Mina ord och tankar

Alla inlägg den 22 september 2019

Av Neta - 22 september 2019 00:05

Först måste jag berätta att jag fick svar från förvaltningsrätten i veckan. Svar på mitt överklagande av färdtjänstbeslut som jag skickade in i februari.
Dom gick på kommunens linje och avslog också, trots läkarintyg, att jag inte får åka med specialfordon. Alltså kan jag innte åka med scootern. Eftersom jag har svårt att dra mig själv i rullstolen pga axeln så innebär det i praktiken att jag bara kan använda mig av färdtjänst om någon möter upp mig och hjälper mig, ska någon åka med mig i bilen får dom betala lika mkt som mig. Jag kan alltså inte åka iväg till en stormarknad, till ett köpcentra o.s.v utan är hänvisad till de små dyra butikerna här i Tierp.
Jag har ju ingen ledsagare eller annan hjälp från kommunen utan har valt att ha privat hjälp i stället.

Det jag inte förstår är att det kan vara så olika i kommunerna i samma län. Ta hjälpmedlen t.ex dom kommer från samma ställe, hjälpmedelcentralen i Uppsala län, det är samma tekniker som kommer ut och fixar om det är något problem som kom när jag bodde i Uppsala kommun.
I Uppsala var alla hjälpmedel gratis, här får jag betala för dom.

Har du färdtjänst i Uppsala väljer du själv om du ska åka med specialfordon eller vanlig bil, här krävs då tillstånd för specialfordon.

Vad gäller trygghetslarm så betalar du en engångssumma på 100 kr i Uppsala, här kostar det 360kr att installera och sen lika mkt i månaden. Inkomsten avgör alltså om du har råd med det.

Här kostar ett hembesök av personal från kommunen 265 kr, i Uppsala kostar det ingenting.

I Uppsala är ledsagning gratis, här skulle jag få betala 750kr i månaden. Det upplyste ingen mig om och det står inte heller att det är så på hemsidan eller på beslutet så det blev ju en chock för mig när den räkningen kom. Då kunde jag inte fortsätta eftersom jag hade ca 300kr över då allt var betalt och jag inte fick nåt bostadstillägg eftersom jag ägde ett hus.
Idag skulle jag ha råd men väljer att för den summan ha en privat städhjälp ist. C hjälper mig med resten.

Det är alltså 2 kommuner i samma län som tillhör samma landsting. Jag känner att jag inte vill bo i en kommun med så höga avgifter för pensionärer så nu söker jag mig tillbaka till Uppsala kommun. Har ju en helt annan rörelsefrihet där med.

Nog om detta!

Idag har jag fixat ute, plockade av bönor och ärtor och drog upp dom plantorna, det var dags att ta en skörd av mangolden igen och jag klippte ner och frös in örter och lite av persiljan.





Fick ett smart tips vad gäller frysta örter. Du plockar grovt och fryser det så, sen första gången du tar ur påsen ur frysen så kavlar du den. Då har du örterna finhackade sen. Jag har aldrig fryst förut utan brukar torka så det ska bli kul att testa.
Tyvärr sa min axel upp sig efter det här, behövs ju inte mkt för det, så mangold, ärtor och bönor får jag fixa i morgon. Ligger ute under lock nu.

Har som vanligt varit själv i helgen, till och med C är borta, ja varit själv i veckan sen i tisdags också utom en timme en em. Då var C här längre än max 5 min som är det vanliga Haha! Vi var till Ica en dag också, tror det var före hon var här en hel timme på em. Men hon jobbar ju nu. Och hon finns 3 min bort om det händer nåt. Sen skriver vi på tfn så där 100 ggr om dan ( nu överdrev jag)
E ringer på dan varje dag och jag ringer henne på kvällen. Så kontakt med tjejerna har jag ju.

Oj nu blev det söndag också. Ags att sova då.

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11
12
13
14
15
16 17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards