Mina ord och tankar

Alla inlägg under augusti 2020

Av Neta - 20 augusti 2020 23:37

Trots tröja på frös jag redan före 22 idag. Börjar det bli höst nu? Vet inte om jag går med på det. Haha!

Idag började dom lägga nytt golv hos grannen, hos mig börjar dom på månd. Saknade verkligen frukoststunden på baksidan i morse, inte alls samma sak att sitta hos E även om det är kul med sällskap också. Men det där lugnet saknas där. Men saknas ju på baksidan med nu då dom bygger. Dom fixar dessutom med en lägenhet som haft en vattenskada. Mycket ljud nu så tur att man kan vara ute.

Ma ringde och dom kom över en stund, jag fick äpplen och en stor squash. Hon hade med sig en äppelkaka vi fikade med också. Vi har inte setts sen midsommar så det var kul att dom kom.

Bonnie åt frukost med oss i morse också.

Annars har jag mest suttit och läst idag. Läser just nu bok 3 i en serie om 5 om en restaurangfamilj i Östersund. Pocket med liten stil så kan bara läsa dom i dagsljus.

Bra är dom iaf om man gillar feelgoodböcker.

Nu ska jag krypa ner under fällen fortf lite frusen.

Av Neta - 20 augusti 2020 10:39

Vilka underbara kvällar vi har nu. Ta en drink efter maten och njut!
Håll kvar sommarkänslan!

Saffranssangria

1 dl likör43,
1 stänk saffransarom
1 msk apelsinjuicekoncentrat,
3 dl vitt spanskt vin,
5 dl fruktsoda.
Serveras med jordgubbar och skivad apelsin.

Fast vi hade jordgubbar, björnbär och nektarinbitar i. Vi tog också i lite mer fruktsoda i för jag tog nog en droppe för mkt saffransarom. Den svarar direkt.
Jag hade aldrig använt den. Men den funkar kanon så här när det inte är säsong. Flaskan står vid andra hushållsaromer

Men det finns fler somriga drinkar o bål vi gärna gör.

Hallonbubbel
6 glas

3 dl hallon
3 tsk florsocker
1 fl vitt iskallt mousserande vin
is

Mosa hallonen och tryck dom genom en sil
Blanda med florsockret
Fyll glasen till hälften med is
Fördela hallonröran i glasen, blir ca 3 tsk i varje
Slå försiktigt på det mousserande vinet.

Jordgubbsbål

1 l jordgubbar
1 fl rosévin
1-2 33 cl fl hallonsoda eller jordgubbscider
Is och mynta

Mixa det mesta av jordgubbarna, skiva resten och tillsätt vinet i det mixade
Ställ kallt
Häll i hallonsoda tillsammans med, jordgubbsskivor, is och mynta vid serveringen

Jordgubbsmimosa
1 glas

1/3 mixade jordgubbar
2/3 mousserande vin
1 jordgubbe

Kan med fördel göras på frysta gubbar
Häll i jordgubbsmixet i ett champangeglas
Fyll på med vinet, det ska vara iskallt
Sätt en grillpinne i en färsk jordgubbe i bladfästet och ställ i glaset

Mango Bellini

100 g tärnad mango (finns att köpa fryst)
0.5 dl florsocker (går med strö också)
1 flaska mousserande vin

Mixa mango med socker och vin, häll upp i höga glas och dekorera med ett körsbär och en mangobit på en tandpetare.

Av Neta - 19 augusti 2020 00:15

Älskar att sånna här varma dagar tassa ut på uteplatsen på baksidan med frukostkorgen och en bok. Det är så rofyllt att sitta där. Inland kommer E tassandes med sin frukost också.
Framåt 14-tiden börjar det bli lite för varmt där så då byter jag sida.
Om jag inte går till pergolan för där träffas vi grannar som är daglediga vid13-tiden och sitter där med avstånd och snackar ett par timmar. Jag går inte dit varje dag men ska nog börja gå dit oftare.
Gillar tanterna häromkring skarpt och har lärt känna en tjej som bor 3 dörrar bort som också sitter i rullstol. En superhärlig människa.

Det är också en ynnest att få bo så nära Elle, inte bara en trygghet för oss båda utan vi har för det mesta rätt kul också. Vi fikar iaf hop varje dag och ibland äter vi ihop med. Ibland sitter var och en hos sig men vi kan ju ändå prata med varann.

Att ha två uteplatser och kunna ha lite blommor på båda ställena gör inte ont alls. Det gör inget att lägenheten inte är lika ljus och stor som i Tierp. Jag trivs faktiskt bättre här och är glad att jag tackade ja och tog smällen med dubbla hyror m.m Dom där månaderna. Så värt det! Att sen bo 1200 kr billigare gör inte heller ont.

Nu ska jag få nytt golv på baksidan endera dan med. Dom började i vår länga idag. Önskar baraatt C kunde bo lite närmare. Men man kan ju inte få allt!



Av Neta - 17 augusti 2020 23:59

Ingen skön upplevelse, i synnerhet som vi aldrig kunde gå på utan gick i Es takt, som att känna hela stenens rundning. En helt annan känsla då vi kunde gå på lite snabbare. Men var inte ofta vi kunde det.
C har slitit på rätt bra för att vi skulle kunna gå på de flesta platser men ibland fick vi ge oss.
T.ex i grovt grus på Krusmyntagården, kunde alltså inte se en enda ört. Rampen ner där var dessutom en naturlig flat sten som var rätt brant.

Vid raukarna på Fårö fick hon upp mig på krönet så jag kunde se dom på håll. Hon fick slita rätt bra där.

På strandpromenaden lutade det i sidled på flera ställen. Jobbigt att hålla upp stolen och samtidigt dra framåt.

I Ljugarn slet hon rätt bra i den vita sanden för att nå vårt lunchbord.

Vid Holmhällarna var det långt till raukarna och grusväg med rötter. Dessutom varning för kvicksand. Bara att skippa!

Hoburgen besågs från bilen, lika strandvägen därifrån.

Vid Kovik orkade hon inte. Vi lyfte inte ens ur den ur bilen så dit kom jag inte heller, bara till parkeringen.

I stan gick det väl ändå hyfsat även om det kändes som man satt i en mixer ibland, undvek dom värsta backarna, bara en gång uppför hästbacken.

Jag är glad åt att hon orkade så mkt som hon gjorde ändå.



Ljugarn!

Av Neta - 17 augusti 2020 00:54

Det blev lite av en chock att komma från den fräscha havsluften hem till kvalmig högsommarvärme. 31 gr igår. I veckan har vi haft 23-24 gr och det räcker tack! Jag mådde riktigt dåligt igår trots att jag tog vätskeersättning både morgon och kväll. Var tvungen att lägga mig både på dagen och mot kvällningen. Fötterna sväller så fort termometern vandrar över 25 gr. Lederna värker och jag får svårt att andas, känner mig helt slut. Funderade på allvar att ringa efter en ambulans igår kväll, fick inte luft. Gick ist o la mig tidigt och satte på fläkten. Somnade snabbt som tur var.

Idag har det varit lite bättre. Tog med mig frukosten och gick över till E i morse, svalare skugga där än på min baksida.

Hittade ett hjärta på marken Haha! Sen har jag inte gjort många knop.

E köpte lite kräftor så vi åt årets första ikväll.vattnade innan och klämde varsin miniflaska mrd persikobubbel till. Satt ute länge, så länge att vi fick tända belysningen därute. Så skönt på kvällarna.

Av Neta - 15 augusti 2020 01:07

Ja som ni märkt blev det ingen semesterblogg. Gratis wifi som nästan aldrig fungerade. Men vi har haft kul bott bra med en fantastisk utsikt och gjort det vi ville göra och som har gått med rullstol.

Av Neta - 8 augusti 2020 00:46

Igår kom sonen och hjälpte mig ta bort de fula ölandstokarna.

Vi flyttade dit den rosa minisyrenen och ställde dit ett par krukor. Efter Gotland ska jag sen flytta fram lite perenner och kanske köper jag en höstanemon också.

Fick hjälp att flytta den största Dahlian till gråa krukan som syrenen stått i med. Ska bli fint där sen.

Han hjälpte mig lyfta bort lite saker från baksidan inför golvbytet på iuteplatsen och klipptevlite sly. Blev så luftigt o fint.

Idag har jag tvättat klart det som ska med, lagat slitsen på långklänningen och fixat lite med packningen. Gjorde ett fynd

Hade totalt glömt bort dom här badskorna. Jag som köpte blågula. Haha! Blir nog dom här som följer med ändå.

Ikväll grillade E och jag lite flappstek, portabello och spetskål. Tog en martini före maten och rose? till. Satt ute till strax efter 23.

Vi flyttade fram stora fuchsian igår med.

Nu är jag lite trött och ska sova!

Av Neta - 6 augusti 2020 20:55

Ni vet sommargurkan som brukar säljas i lösvikt eller plasthinkar, mest på sommaren. Dyr men inte om man gör den själv. Tog max en kvart. Jag köpte 10 stora, dom kostade 28kr, var drygt 1 kilo så gjorde 1 1/2 sats lag. Gjorde i tupperwares degbunke.
Nu är den klar lagom tills vi kommer hem från Gotland. Hoppas inte Sonja börjar knaprai förtid Haha!



Snabbsaltade gurkor


1 kg västeråsgurka
8 svart vinbärsblad

Lag:
1 l vatten
2 msk ren ättika 24%
1 msk socker
4 msk salt
Dillkronor

Rör ihop lagen och låt den stå tills socker och salt löst sig
Borsta gurkorna i hett vatten, picka dom med en provsticka
Varva gurkor, dill och vinbärsblad i rena burkar
Häll över lagen så det täcker
Sätt på lock och förvara svalt i 1 vecka.


Ännu snabbare


Snabbsaltad gurka.

Gurka: slanggurka eller västerås gurka.
Dela slanggurkan i ca 1 dm stor bitar och gör små hål runt om varje bit med en provsticka eller gaffel.
Västeråsgurkan, gör små hål runt varje gurka med en provsticka eller gaffel. (detta för att grukan ska suga åt sig lagen snabbare).

Lag:
7 dl vatten
½ dl salt
1 sockerbit
Vispa ihop till allt har löst sig.

Blanda i dillfrön efter egen smak. (jag brukar krossa dem lite för att få mer smak)
Lägg i gurkorna, inte för mycket. Lagen måste täcka alla gurkor.

Täck med lock och låt stå i kylskåpet.

Sedan kan man börja äta efter ca 1½ till 2 dagar.

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
31
<<< Augusti 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards