Mina ord och tankar

Alla inlägg den 11 september 2019

RUT

Av Neta - 11 september 2019 23:54

Jag har tydligen en piga enligt nån vänstervriden person på twitter. Hon spydde ut sin galla över RUT avdraget menar att det bara är rika personer som utnyttjar systemet och billig arbetskraft som har det. Och att det är underbetalda fattiga som utför då.

Jag kollade upp hemtjänst först och fick då veta att jag skulle få betala 762kr för den, då betalar jag ju för hjälpmedel utom det och jag kände att jag inte ville sponsra kommunen med det. Hemtjänststäd här innebär att 2 pers från samhall kommer och dom utför en städ ien lika lägenhet som min på ca 20 min. Ja jag har efter att grannen berättat det klockat vid ett par tillfällen och det stämmer. Då är det ju inte mkt dom får göra. Dom torkar t.ex bara målning och tar ut mattor vid storstäd som man får betala extra för.

Så jag slängde ut en fråga i vår Tierpsgrupp om städ och fick tips om ett lokalt företag. Samma som jag anlitat för min fönsterputs. Med min strl på lägenhet och med RUT skulle jag få betala 750kr själv om jag tog 1 gång per månad. Lite kan jag ju fibbla själv emellan men ville ha en ?riktig? städ så ofta.
Då får jag också samma person varje gång, och det enda hon använder av mina saker är dammsugaren, å ja vatten då om man ska vara petig. Haha! Resten har hon med sig, riktiga proffsprodukter.
Hon torkar allt i målning och vitvaror, gör ren spis och ugn om det behövs, tar ut mattor, torkar väggar i badrum, torkar fönsterbrädor och dammar varenda pryl. Hon är här mellan 5 o 6 timmar. Lägenheten skiner när hon går och det finns inte en smula nånstans.
Jag är supernöjd både med utförandet, en tjej som är infödd Tierpsbo och ger mig massa tips om köpingen om jag behöver, och med det jag får betala.

Så tack till oss alla skattebetalare inkl mig själv som gör det här möjligt, tack också till oss alla dito som subvensionerar barnbidrag, studiebidrag, skola, läkarvård, tandvård m.m Men det senare är tydligen lite ?finare? för det ifrågasätts inte.

I kritiken sägs ju då som nämnts att det är underbetalda mest kvinnor som utför de här jobben. Frågade på kul sist vad hon tjänade. Hon jobbar 75% av egen vilja för hon har barn. Tjänar 23000 i månaden och har gratis gymkort som förmån. Finns ett avtal mellan vårt gym och det här företaget.
Ja det är väl ingen direktörslön direkt men hon tycker det är en ok lön och jag som numera har en pension där jag får ut drygt 12000 tycker det är mycket pengar. Haha!

Tror inte hon känner sig utnyttjad och jag anser att jag köper en tjänst efter mina behov. Får ju lite mer för pengarna än om jag ?bara? skulle ha hemtjänststäd. Det gör inte ont nånstans.

Kan rekommendera alla att utnyttja RUT för mig har det gjort livet lite lättare. Jag känner som jag fått en trevlig bekant som kommer, datum bokade året ut, fikar med henne så hon får en liten rast också så klart. För mig är det bara vinst och då pratar jag inte bara om ekonomi. En lyx jag unnar mig.

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11
12
13
14
15
16 17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards