Mina ord och tankar

Direktlänk till inlägg 19 oktober 2023

Lillördag

Av Neta - 19 oktober 2023 01:21

Ja nåt förlegat som inte gäller längre men när jag var ung var det faktiskt dans på nästan alla dansställen värda namnet på onsdagar. Så gammal.är jag! Haha!

Grejat lite i köket idag. Mest med disk och har städat konservhyllan. Har en himla massa bönor. Köpte ju upp mig på lite tomater på Delitea med. Sen har jag lite fruktkonserver. Bra att ha hemma. I kylen har jag också lite matiga konserver. Tonfisk, fiskbullar, oliver, köttbullar i gräddsås. Sen ett lager utifallatt. Lite krislager.
Tänker göra lappkojs i morgon då jag har en sån köttburk som snart går ut. ( namnet försvann nu) Tänker att det är lagom till oss om han kommer i morgon, inte fått besked om det än.

C och jag pratade om avfrostning av frysen, hon tycker dom kan göra det på lörd när alla är här. Men det måste ju isf förankras. J är hos sin pappa som är väldigt sjuk. Inte säkert han vill komma innan för att göra det. Är lite beredd på att han kanske inte kommer alls om det skulle bli skarpt läge. Rasmus skulle ev komma med men kan bli utringd. L är här men ska ju åka runt 18 för att hinna till dansen.
Jag lär ju fixa med maten. Det är ju hon och M då. L så länge han kan. Samtidigt behöver det göras.

Suttit och tittat på lådor och korgar. Har ju nu lådor att dra utbi skafferiet men blir ju som en hylla längst ner där jag inte ser va som står där. Lika hyllan högst upp. Tror jag hittat nåt användbart för sakern längst in som jag lätt kan få ut. Sen kan man ju ha det man använder mest framför.


Blir nog dom här på Jysk som säljs i 2-pack. Tänker att jag köper 4, ska då ev ha 1 i städskåpet. Vi får se, men dom här kan jag ju hantera på ett bra sätt. Blir 20 cm utrymme framför med till sånt man använder dagligen, olja t.ex

Tvätten hänger där den hänger än så länge. Fick lite träningsvärk igår. Så lustig dröm att jag simmade i havet från Gotland till fastlandet. Innan jag var riktigt vaken va nog träninsvärken av det. Haha!
Nåja den gick ju över.

Hittade ju en bit leverpastej i frysen igår så skivade en hel burk saltgurka efter frukosten. Köper hel för Delitea har inte skivad. Är ju sånt tungt jag köper där. Den här gången behövde jag köpa både socker, grötris och havregryn med. Ändå glömde jag syltsocker som jag alltid vill ha hemma. Men så skönt att få det där till ytterdörren. Gratis dessutom om man handlar för 600, så det gör jag. Fyller på med kex o knäcke som jag ändå ska ha om det inte blir det annars.
Ska till Lidl på fred så då ska jag kolla in deras brödmixer. Har för mig att man bara tillsätter vatten där. Börjar ledsna på smuligt birkarbonatbröd. Men så mkt godare och billigare än att köpa färdigt även med mix.




Dagens idag blev wallenbergare från frysen med snabbgjord brunsås utan fett. Ja det lilla som är i 0,75 dl oatly då Haha! Gör ju på hälften sån och hälften vatten. Sen kokar jag ner till ca 1 dl. Den ser klumpig ut men det är den inte. Nygjort *krösamos* och saltgurka till.

Kl går fort idag. Tidigare satt jag och väntade på att kl skulle bli 20, då var hon plötsligt 21. Nu va hon nyss 23.30 men det är tydligen 2 timmar sen. Bums i säng.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Neta - Måndag 29 april 01:01

Idag var det dags. Körsbärsblommans dag i Kungsträdgården. Blev till slut bara C och jag som åkte. Hon var i Sthlm igår också Haha! Hon hämtade mig mitt på dan. Kom några stänk på vägen ner men då vi parkerat var det uppehåll och tidvis sol. Blås...

Av Neta - Lördag 27 april 21:55


Har ni nån sån pryl som ni använder mycket och känner att ni inte kan vara utan? Jag tror iofs att vi alla har flera sånna. Jag har den här. Den är inte så stor, du kan riva saker direkt på tallriken med den. Min står ofta kvar på köksbordet....

Av Neta - Lördag 27 april 16:24

Både igår och idag har det småsnöat och inte varit mer än högst 5 gr. Inte varit så sugen på att gå ut. Skulle ju köpt potatisbullar för att prova det där i våffeljärnet men hittade 2 bakpotatisar som börjat bli lite skrynkliga. Rev en sån med en 1/2...

Av Neta - Fredag 26 april 00:43

Idag startade den med ett så smart recept. Du kör färdiga potatisbullar i våffeljärnet. Blir frasiga och platta som rårakor. Funderar på om jag ska göra sånna som fredagsmys i morgon. Kom på att jag har allt till en Skagen också. Räkor, dill, rödlök,...

Av Neta - Onsdag 24 april 23:58


2 små barn mördade och en politisk attack där människor skadats svårt. Jag minns när det nästan blev tidningsrubriker om nån slagits med nåt annat än knytnävarna. Jag har väl också blivit extra känslig mot sånt här efter att vi mist Elle. Önskar ja...

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3 4 5 6 7 8
9
10 11 12 13 14 15
16 17
18
19 20
21
22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Oktober 2023 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards