gå upp tidigt i morgon, ta bussen in och hänga på låset till Biltema. Han såg på datorn att dom hade det han skulle ha.

Jag fick en bonusvecka idag också :-D ni som läste igår anade säkert att jag trodde påsken var nästa helg. Men den är ju om 2 veckor.

Ja L lär ju meka i morgon, det ska ju bli lite varmt. Jag såg att scillan kommit på framsidan så tänkte ev städa lite i den rabatten. Klippa ner lite torrt bland perennerna också kanske. Få se vad jag klarar. C kan ju inte hjälpa mig där för sin allergi. Jag måste ta lite i taget.
Vi tar väl en fika ute med kanske.

Inte gjort ett skapandes grann idag heller. Inte ens maten. Hade vi haft bilen i ordning hade vi varit på tur till sjöss idag. Nu missade vi det. Nästa helg är ju trädgårdsmässan som vi vill på. Får väl åka tåg i värsta fall, Upptåget går ju dit.

Ska sova nu, bara jag och kaninen som är vakna. Låter på bilarna som om det regnar ute. Hört smällar så har väl gått några postlådor ikväll. Snorungar!


Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4
5 6 7 8
9
10 11 12 13
14
15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25
26
27 28 29
30
<<< April 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards