Mina ord och tankar

Alla inlägg under juli 2019

Av Neta - 9 juli 2019 01:24

Iskalla vindaroch rejält blåsigt har det varit här idag. Solen ska komma redani morgon igen men temperaturen verkar ha svårt att hänga med.

Åt iaf en somrig frukost i morse. Ulvagubbar så klart! Dom är bäst, äter nog en förpackning, 400 g om dan under säsong. Har även fryst in lite. Gott med jordgubbar och nästan all slags ost.

Idag har jag köpt en slangvagn, skilde bara 80kr på att köpa en med slang och kopplingar mot att köpa en tom. Värde ca 400kr.

Vi tog bort den nya slangen och vevade på min. Det här är alltså nya grejer, funderar på att sälja det. Nån intresserad? Det är Gardenagrejer.

Städat lite nu i em o kväll. Får ta det pö om pö och vila emellan. Det som är svårast för mig är att damma konstigt nog. Men har ju både dålig balans och svårt att stå.

Pratade med L i luren ikväll. Han börjar väl komma i ordning därnere nu. Höll på med forden men har ledsnat rejält, pratar om en saab 9-5, vet att han velat ha en länge. Nu tänker han kolla efter en sån kombi tills vi åker till Motala.

I morgon ska jag om det går som det ska få nytt golv på uteplatsen. Trallgolv, bra mkt skönare än teglet jag har nu. Mi kommer och hjälper mig tömma på grejer. Sen hjälpa mig sätta upp taket, och lyfta tbx.

Nu är det iaf sovdags känner jag. Hörs i morrn.

Av Neta - 7 juli 2019 21:36

Vi har ju ofta åkt på dagskryssningar på senare år och av nån anledning hamnar vi oftast på Rosella.

Men så fick vi för oss att prova Eckerö och blev rätt positivt överraskade. Maten är en riktig höjdare där.

C och jag har pratat om att vi måste testa att åka härifrån och se hur det funkar med buss o rullstol så nu gör vi det den 17e.


Vi är ju bortskämda med att alltid åka bil och slippa passa bussarna. Men nu är det ju så att hon inte kan ta sitt körkort förrän i sept. Hon ska gå intensivkurs och den är fulltecknad till dess.

Det som måste funka är ju att jag tar mig upp och ner från bussen, det är väl det senare som är mest knepigt. Men jag är rätt stark i ena armen den där inte axeln strular så får väl ta i med den. Går jag baklänges ner borde det funka. Står sen C bara med rullen klar blir det nog bra.

Slö dag idag, blev dåligt med städning. Måste nog ta hjälp där iaf en gång i månaden. Vägrar dock hemtjänst, vill utnyttja privata alternativ.

C och jag tog en cykeltur nu på kvällningen, åkte hit och fikade lite sen. Kollade på Badhotellet som ju började en ny säsong ikväll.

Nu ska jag gå och plocka ur och i en diskmaskin sen ringa E innan jag intar sängen.

Av Neta - 6 juli 2019 23:37

Brons är väl inte så illa precis.

Beställde nya Ballerina idag, mina i skinn har gjort sitt. Hittade dom här i samma modell med lite gröre sula också. Kostade bara 299 i kassan sen.

C och jag såg slutet på andra halvlek på Brorsans här i Tierp. Hon mötte upp så fin i nya örhängen och nytt läppstift. Vi åt plankstek med fläskfile, man kunde välja på det och oxfile men det skilde 100kr. Å nån måtta fick det vara. Blev rätt go stämning där inne när dom vann. Och bara moget folk, inga skräniga unga vuxna.
Blev proppmätt och fick knappt i mig kaffet efteråt. Men det gjorde inte så mycket.
För er som känner till Brorsans kan jag berätta att det är omgjort, blivit mer ombonat. Lampor o gröna växter ivarje fönster, långa gardiner och en soffgrupp bredvid toan. Nya fina bord o stolar och nytt golv o nya väggar. Ursnygga trälådor på borden för servetter och bestick och fina cylinderformade salt o pepparströare i koppar. Både höga barbord och normalhöga bord. Ville inte fota då det var folk överallt. Ligger i södra delen av Centralgatan så far ni motorvägen och det kurrar i magen tycker jag ni ska testa det. Parkering på gatan eller för större fordon på Frendo o Ingos bakgård om hörnet. Fin uteservering har det blivit också.

Dom här husen åker jag förbi varje dag, ibland flera ggr. Hade ändå inte tänkt på att det vita huset hade så fina fönster och att dom är olika på varje våning. Nu kom jag från det andra hållet mot vad jag brukar idag, tänk så olika man lägger märke till då.
Det andra huset ligger mitt emot det, rakt över gatan. Också så himla fint. Finns många fina stenhus här.

På hemvägen slank vi in på Hemköp och köpte jordgubbar, jag behövde mjölk också. C gick in till sig och jag sjönk ner en stund i soffan innan jag hamnade i sängen och skriver det här.

Idag bokade vi också biljetter till Diggiloo som kommer hit i augusti. Numrerad stol med diggiloofilt minsann haha. Fint ska det va o kan ju bli ett kul minne den där filten. Hoppas det inte regnar.

Men nu är det nog sovdags. Godnatt!

Av Neta - 5 juli 2019 23:52

Äntligen fick jag ner dom. Har ju regnat så mkt innan. Från vä, prästkrage, löjtnantshjärta, kärleksört, vårkrage, astillbe, alunrot och stjärnflocka i hörnet. I framkant kommer lejongap och i bakkant luktärtor.

Sen en ny astillbe, alunrot, löjtnantshjärta, toppklocka och vårkrage. Har en iris och en annan i pallkragen som ska ner här med. Och några zinnior. I framkanten lejongap här med. Sådde ju sent så få se om de orkar.

Väntat på regn hela dan, det kom inget. Blev en solig och fin em o kväll. Jag är förkyld och tog det lugnt idag annars.

C kom med sushi som räcker till i morgon lunch också. Skönt när man inte är 100.

Nu är det emellertid dags att sova. Hoppas jag är lite piggare i morgon.

Av Neta - 4 juli 2019 23:49

Måste visa er lite fina bilder från Fäboden igår. Färggranna små finkar och söta kaninbebisar.

Fixat över data till nya paddan idag. Tar sin lilla tid. Sen ska man logga in överallt med lösenord och dom hade jag glömt. ?

Den här har E beställt idag, är en kombinerad rollator ovh rullstol. Man vänder på handtagen så kan man dra den. Så fiffigt! Är till och med fotplattor med den ?

Betalt ett lån och nollat mitt ? vita kort? idag. Den kredit jag levt på nu i vinter. Så himla skön känsla.
Är så trött nu så kan knappt hålla mig vaken. Regnet smattrar lite sövande på fönstret också. Skriver mer i morgon.

Av Neta - 4 juli 2019 06:12

     

I tisdags kom L upp och hämtade mig redan på fm. Vi skulle åka på pensionärsdans, det var en ork som spelade som vi känner men inte träffat på ett bra tag. E hängde på.

Regnade ända till vi kom fram men när vi gick ur bilen hade det slutat och sen blev vädret bara bättre.

De första vi träffade på var lite folk ur vårt gamla dansgäng. Och sen upptäckte vi fler bekanta. Vissa är ju fortf ute i danssvängen som när vi var ute som mest. Dom har förändrats lite i utseende bara och det har ju vi med.

En bekant sen många år hakade på oss vid fikapausen och grabbarna kom och hejade. En kul em med en massa kul prat, kramar och lite planerande för kryssen som vi åker på senare i sommar då det visade sig att fler vi känner ska åka på den.


Hem till Bjkl sen och tog bort det allra sista, grävde upp lite perenner jag ville ha och kollade så allt såg bra ut. Köparen kom ut och kollade städ bl.a så L och han gick igenom hus o tomt. L packade släpet och vi ställde det på parkeringen hos E och sen åkte vi upp hit, då var kl närmare midnatt. Han sov hos C och jag somnade ovaggad här med.


Igår hade vi datum för frånträde av huset, så upp och iväg in till stan igen vid 9. Skrev på dom papper som behövdes och lämnade över nycklarna. Fick lite info av mäklaren inför deklarationen m.m Fick in pengarna på våra konton.

Båda tjejerna var med in så när det var klart tog vi en fika på Forumtorget i solen och sen strosade  vi runt lite på stan.

   


L tyckte vi skulle fira försäljningen med att gå och käka hos greken i Kungsängen, samma grek som driver Svista, så det gjorde vi.


Medans vi väntade på maten förde jag över lite pengar till ungarna. Tycker dom ska få ta lite del av kakan.



Är det nåt dom kan på det stället så är det att laga mat. Jag åt en rullad på sjötunga fylld med hummer ovh en hummersås ”to die for” mos m tryffel och sparris till. Fint dekorerad tallrik som vanligt. Kaffe och glass m hjortron efteråt. Proppmätt när vi gick därifrån.


Tjejerna behövde handla mat och hö till sina kaniner så vi åkte ut till Fäboden och gjorde det, dreglade över ursöta kaninungar ochfina små färggranna småfåglar i strl med zebrafinkar. Det var nära att jag köpte ett par st av dom. 😄

På väg därifrån såg vi den häftigaste regnbågen jag sett på länge.

Jag köpte en ny padda och ett nytt fodral till den på Gränby sen.

Behövde handla lite med. så avslutade dagen på CG, och sen åkte vi hit. Var inte hemma förrän vid 21, slappade en stund i soffan, pratade med E vid 22.30 sen stöp jag i säng och somnade bums.


Idag ska jag plantera perennerna jag tog med mig från Bjkl och sen få hjälp av C med att få ordning på nya paddan.


Ha en fin torsdag!

Av Neta - 1 juli 2019 22:00

  

   

Idag har jag gjort av med lite pengar. Började med att åka till Lidl efter frukost och köpa en spraymopp.  Har dock inte hunnit packa upp den än. Hem med den och där fick vi dagens första regn på oss. Blev emellertid sol ganska snart. Så skulle vi åka till XL-bygg som ligger borta vid motorvägen och köpa penslar. På vägen dit kom dagens andra regn, störtskur med storm. Regnponchon jag har när jag åker scooter blåste upp som en ballong över ansiktet och naturligtvis när jag korsade vägen. Fick nästan panik då jag inte såg nåt.

köpte penslar och en ny vattenkanna, på hemvägen slapp vi iaf regn. Vi hann till och med måla en gång innan nästa skur kom. Som ni ser på bilden har jag låtit göra en vinkellåda vilken det ska planteras perenner i. L ska hjälpa mig fodra med markduk i morgon. Sen ska jag ha ett vindskydd mellan lådan och bänkarna men ett som är i en kasett, man drar ut det vid behov.


C gick hem sen och jag stekte en hamburgare till lunch. Somnade i soffan sövd av regnljud. 


Nu ikväll och åkte jag ner en sväng till hembygdsgården där det var gammeldans till spelmän. Suger lite i den tarmen ibland. Har väl dansat både gammalt och folkdans ett par varv runt jorden i mina dar ungefär. Ska vara dans varje måndag i juli till levande musik. Bara 2 timmar dock, idag åkte jag hem efter en timme, blev lite kallt. Men slapp regn. Trodde jag skulle se nån jag kände igen men icke. 


Nu däremot är det lite mörkt på himlen och det kan bli åska. Så tänker kura ner mig i sängen med en tekopp och en bok. Tända några värmeljus kanske. 

Sov gott alla fina! 


Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4 5 6 7
8
9 10
11
12 13
14
15
16
17
18 19 20
21
22
23
24
25
26
27 28
29 30 31
<<< Juli 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards