Mina ord och tankar

Direktlänk till inlägg 21 september 2021

Ny vecka

Av Neta - 21 september 2021 04:58

Ny vecka och ny pension. Kul när det är höjning iaf. Haha! Hörde om nån som trots höjning fick ut några tior mindre. Jag fick 443 extra. Behövligt nu när jag ska in varje onsd så småningom. Om jag törs. Haha!

Månd innebär påfyllning av dosett. Så det fixade jag. Hängde en tvätt, körde och hängde en till. Frusen så jag gick inte ut.
Mamma ringde och hade sett att dom sålde krabba nu men den här veckan tycker både E och jag att hon ( E ) ska vila. Föreslog att jag kunde åka in och handla dom och att vi kunde äta nästa vecka då föreslog hon fred kl 16. Lite tidigt men hon vill väl komma hem hyfsat. Hon fyller ju ändå 90 i februari. Första gången hon kommer hit. Vi har ju setts under pandemin men bara utomhus. Nu åker hon ju färdtjänst om inte syrran ska med. Måste fråga henne.

Laddade för att plocka undan sommarkläderna men kom aldrig dit. Fastnade framför TVn. Svenska Truckers. Får göra det i morgon ist.


Dagens lunch, ost & skinksallad från Heat, blev över igår så då delades det ut. Glömde sen äta middag trots att jag hade kyckling att ta reda på, var väl inte hungrig då.

Gjorde iaf ett expriment, la kycklingköttet som var tillagat med en grovhackad lök, lite tärnad röd paprika och tärnad squash i microskål.
Hällde på 1/2 lit vatten och smulade i en hönsbuljongtärning.
Rörde ut 3 lite rågade msk idealmjöl i 1/2 dl vatten och rörde i det + en skvätt kinesisk soja.
Satt på locket och 2 x 5 min på högsta effekt. Rörde om emellan.


Ser iaf gott ut, ska smaksätta ordentligt och koka ris eller pasta i morgon. Lite vätskigt ändå, inte så tjock sås som jag hade hoppats på. Mer pastasås kanske. Har iaf bjudit in Elle på middag. Kanske C med om det är i morgon hon kommer.

Nu hade jag dock blivit lite småhungrig, men va ju nästan sovdags. Rostade 2 skivor och drack bara vatten till men hade iaf ost på. Tog en satsumas med medans jag fastnade framför nåt program om egnahem och radhus på tvåan. Kul med lite boendehistoria både från USA och här. Nästa vecka handlar det om miljonprogrammen, ska försöka komma ihåg det då. Det jag såg finns på UR play.
Gick ett varv och plockade lite, knöt ihop soppåsen och ställde vid dörrn. Ställde in grytan eller såsen i kylen.

Fast det är 20 gr i varje rum tycker jag kylan slår emot mig när jag kommer in i sovrummet. Förmodligen för att det är tomt hela dan, ändå hade jag varit in och tänt lamporna innan. Kanske får tända värmeljus därinne också. Kalldrag från alla fönster men C kommer och hjälper mig byta till sammetsgardinerna vilken dag som helst Haha! Elementen är lite ljumna.
Ska bädda rent i morgon och byter då till vintertäcket.

Skrev det här i en sovpaus vid 4, bara 6 gr ute. Nu ska jag försöka somna om.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Neta - Onsdag 24 april 23:58


2 små barn mördade och en politisk attack där människor skadats svårt. Jag minns när det nästan blev tidningsrubriker om nån slagits med nåt annat än knytnävarna. Jag har väl också blivit extra känslig mot sånt här efter att vi mist Elle. Önskar ja...

Av Neta - Tisdag 23 april 17:25


Den tär på min SLE tärda kropp. I morse var det full sol och blå himmel men 0-gradigt. Det kämpade sig upp till 7 gr. Ser så skönt ut men det är det inte. Fick ett medelande i Bjkl gruppen om att det är rådjur som härjar på kyrkogården, precis som ...

Av Neta - Måndag 22 april 23:21

Hemköp har sin färs, Ica sin. Icas består av 30% ärtor och HKs av 50% broccolli och blomkål. Den har fått godkänt både av mig och dom som ätit den här. Gjorde ju biffar, det blev 15 st av 500 g, kostade då 30kr. Nu har dom den igen och den här veck...

Av Neta - Söndag 21 april 22:01


Problemet när man sitter som jag är ju att man kanske inte alltid känner hur kall man blir. Jag frös om överkroppen igår och hade tagit med en kofta. Men fötterna blir ofta väldigt kalla utan att jag känner det. I en danslokal är det inte så mkt värm...

Av Neta - Söndag 21 april 01:24

Hängde med L till Fyris ikväll och satt och lyssnade till Micke Ahlgrens. Träffade på 2 gamla kompisar, Gertrud och Kerstin. Så kul att få " prata ikapp lite" Har aldrig hängt med nån lörd innan men visste att våra gamla husvagnsgrannar jobbade där ...

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2
3
4
5
6
7 8 9
10
11 12
13
14
15 16
17
18 19
20
21 22 23 24 25 26
27
28
29
30
<<< September 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards