Mina ord och tankar

Direktlänk till inlägg 8 oktober 2023

Fick hjälp idag

Av Neta - 8 oktober 2023 00:06

Mr X kom på fm. Då hade han jagat bregott utan resultat i stan också.


Han hade med sig den här, så nu har jag en fin hösttavla från slottsbacken. Gjord från ett foto.

Vi har höströjt lite ute. Tagit bort möblerna på framsidan. Tagit in dynor och parasollet. Han har flyttat de tunga krukorna. Satt upp en ljusslinga i min båge på baksidan. Så mysigt att det inte bara är en svart vägg där nu. Pelargonerna och sånt som kan stå kvar ute är kvar. Pellisarna ska in men han flyttade en del stora krukor till framsidan.
Det ska klippas ner.



Vi har bytt batterier i alla givare till termometrar, laddat dörrkameran. Ställt undan fläkten. Slingan sitter i skymningsrelät, skönt att man slipper komma ihåg att tända och släcka.

Vi har slängt sopor på väg till affären.


Fick nya reflexer idag, lite dalamönster och en liten ängel på. Anton Bergs adventskalender kom med,en med mörk choklad och marsipan.



Va tvungen att testa en sån här, helt ok faktiskt.


Jag fräste köttfärs o lök och la mellan 2 lager rotfruktsgratäng från Peka. Massa ost på. Gjorde min råsallad med äpple jag skrev om igår. Dög gott åt oss. Jag har mat i morgon med. Tog lite paj till fikat på maten också.

L åkte till Fyris på dans. Hade en tanke på att följa med o åka hem i pausen men orkade inte. Har lite ont i ett ben med.


Gjorde lite eget bregott, vi gjorde det jämt förut. 900 g för ca 45kr. Tog 4-5 min.

Man måste ha jättemjukt smör, mitt låg framme ca 6 timmar innan. Du behöver 500 g smör och 4 dl olja. Vill du ha ett extra gott tar du kallpressad rapsolja, idag tog jag bara solrosolja. Ca 1 tsk flingsalt hade jag i. Man får ha lite mindre om man tar vanligt salt.
Börjar med smöret och 1 dl av oljan, tillsätt mer olja under vispning med elvisp på låg hastighet. Det blir typ flytande. Stelnar till normal konsistens i kylen. Mjuknar fort när man tar fram det sen.
Nu när det är så dyrt med bordssmör tjänar man ju verkligen på att göra själv. Mitt smör kostade 36.90 Solrosoljan hade kostat 14 för en liter, men jag tog ju bara 4 dl.

Köpte billig ost 79/kg och köttfärs för 59 kr för 800 g. 4 pizzor av dom ovala jag visat förr, dom kostar bara 15 den här veckan. Har inte delat köttfärsen än, hade tagit fram till vår mat redan.

Köpte även några polarkakor. Blev så sugen nu ikväll så gjorde en varm macka i airfryern. Brer smör och rikligt med senap på brödet sen på med en massa ost. Blir så gott. Körde ca 10 min på 180.


Ser kanske inte så mkt ut för världen Haha! Men så gott! Lagom till kvällsfika.

Så jag är nöjd med dagen, att jag fick hjälp och att haft Xet här. Blir ju inte jätteofta nu. Vi var ganska snart klara med det vi gjorde så vi hann umgås några timmar med.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Neta - Måndag 13 maj 00:14

Ja Den stora älgvandringen alltså. 87 älgar har summit över. L tror det är rekord. Det roliga tycker jag också är alla andra djur man får se liksom på köpet. Järv, björn, lo, ren, grodor, örnar, orrar, svanar, änder, ejder och en massa andra fåglar...

Av Neta - Söndag 12 maj 00:06

Hade tänkt sova länge idag. Men så klart vaknade jag tidigt då. Om jag nu bestämmer, utan att sätta väckning i morgon att jag ska vakna tidigt då, så kanske jag får sova iaf då. Haha! Christine och Marcus var här idag. Vi fikade lite och dom kom ...

Av Neta - Fredag 10 maj 23:27

Vårblommor i Uppsala Lite picknick med sushi och jordgubbar i Stadsparken. Fick en direktleverans av kaffe och nygjorda chokladbollar av dotra i världens sötaste kasse. Vi promenerade ut mot Kunsängarna såg bron som höll i...

Av Neta - Fredag 10 maj 00:09

Åkte till affären idag. Köpte då en påse potatisbullar. Höll på svimma när jag kom hem och såg att det var 1500 g. Frös dom 4 och 4. Blev 7 påsar. 62kr nånting om jag inte minns fel. Så billig mat är det ju. Jag valde att inte platta ut dom. Fic...

Av Neta - Onsdag 8 maj 22:52

Stora snöflingor, regn och 2 gr är ingen bra kombo om man har dåliga leder. Ringde på fm och bad att få byta tid och dom hade väntat på det. Haha! Nu försöker vi nästa onsd i stället. Fick nya ribbade kompressionssockar på posten idag. Så sköna oc...

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3 4 5 6 7 8
9
10 11 12 13 14 15
16 17
18
19 20
21
22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Oktober 2023 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards