Mina ord och tankar

Direktlänk till inlägg 14 februari 2024

Inget foto

Av Neta - Onsdag 14 feb 00:05

Tog ett foto på maten men det finns ingenstans, kollat i alla album och på allt rörligt, det finns inte. Vete 17 vad jag fotade med.

Iaf så gjorde jag typ en köttfärssås på ca 250 g köttfärs, gör ett kors på en Kg- klump så kan ha varit 253 också. Haha! Eller 257, inte så noga.
Hackade en 1/2 gul lök, fräste med köttfärsen och hade i en kl vitlök, skar ner en burk vit sparris som det var taget 4-5 st ur, 2 skrynkliga tomater och ung. 1/2 tråg champinjoner. I med en burk kross tomater och ett par msk mango och ananassås. Kylskåpsrens alltså.
Kokade spagetti, lite mer än jag behövt. Åt ikväll, har kvar till i morgon och har två matlådor i frysen. På så lite köttfärs. Fortf lite förvånad. Får väl fota i morgon.


Fotade dom här med samma tfn strax efter, dom fastnade iaf. Inte så tjusig spritsning med mina svaga fingrar. Är spraygrädde så den är i smälttagen med.

Knät sa upp sig i natt nån gång. Vaknade 5 och hade sovit. Blev nästan chockad. Men skitont på ren svenska i hö, vågade inte ens gå upp på toa utan höll mig till 9. Så av dagens äventyr blev inget. Snön va väl en av anledningarna också. Vi har fått kanske 2-3 cm, men dit jag skulle var det en trapp dom skulle lyft mig i rullstolen och snö är ju halt.

I morgon kommer distriktan och fyller på B-vitamin. Från i år har vi gjort så att hon kommer hem i nov och februari då det inte alltid är läge för scootern då. I maj och augusti ska jag åka till mottagningen. Jag har ju ännu inte åkt så långt med nya scootern här hemma och inte inne i affären än heller så ville inte göra det. Vill ha nån med mig första gången. Såg på en bild att det stod en sån rund korg 2 m innanför ingången vid frukten, den kommer jag inte förbi.

Tvättade en maskin med lakan och handdukar som redan var ilagd nu på kvällskvisten. Hänger den inte ikväll utangör det i morgon då jag ju bökade lite vid matlagningen. Knät är mer stelt än ont just nu iaf. Vore ju skönt om det blir så i natt med och maskinen är öppnad så tvätten klarar sig. Det översta som blir lite torrt blir lite skrynkligt bara. Bra med toppmatat.

Försökt få tag på Klarna med, dom tycks ha bytt datum på en del transaktioner. Brukar inte dras nånting före pensionen, idag hade dom dragit två. Så nu är det inte många kronor kvar och inte pension förns på månd. Har ett reservkonto men det ska helst inte behöva röras.
Mailat men inte fått svar.

Börjat lyssna på en bok som heter *Svertstick* av Sara Paborn. En feelgood med sedvanligt kärlekstrams. Men jag har iaf lärt mig att svartstick är en handarbetsteknik som görs med en speciell, för ändamålet svart silkestråd. Damernas festsjalar t.ex kunde göras i svartstick, men bara den halva som syns, den andra delen är inte dekorerad alls då. Det visste jag dock, att det förekom.

Slutar med en favoritbild
Lånad av en X-vän.












 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Neta - Måndag 29 april 19:36

Det är ju Uppsalas och övriga studentstäders största helg. Skolorna är lediga och de flesta arbetsplatser stänger. Befolkningen ökar och fyllan är utbredd. Iaf från sen em och kväll. Jag jobbade ju på förskolan men det är inte många Sista april jag...

Av Neta - Måndag 29 april 01:01

Idag var det dags. Körsbärsblommans dag i Kungsträdgården. Blev till slut bara C och jag som åkte. Hon var i Sthlm igår också Haha! Hon hämtade mig mitt på dan. Kom några stänk på vägen ner men då vi parkerat var det uppehåll och tidvis sol. Blås...

Av Neta - Lördag 27 april 21:55


Har ni nån sån pryl som ni använder mycket och känner att ni inte kan vara utan? Jag tror iofs att vi alla har flera sånna. Jag har den här. Den är inte så stor, du kan riva saker direkt på tallriken med den. Min står ofta kvar på köksbordet....

Av Neta - Lördag 27 april 16:24

Både igår och idag har det småsnöat och inte varit mer än högst 5 gr. Inte varit så sugen på att gå ut. Skulle ju köpt potatisbullar för att prova det där i våffeljärnet men hittade 2 bakpotatisar som börjat bli lite skrynkliga. Rev en sån med en 1/2...

Av Neta - Fredag 26 april 00:43

Idag startade den med ett så smart recept. Du kör färdiga potatisbullar i våffeljärnet. Blir frasiga och platta som rårakor. Funderar på om jag ska göra sånna som fredagsmys i morgon. Kom på att jag har allt till en Skagen också. Räkor, dill, rödlök,...

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5 6 7 8
9
10
11
12
13
14 15
16
17 18
19 20 21 22 23
24
25
26
27 28
29
<<< Februari 2024 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards