Mina ord och tankar

Direktlänk till inlägg 27 oktober 2023

Folk

Av Neta - 27 oktober 2023 00:21

Det här med anonymitet på sociala medier borde förbjudas utom i fall där folk verkligen har skäl för det.

Twitter som numera heter X är ett ställe där folk kan leva ut sina elakheter och konstiga beteenden till max. Men också precis tvärtom och bland dom har folk som regel sina riktiga namn. Intressant eller hur?
Igår upptäckte jag två saker som på riktigt gjorde mig både arg och ledsen. När jag var som mest ledsen över dom käppar i hjulen efter skilsmässan som gjorde att jag inte kunde söka det bostadsbidrag jag så väl behövde kom oväntad hjälp från twitter. Kom en femhundring i ett kuvert på posten med en hälsning. Nån som läst min blogg och ville hjälpa mig. Sen dess har det hänt 2 ggr till.

Jag lovade då mig själv att när vi sålde huset och jag fick dom pengarna så skulle jag också hjälpa någon som inte fick det att gå ihop. Hade sett en tjej som var förtvivlad över att hon var utförsäkrad och som inte kunde gå tbx till jobbet. Så jag hjälpte henne några ggr. Inga jättesummor utom en gång men nån hundralapp här och där så hon iaf kunde köpa mat. Hon rosade mig som sin bästa kompis och det var väldigt dant ett tag.
Men jag har ju vissa perioder inte kunnat hjälpa nån. Och igår upptäckte jag att hon slutat följa mig. Då är hon en av dom som faktiskt är kvar. Mina pengar behöver jag själv nu, då vill hon inte följa mig längre.
Då när jag var stadd vid kassa så satt jag också in pengar till nåt som hette Maxa livet i barncancerfonden. Maxa livet är en grupp unga vuxna som haft cancer som barn men som har effekter kvar av sjukdom och behandling. Elle var med där och har åkt på deras träffar och läger. 

På Fb upptäckte jag av en slump att jag blivit blockad av en bekants bekant. En människa jag aldrig träffat, aldrig ens skrivit med där och inte nån annan stans heller. Vi har alltså haft 0 kontakt men har en eller ett par gemensamma bekanta. Förstår att det föregåtts av skitsnack i nån form och hon kanske läst min blogg. Finns en del väldigt otrevliga som läser och kommenterar där, ist för att bara låta bli så dom slipper reta sig på vad jag skriver och hur jag lever. Den här människan har nån form av diagnos och nu betedde hon sig så här.
Varför ihela friden gör hon så?

Försöker att inte bry mig men jag har ju kort stubin när det gäller sånna här saker.

För mig så är bloggen ett sätt att få ur mig en del saker, men oxå dela med mig av bra och kul saker. Den var min livlina under Elles korta sjukdomstid och död, likaså efteråt innan man fixat klart med allt. Så är det ju lite fortfarande. Att mista sitt barn är ju som att amputera en kroppsdel. Att tvingas leva med ett tomt svart hål. Att det alltid fattas någon i familjen. Varenda högtid och varenda födelsedag så är en plats tom. Utan min familj, framförallt utan Leif så hade jag nog legat i en grav själv nu. Det har varit några jobbiga dagar nu runt min födelsedag.

Men man får väl vänja sig vid konstiga människor och bottenlös sorg. Överlever gör man ju konstigt nog.

Tror jag har en uvi igen. Natten som var va jobbig med huvudvärk och värk i nacken som brukar följa det. Sen det vanliga. Ställde därför in det roliga som skulle hänt idag.

I morgon kommer Leif och jag bad honom stanna till lörd ifall jag behöver åka till närakuten. Ska dock försöka bota mig själv först. Ibland går det. Han ska till Fyris i morgon och ev följer jag med beroende på hur jag är. P- H missade jag ju i sept på Holmen. Nu har jag chansen i morgon.
Han köper också ett hyllplan till mitt vitrinskåp så jag kan ha låga saker där över kaffekopparna. Glad åt honom nu när man inte är 100.

potatisens dag idag så bakade mig en och gjorde en laxröra på *en höft* kallrökt lax, rödlök, pepparrotsvisp, färskost och lite gräddfil. Salt och svpeppar. 
Men nu ska jag ta en extra värktablett och krypa i säng.

 
 
Daniel

Daniel

27 oktober 2023 05:40

På tal om elakheter på nätet så förekommer detta även på en del diskussionsforum, som t.ex.Familjeliv.se där ett gäng medlemmar satt i system att vara kränkande och nedlåtande mot människor som ber om råd och stöd för olika problem de beskriver i sina liv. Detta mindre gäng har härskat på forumet i många år och alltid kommit undan med sina elakheter, eftersom dessa av någon anleding skyddas och hålls om ryggen av sajtens admin. och moderatorer.

http://https://friadiskussioner.freeforums.net/board/10/d

Neta

27 oktober 2023 12:39

Märkligt men jag har hört ryktet

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Neta - Måndag 29 april 01:01

Idag var det dags. Körsbärsblommans dag i Kungsträdgården. Blev till slut bara C och jag som åkte. Hon var i Sthlm igår också Haha! Hon hämtade mig mitt på dan. Kom några stänk på vägen ner men då vi parkerat var det uppehåll och tidvis sol. Blås...

Av Neta - Lördag 27 april 21:55


Har ni nån sån pryl som ni använder mycket och känner att ni inte kan vara utan? Jag tror iofs att vi alla har flera sånna. Jag har den här. Den är inte så stor, du kan riva saker direkt på tallriken med den. Min står ofta kvar på köksbordet....

Av Neta - Lördag 27 april 16:24

Både igår och idag har det småsnöat och inte varit mer än högst 5 gr. Inte varit så sugen på att gå ut. Skulle ju köpt potatisbullar för att prova det där i våffeljärnet men hittade 2 bakpotatisar som börjat bli lite skrynkliga. Rev en sån med en 1/2...

Av Neta - Fredag 26 april 00:43

Idag startade den med ett så smart recept. Du kör färdiga potatisbullar i våffeljärnet. Blir frasiga och platta som rårakor. Funderar på om jag ska göra sånna som fredagsmys i morgon. Kom på att jag har allt till en Skagen också. Räkor, dill, rödlök,...

Av Neta - Onsdag 24 april 23:58


2 små barn mördade och en politisk attack där människor skadats svårt. Jag minns när det nästan blev tidningsrubriker om nån slagits med nåt annat än knytnävarna. Jag har väl också blivit extra känslig mot sånt här efter att vi mist Elle. Önskar ja...

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3 4 5 6 7 8
9
10 11 12 13 14 15
16 17
18
19 20
21
22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Oktober 2023 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards