Mina ord och tankar

Alla inlägg den 1 september 2019

Av Neta - 1 september 2019 22:51

Idag har jag haft en sån där härligt lat dag igen. Suttit i soffan hela dan. Jag har inte ens läst eller löst korsord.
Började i morse då jag såg början på Kroner och slutet på klassfesten som jag missat. Då var det soligt o varmt ute men blåste 22 skm i byarna. Kvavt som 17 var det. En av mina största pelargoner i lerkruka blåste ner o krukan gick sönder. Som tur var hade jag en likadan tom. Vid 15-tiden började himlen mörkna och strax efter 16 vardet så mörkt inne att jag fick tända en lampa.

Sen kom det ett monsunregn, såg inte ens kyrkan och så åska på det. Slog ner i ett träd vid bäcken här bakom. Sen har det fortsatt skura lite då och då ikväll.

C har åkt till Sala idag, ska gå en kurs där ett par veckor och bor hos en kompis till oss. Hon kommer hem över helgen men blir tomt i veckorna.
E börjar jobba i morgon så sen är hennes vardag igång också. Hon jobbar just nu mkt med parasportförbundet och deras provapådag med.
J har jag inte sett på hela sommaren. Jo jag vinkade åt honom på Digiloo. Märks att vi bor långt ifrån varandra.

Ska iaf bli hyfsat väder i morgon, lite svalt på fm bara. Men nu ska jag avveckla dagen. Lyssna på regnets smattrande mot mitt tak. Sövande ljud det!

Av Neta - 1 september 2019 00:31

Idag kom dom hjältarna från Årsunda och hjälpte mig med lite fix. Satt upp en hylla i badrummet till tvättmedel och sånt. Krokar i klädkammaren där jag ju har förråd, A-B gjorde dessutom ett hästjobb därinne, så nu är det lite mer ordning. Björn skruvade hop en serveringsvagn och tog av slangen så den blir lättare att hantera, ja förutom hylla och krokar då.

Vi åt rislåda med kyckling som är lite lagom latmat så där. Man kokar ris och lägger i en smord ugnsform, gärna med lite lök i, jag tog 2 salladslök idag. Lägger på färdigt kycklingkött från grillad eller om man har rester. Pudrar över curry. Rör ihop en 3a grädde med en burk tomatsoppa och häller över. Riven ost på toppen. Sen in i 225 gr ugn tills den får fin färg, tar 20-25 min.

När C och jag var och handlade tidigare idag gjorde jag ett fynd.

Mjuka ballerina som inneskor. Om du tänker dig att du lägger ett sånt gammeldags diskunderlägg av skumplast i en t-shirt som är lagom mjuksliten så får du kvaliten ungefär. Så sköna! Halkfri sula och den sitter kvar även på min vä fot. Bara en sån sak. Haha!

Unnade mig även en orkide, funderat på det länge. Mina gröna växter från Bjkl trivs inte i dom här ljusa och soliga fönstren. Tror det här går bättre. Blir kanske fler. Mina hibiskusar har väl aldrig blommat så mkt som dom gör i år, dom trivs iaf, lika alla julkaktusar.
Så nöjd med dagen, fick även hjälp att gå iväg med sopor och kartonger och vi packade upp mina nya resväskor i 3 strl och dom bar A-B ut i uteförrådet i tvättstugan.

Det är synd om dom som inte har en A-B o Björn i sitt liv. :-)

September är i intågande, det är nog en av mina favoritmånader. Ofta rätt solig och varm, men med den höga o klara luften.

Nu dags för lite vila! Godnatt!

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11
12
13
14
15
16 17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards