Mina ord och tankar

Alla inlägg den 25 september 2019

Av Neta - 25 september 2019 14:15

Att det är så förbålt svårt för en del att få ur sig det ordet.
Vet att jag reagerade på jobbet en gång när vi haft julgransplundring och jag i egenskap av tomte delade ut påsar till barnen. Det var för många barn som utan att se på mig bara tog emot påsen och gick medans andra tackade och såg på mig.
Jag tog upp det i samlingen med barnen och vi enades om att det var bra mkt trevligare att man tackade när man fick något. Dom barnen är väl idag runt 30 snabbt räknat.
Vid nästa föräldramöte berättade vi om att vi pratat om det här med barnen och att vi även övade oss att säga tack vid matbordet när någon skickade nåt, när man bad om en penna och andra saker som kunde uppstå på förskolan.
De flesta föräldrar tyckte det var självklart men en pappa blev rasande. Hans barn skulle minsann inte behöva buga och tacka för något han betalt med sin skatt. Det blev en ganska lång, högljudd och hård diskussion mellanföräldrar på det mötet. Vi fortsatte dock med det vi börjat med barnen.

Jag vet hur det känns att vara utan eller ha väldigt dåligt med pengar. Få saker tär så mkt som det. Så nu när jag har lite mer än jag behöver har jag hjälpt till lite. Vi skickade ju pengar till Zimbabwe och jag har gett till en del fonder och organisationer.
På twitter och insta kommer en del nödrop, även där har jag gett. Har själv blivit hjälpt under den vinter som varit och lite känns det som jag ger tillbaka nu när jag kan hjälpa till.
Men i 2 fall har det inte kommit ett livstecken efteråt, inget tack ingenting och då undrar jag hur man är funtad? Även om det bara handlar om ett par hundringar så säger man väl ändå tack eller? En av dessa personer är en ensam pappa med 9 barn som jag gav en tusing. 9 barn utan en pappa som säger tack lär ju knappast sina barn att göra det heller. Skrämmande tycker jag!

Här ska C och jag bo i nov, gå på Arvingarnas krogshow där vi ska käka 3-rätters, dan efter ska vi gå på Lisebergs julmarknad och så blir det lite spa på hotellet då det ingår.
En minisemester i mörka grå november.

Gjorde lite höstmysigt i hallen igår, är ett sånt batteriljus med timer som brinner i 6 timmar. Så nu är det inte bara svart där på kvällarna. Gillar den där stora lyktan med rephandtag jättemycket, hade den på altanen i Bjkl. Men nu blev den ju bra här.

Nu ska jag ta mig en fika och sätta mig att läsa lite.

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11
12
13
14
15
16 17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards