Mina ord och tankar

Alla inlägg under juli 2019

Av Neta - 19 juli 2019 22:27

Äntligen har jag en tvättmaskin. Just nu provkörs den, blev lite snopen för först sa han att det inte gick men nu körs den utan tvätt på prov. Röret vi måste ha behövs tydligen inte.

Köpte den här på Elgiganten.
Slog till på ett våffeljärn med, ett Åviken.

Ursäkta att jag använder skärmdumpar men nu har jag den här med. Ska stå i yttre hallen. För vantar, mössor o sånt.

Slipper frysa på uteplatsen också. Den här har kompisar till oss så vet att den är bra.

Köpte en ny solcellslampa med som ska få sitta i ett rör så den blir lite mer som en gatlykta :-)

Sen köpte jag klädseln till en fåtölj som L åker in och köper på sönd. Fick inte med den idag. Men ska ta bort lilla matbordet i vard.rummet, vi sitter ändå inte där, hamnar jämt i köket. Ist blir det 2 fåtöljer med ett litet runt bord emellan, det bordet står idag där nya byrån ska vara.
Blev även 2 nya badrumsmattor och en ny duschdraperistång. Flög några tusenlappar idag. Men nu har jag det jag tänkt.
Så i morgon ska vi skruva möbler, fixa och dona. L blir kvar här uppe tills vi åker på sönd. Här ikväll o hos E i morgon kväll. Kaniner ska köras till pensionat m.m på sönd först.

Nu ska vi ta en kvällsmacka innan vi somnar.

Av Neta - 18 juli 2019 00:47

Överreklamerat som 17. Egentligen blir det ju bara stressigt efter en seg bussresa. Men ändå att få komma ut på havet, så härligt.

Grått till att börja med, sen blev det bara bättre. Kom ombord på plan 5. Vi började med fika på plan 7, toa på plan 6, och taxfree på plan 5.
Sen underhållning på plan 7, lite utsikt och sen buffe? på plan 6. Toa igen och ännu ett besök på taxfree på plan 5.sen gick vi av.
Känns som vi åkte väldigt mkt hiss och stressade runt. Bussresan hem var segare än seg.

Hade nya kläder dagen till ära, nyköpta byxor och en ärmlös tunika jag hittade i garderoben med prislappen kvar.

20 år gamla örhängen så tyckte jag kunde köpa dom härfrån Snö

Lite glitter och glamour

Bussresorna var sega, men gick bra på och av bussen. Gjorde som sjukgymn sagt, gå som vanligt upp men gå baklänges ner och sätt i foten snett bakåt. Gick kanon!

Om vi ska göra om det? Nja det dröjer nog ett tag.

Av Neta - 16 juli 2019 22:51

Utspridda åldersmässigt och jag älskar dom till månen och tillbaka alla tre. Så olika men ändå så lika. Skickade iväg dom till fotografen och fick massor av fina bilder.

Vad har jag gjort annars idag då, jo började med frukost tillsammans med c

Gjorde scones, ser ni hur smöret smälter? Och naturligtvis är marmeladen eller i det här fallet Lemon curden under osten.
Vi plockade lite med saker som ska med till Motala nästa vecka, diskade sånt som legat i förrådet, letade efter annat,en del är här och en del hos L. Men slingan med glödlampor som jag vet att jag sett här hittar vi inte. Den har jag lagtpå nåt bra ställe.

Muggar och skärbräda med infälld kniv ska med.

Beställde den här på tean, många bra fack för scooternycklar m.m


Vi gick ner till Lidl och där hittade jag kylgrejer för flaskor och badskor.

Sen blev jag klippt, det här är före dusch och innan alla virvlar lagt sig. Blev kanske liiite för kort.

Fick frågan varför jag inte lägger ut recept längre. Saken är den att jag tappat det helt, lagar knappt mat längre. Kör med plocktallrikar och dom får ni ju se, och halvfabrikat baraatt värma. Så illa är det, men min matblogg med hundratals veckomenyer och tusentals recept finns kvar www.netaave.bloggplatsen.se där har ni också förklaringen till att den här heter netaave2.

Dagskryss med Eckerö i morgon, med buss från Tierp o tbx. Få se hur det går då Haha! Åker mitt på dan och hemma på kvällen.

Av Neta - 16 juli 2019 00:31

30 mm regn har vi fått på ett dygn nu, före det hade vi 2-3 kanonfina dagar då jag mer eller mindre bott på min uteplats. Trivs så himla bra där.

Nackdelen med regn är att eftersom taket inte är helt rakt så samlas det vatten på ena sidan. Verkar som kardborrbanden klarar det, inatt blev det så mkt vatten att det rann över. Är ju där och tömmer så klart men går ju inte upp på natten. På den här bilden är det lite bara. Tänkte jag skulle lossa dom kardborrbanden så det rann ner bara men jag nådde inte, är ca 2 cm för kort, så där retfullt lite, och kan ju inte stå på nåt. Har för dålig balans för det.

Fick sånt himla sug efter Malung då jag såg dokumentären med Larz-Kristerz ikväll, dom spelar på 2an på torsd nonstop med Martinez, bara en sån sak. Hintade lite med Leffe men vet inte. Han sa inte nej men han sa inte ja heller. Han ska dansa till Martinez i Broby i morgon så nu hoppas jag att han blir så Martinezsugen att han vill åka. Samtidigt är Lövgrens på Barva och det är ju nästgårds för han nu. Vill så himla gärna åka, vet att det blir jobbigt hem men vi gjorde ju så förra året och överlevde, borde ju sova bättre i den bil han har nu med. Dessutom är ju P-H där med, visserligen på 3an men man kan ju säga hej iaf. Funkar ju bäst för mig på 1an o 2an.
Är det nån annan som vill åka o kan tänka sig åka upp över dygnet och att ta med mig så säg till. Bjuder på middag och betalar så klart soppan. Får jag bara hjälp in klarar jag mig ju själv sen.

Nu ska jag iaf sova en skvätt!

Av Neta - 13 juli 2019 22:47

Igår grejade jag lite ute efter regnet. Tömde taket där ena hörnan var vattenfylld, förmodligen förattdet står lite snett. Satt om luktärtor från ?barnkammaren? till nya rabatten. Band upp sockerärtorna på nya spaljen, flyttade 2 perenner från pallkragen till rabatten och satte ner persilja och gräslök där dom varit och tryckte ner påskliljelökarna lite här och där i rabatten. Zinniorna har bara stått på sitt nya ställe ett par dar men växt säkert 1 dm.
Fick ju ont så klart men det visste jag ju. Det roliga är att när jag håller på och det börjar göra ont, då andas jag så konstigt på nåt sätt så jag blir alldeles flåsig, fast det inte är det minsta fysiskt ansträngande. Lite märkligt!

Gjorde en plocktallrik sen men stekte stavar av hallomi, så gott att dippa i mangosåsen från Lidl. Gjorde en nästan lika idag sen då jag känt mig krasslig och helt slut idag.
Vaknade vid 8.30 i morse och kände mig frossig, var täppt och det sved i halsen sen en sån irriterande rethosta. Kände mig heller inte utsövd heller så tog alvedon och la mig igen och sov till 11.15, vaknade fortf trött.
Masade mig upp så småningom iaf, klädde mig och åt frukost kl 13 på uteplatsen. Sen blev jag bara sittandes där, orkade ingenting kändes det som. Drack mkt och försökte få i mig salt och socker. Kände mig lite piggare så småningom.
Det blåste upp och blev efter det som en glipa i staget. Blev lite orolig över det och skrev mess till Mi.
Å rätt som det var så stod han här. Jag blev lite förskräckt å tänkte att har han åkt den milen hit bara för det, men han hade varit på Lidl med. Det var dock ingen akut fara för taket.

Satt kvar en stund när han åkt. Det är så rofyllt här, så långt från trafik och det man hör är fågelkvitter, ja när inte han ovanpå drar på musiken då förstås men då hör man ingenting annat. Han fortsätter också att kasta eller tappa ner saker, idag hade det kommit bomull igen. Men nu slipper jag det ju på själva altan iaf.
Gick in så småningom och plockade hop min tallrik men åt den inne. C kom med lite tvätt

Och det här till sin krassliga mamma. Favoritgodiset, jordgubbar och ravioli.


Jo just ja igår bokade vi en kanalkryss när vi är i Motala med den här båten, Kung Sverker. Motala-Borensberg och tillbaka båda sträckorna så klart över Boren och den avslutas med en tur i Motalaviken. Lunch ombord! 12 slussar varav Borenshults slusstrappa med 5 st. L är i sitt esse tekniknörd som han är. Misstänker att vi hamnar i Borenshult den dan vi kommer också. Trevligt där och god mjukglass har dom. Jag tycker det är kul att se fritidsbåtarna slussa med.
Efter kryssen som är dag 2 är det väl lagom med en våffla på Mallboden. Även den vid kanalen men i själva Motala.

Vi bokar ju alltid samma rum i Motala, har den här vyn över solnedgången och den missar vi inte. Bor kanske 15 m från vattnet. Inte annat än att det börjas längta dit nu.

Dit får vi åka i en för L ny bil med. ? Han har velat haft en 9-5 sen vi hade den andra saaben, den som nu ska göras i ordning till C. Det kom en ford emellan men nu så.
En del tycker kanske att det är konstigt att vi fortsätter att åka ut på grejer tillsammans efter skilsmässan. Men då får dom tycka det. ? Nu när det inte finns något att irritera sig på längre och när vi lever våra egna liv kan det ju vara kul att göra det. Tror tjejerna mår bra av det också. Ochså länge ingen av oss träffar nån ny funkar det ju.

Känner mig iaf lite bättre ikväll, inte så täppt, bara småhostig och väldigt trött. Ingen feber. Brukar väl kännas mest på morgonen iofs.
Nu ska jag ringa E och sen krypa i säng.

Av Neta - 12 juli 2019 01:17

Retar mig på formuleringen i vissa mail. Tänk om jag varit en person som gått upp i vikt och mått skitdåligt av det, sen får det här mailet.

Ska jag nån gång köpa en sån produkt, vilket jag hoppas blir aldrig, då ska jag inte gynna dom iaf.

Kall morgon och kall kväll, solen hjälpte upp det lite på dan. Men då var C och jag ute och for. Hämtade paket, köpte jord, hämtade på systemet,och till slut var vi och handlade lite mat. Hade slut på mjukt bröd i morse så åt kaviarmacka med stekt ägg på knäcke. Gott det med.

Kollat kanalresa på Göta kanal idag, Motala - Borensberg t.o.r + en sväng i Motalaviken inkl lunch 700/skalle. Känns ju lite dyrt men å andra sidan, är det nån gång vi ska göra det så är det väl nu. Vi får se!

Ja nu ska väl äntligen mina pelargoner bli omplanterade då. Inte klokt så sent det blir i år. Men dom kom ut väldigt sent också.

Den här växer och frodas. Har alktid växt bra i den krukan. Det är ju en blå + en blå lobelia på andra sidan.

Köpte en låda nektariner idag. Funderar på frysa in några. Ska man göra det i sockerlag eller går det bra som dom är? Nån som vet?

Satt uppe alldeles för länge ikväll och nu orkar jag inte va vaken längre, avvecklar dagen nu. Godnatt!

Av Neta - 10 juli 2019 23:36

Stack ut på ueplatsen redan på fm idag. Taket skötte sig bra, inte bara skuggade utan tog bort lite värme också. Va 32 gr därute då.

Så härlig känsla att kunna hänga upp amplarna. Sen ställde jag den tredje hängisen på hyllan i spalje?n med en liten solcellslampa som lyser så fint där nu.
Åt frukost därute och sen njöt jag bara. Tills han ovanpå drog igång musiken. Herregud så högt han spelar. Fattar inte att han törs efter varningen han fick av TB.
Han gick ut till slut och då njöt jag av min lunchtallrik.

Mozarella, med insaltade citroner, kallrökt skinka med nektariner, oliver och kapris. Love it!

Började prata lite med en granne idag som visade sig vara lika galen i blomster som jag. Hon kom och tittade på hur vi gjort. Hon fick namnet på han som gjort mina planteringslådor så hoppas dom kan göra en deal om hennes uteplats. Kul att ha nån granne och prata med.
Jag planterade om några Zinnior till rabatten men sen sa kroppen stopp. Luktärtorna får flytta i morgon.
C kom med jordgubbar och inspekterade, hon var nöjd. Jag satt sen ute till myggen kom vid 19-tiden. Då var jag hungrig igen men orkade bara värma svampbollar.

Som friterade bollar med svampstuvning i. Åt med sallad och mango & ananasdip. Hade dip i en skål bredvid. Gott va det iaf så ska köpa fler pkt imorgon. Dipen var från Markatta och det var lite drag i den.
Sen blev det lite TV, nya danska serien bl.a den verkar riktigt bra! Nu ligger jag redan i sängen och ska försöka sova.

Av Neta - 9 juli 2019 23:57

Jag har väntat länge på den här dagen men idag fick jag hjälp av Mi o Mas son och Mi själv att ge min uteplats en rejäl makeover. Golv i sektioner så man lätt kan flytta det om det skulle bli så nån gång.

Johan är snickare och hade allt han behövde på bil och släp. Ett sågbord som skulle göra alla hobbysnickare gröna av avund och hade han inte till och med en pall i bilen när han behövde en. Haha
Trallgolv, spalje i vinkel med en hylla i, och ett tak. Av restbitarna från spaljen byggde dom hop en till sockerärtorna med.
Det är stökigt och bökigt därute nu men det ska bli ändring på det. Så härlig känsla när jag kunde hänga upp amplar idag.
Det blev som en helt annan uteplats, känns mer som min och blev både hemtrevlig och privat på något sätt. Nu kanske det inte blir 40 gr därute på fm längre, taket tar ju bort en del. Nu får jag sola ute på gräsmattan ist. Ska ha en stol och ett litet bord därute bredvid min syren. Och i taket ska både ljuskrona och belysning upp. Det som fattas nu är nån form av terassvärme.
Invigningsfest planeras och senare ska det bli kräftskiva.
Men först ska den fixas i ordning. Ni ska få se så klart! Börjar med målning av spaljeerna i morgon.

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4 5 6 7
8
9 10
11
12 13
14
15
16
17
18 19 20
21
22
23
24
25
26
27 28
29 30 31
<<< Juli 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards