Direktlänk till inlägg 10 april 2024
Varit sugen så länge. Idag la Johanna ut ett recept som passar mig.
Biff med bambuskott, wokade grönsaker och nudlar
4 port?
ca 500 gram nudlar?ca 400 gram lövbiff eller ryggbiff. Jag körde lövbiff?1 stor broccolihuvud?1 gul paprika?1 röd paprika?1 stor schalottenlök?2 vitlöksklyftor?1 stor burk bambuskott?3 msk soja?3 msk sweet chili, för sötman och lite hetta?2 tsk sambal oelek (ta mindre om du inte vill ha starkt)?1 msk röd currypasta?2 tsk krossade limeblad (finns på asiatiska hyllan)?1 lime, saften?1/2 dl oystersås (står på asiatiska hyllan)?1/2 msk fisksås (står på asiatiska hyllan)?salt och svartpeppar?ev hackade jordnötter?eller häll i 1 dl cashewnötter i hela rätten?lite olivolja till stekning
Gör så här:
Koka nudlarna enligt förpackningen. Ta fram köttet en stund innan, strimla i tunna skivor ca 1 cm breda, ca 3-5 cm långa. Stek köttet i en panna med lite olivolja några minuter på hög värme, salta och peppra. Ta åt sidan.?Skär löken i båtar, skär vitlöken i små bitar. Skär paprikorna i mindre bitar, dela broccolin, fräs alla grönsaker ihop med löken på hög värme i olja, det ska vara hög värme så du wokar, grönsakerna ska inte bli för mjuka så kör detta snabbt. Häll av vattnet på bambuskotten och vänd ner i pannan.
Häll i soja, oystersås, sweet chilisås, röd currypasta, pressad lime, finkrossade limblad, sambal oelek, fisksås, svartpeppar och lite salt. Vänd runt allt, häll på lite vatten och rör ihop, smaka av om du vill ha mer smaker tex soja eller sweet chili.?Vänd ner nudlar i pannan och vänd försiktig runt allt. Servera rykande varmt och njut av din hemmagjorda asiatiska wok!?(Har du hackade jordnötter strösslar du på det på tallriken)
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
6 | 7 | |||
8 | 9 |
10 | 11 |
12 | 13 | 14 |
|||
15 | 16 | 17 | 18 |
19 | 20 | 21 | |||
22 | 23 | 24 | 25 |
26 | 27 | 28 |
|||
29 | 30 |
||||||||
|