Mina ord och tankar

Direktlänk till inlägg 10 oktober 2023

Pelargonerna inne.

Av Neta - 10 oktober 2023 00:56


Sover så dåligt på nätterna för blir täppt av torkat snor. Får ta bort så fort jag är på toa. Till slut stängde jag av telefonen i morse och somnade om. Sov till halv 12 och vaknade med huvudvärk vilket jag också gjort flera mornar nu. Är väl för jag sover för lätt så jag blir inte utsövd, inte ens idag. A hade varit här och lämnat saker, men jag hade inte hört ett ljud.
Jag är inte sjuk, har ingen feber men blir ju trött och hängig ändå nu. Snorar inget på dan, bara på natten, då hostar jag med, kan det vara av det jag blir snorig? Att jag måste upp minst 2 ggr med blir det ju inte bättre av.

Alla utom en pelargon, en stor som står ute på framsidan, är inne nu. Men jag har ett mindre skott av den stora inne.
Fick ju gå i omgångar och vila emellan. Tog två i taget först men får ju så dålig balans då så fick ta dom en och en på slutet.
Vågade inte vänta längre då det är frostrisk.


Stjärnpelargonen är fortf stor och fin med massor av knopp, den ska så småningom toppas, ni ser väl vilket kraftigt skott, till C men nu står den rensad och vattnad i vardagsrummet. Krukorna va ju fulla av tallbarr också.
En ska få bo i köket på bordet så länge och resten i sovrummet, ska vicka upp persiennerna så det kommer lite ljus iaf.

Upptäckte att det står en stor och en liten kruka med bukettliljor därute på baksidan med och två perenner som ska ner på framsidan. Ska försöka fixa med dom i morgon. Då ska jag också klippa ner begoniorna och ställa in dom. Värmen är på min. i garaget och det räcker nog ett tag iaf. Har numera en termometer därinne så jag kan ha koll. Ska vara 4-5 gr.

I mitt förråd fryser det så är glad åt garaget. Har större krukor i ett förråd som är allmänt som det är lite värme i. Första gången jag har småkrukorna med pelargoner inne här, hade så i Tierp en vinter för där hade jag ju en bit till garaget. Och ett varmt förråd iofs men det är ju inte så bra, va lika varmt som inne där.

Det är väl vad jag gjort idag. Hängt en rosa maskin med. Mest tröjor och blusar.

Gjorde fisk med äggsås.






Tärnar en portionsbit så här när den tinat. Gör såsen helt klar, gör 1,5 dl och sen har jag i fisktärningarna, sätter på locket och låter det stå. Idag fick det stå nästan 10 min å det var för mkt.
Ägget har jag i efter där.


Potatis och morötter gjorde jag som vanligt i micron idag krävde morötterna 12 min så potatisen blev lite trasig men det gör ju inte så mkt. Den är där under såsen. Har ju kvar av råsalladen med. Tog en bit av äppelpajen till kvällsfikat sen.

Så kul med den boken i serien som jag lyssnar på nu. Är på 1300-talet och dom är på nån Kungsgård i Lejsta, där en av mina gamla ledsagare bor, hon som är mamma till en av Cs kompisar. Måste skriva till henne och tipsa om serien. I slutet av boken är dom på Gotland i miljöer som jag väl känner till också. Tror jag är på bok 8 nu.

Har så mysig rutin nu, gör klar frukosten helt, sätter sen på boken och lyssnar medans jag äter i köket. Jag avslutar alltid frukosten med en kopp kaffe i vardrummet så då tar jag med telefon dit så jag kan fortsätta lyssna då.
När kaffet är slut stänger jag av boken, läser tidningen och gör lite grejer jag behöver. Sen em kaffe och då sätter jag på den igen. Sen får den gå.

Nu ikväll har jag då rensat krukor och växter. Gjorde det framför TVn, blev lite bös.


Har också kollat lite på amaryllis till jul, ska man driva från lök ska man ju sätta den nu typ.


Har en kruka som är en rätt stor skål, men vet inte om jag törs chansa på en sån här. Köper nog billiga med knopp isf och kanske inte fullt så många. Men visst är det fint? Ingen jul utan amaryllis och hyacinter i det här huset. Julstjärna däremot har jag inte haft på flera år, gillar inte dom. Jo jag har en sån sidenblomma, en vit. Tror inte den varit uppe här dock.

Nu är kl över midnatt igen. Jaja sover man länge kan man väl vara uppe länge med. Men nu ska jag avveckla dan iaf.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Neta - Söndag 12 maj 00:06

Hade tänkt sova länge idag. Men så klart vaknade jag tidigt då. Om jag nu bestämmer, utan att sätta väckning i morgon att jag ska vakna tidigt då, så kanske jag får sova iaf då. Haha! Christine och Marcus var här idag. Vi fikade lite och dom kom ...

Av Neta - Fredag 10 maj 23:27

Vårblommor i Uppsala Lite picknick med sushi och jordgubbar i Stadsparken. Fick en direktleverans av kaffe och nygjorda chokladbollar av dotra i världens sötaste kasse. Vi promenerade ut mot Kunsängarna såg bron som höll i...

Av Neta - Fredag 10 maj 00:09

Åkte till affären idag. Köpte då en påse potatisbullar. Höll på svimma när jag kom hem och såg att det var 1500 g. Frös dom 4 och 4. Blev 7 påsar. 62kr nånting om jag inte minns fel. Så billig mat är det ju. Jag valde att inte platta ut dom. Fic...

Av Neta - Onsdag 8 maj 22:52

Stora snöflingor, regn och 2 gr är ingen bra kombo om man har dåliga leder. Ringde på fm och bad att få byta tid och dom hade väntat på det. Haha! Nu försöker vi nästa onsd i stället. Fick nya ribbade kompressionssockar på posten idag. Så sköna oc...

Av Neta - Onsdag 8 maj 00:41


Sitter i sängen med benen lite i högläge. Haft skor idag, har ett par uppbyggda och går i dom. Går jag upp på natten går jag dock barfota då det är minst snubbelrisk. Men tycker mina fot och benproblem räckte rätt bra, hade kunnat vara utan det här...

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3 4 5 6 7 8
9
10 11 12 13 14 15
16 17
18
19 20
21
22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Oktober 2023 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards