Mina ord och tankar

Direktlänk till inlägg 12 november 2023

Soliga Sörmland

Av Neta - 12 november 2023 16:27

Ja det började så iaf. Men hos oss sken nog solen hela dan.
Vi åkte redan strax efter 9 från Ramsta där vi möttes upp. Och efter vägen, efter en liten kaffepaus mötte vi solen.
Hämtade L och sen fick han bestämma var vi skulle börja dagen. Han valde vid Båvens strand i Sparreholm. Där fick han en banderoll så ingen skulle missa att han fyllde år och en ny hösthatt. Haha!
C hade gjort så urfina portionstårtor i engångs glassbägare som vi åt och skålade i alkoholfri bubbel. Tårta och bubbel hör ju liksom till när man fyller 80!

Det här är ju en kul idé till jul kanske. Med en lite skumtomte på tandpetare på röd mandelmassa.


Sen for vi iväg till Kungsör

?Kungsör är en centralort i Kungsörs kommun i Västmanlands län. Orten är belägen där Arbogaån mynnar ut i Mälaren. Huvuddelen av Kungsör ligger söder om ån och i landskapet Södermanland, medan den mindre delen norr om Arbogaån tillhör Västmanland.

Kända personer
Thor Modéen, skådespelare
Fredrick Federley, tidigare centerpartistisk politiker
Björn Lagerström, sångare och medlem i Barbados (musikgrupp)?

Vi besökte Miniatur kingdom som är en Miniatyrvärld över Sverige med modelljärnväg. Hela landet är inte klart än men så roligt att se med många effekter som lite kändisar och kända miljöer, mest där runt men många andra ställen med.
Bilar, tåg så klart, linbanor, människor och så många fina detaljer och händelser som man får se.
Det jag blev mest imponerad av var specialeffekter som musik från Dalhalla, människor som tog selfis, pickande mm-små hönor och de pyttesmå föremålen, rollatorer, barnvagnar m.m typ 1 cm höga.
Dom har också byggt upp miljöer från filmer och TV-serier.
Eftersom L fyllde år hade vi ordnat så han som är lite tekniknörd efter 40 år som tekniker fick gå bakom kulisserna och se tekniken som drev allt, dom andra killarna följde glatt med.


Ser ni Karlsson på taket på Söders höjder? Även Greta Thunberg satt vid riksdagshuset och strejkade men det fotade jag tydligen inte.

En del miljöer, som t.ex Uppsala med ån och forsränningen kom lite långt bort i en sväng och det var svårt att se detaljerna i dom miljöerna. Knappar runt miljöerna hade dock ljudeffekten sång med OD.

Kaffe med lite kakor fanns men inget matigare och efter en kopp kom vi på att vi nog behövde äta nåt mer än den beställda middagen i Eskilstuna några timmar senare.

Vi i familjen, iaf en del av oss.

Åkte in till E-tuna, tog en hamburgare och gick ett varv, eller blev det två, på Tuna park. Sen ställde vi oss lite avsides på parkeringen och gav L hans paket. Samt en film som C klippt ihop av hälsningar från vänner och alla orkestrar han helst dansar till. Den blev uppskattad kan jag lova.
TACK till alla som ställde upp! För er som glömde fyller han först på måndag.

Vi har ju under alla år alltid sagt tack till banden som spelar efter danserna. Det har ju gjort att man blivit lite mer bekanta med vissa band. Dom får inte så mkt uppskattning som man kan tro, knappt applåder på vissa ställen. Så vi har tyckt att det hör till god ton (Oj vad vitsigt Haha!) att göra så. Alla behöver uppskattning i sitt yrke.

Vi fem hade bokat bord på Grekiska, ja stället heter alltså så, vi talade inte grekiska Haha!

Så avslutet blev ett fint sådant med oss allra närmaste på ett ställe jag varmt rekommenderar.




Sååå god mat, jag tog vitlöksmarinerade räkor med grillad citron och aioli. En liten grekis sallad fick jag också, med spenat. Ett glas vitt vin till och så himla gott kaffe efter maten.


Födelsedagsbarnet tog en köttbit med pommes och en grekisk öl som tydligen var jättebra.
Världens bästa pappa och X. Så glad att vi är vänner trots att kärleken dog!

Ja sen for vi till Flen, kramades hejdå och kände att det var nog lite synd att han firar både Fars dag och själva födelsedagen på månd utan oss. I så många år har vi ju gjort både Fars dagsmiddag hemma samtidigt som vi firat honom dubbelt eftersom dagarna ofta legat samtidigt eller som i år på dagarna efter varandra! Det som gjort att man har haft nåt kul att se fram mot även i tråkiga november.

Grattis Leif! Vi älskar dig!
Fotona från dagen kommer på nåt kul sätt av hon som är duktig på sånt.

Hemvägen var ganska tyst och inte har man gjort många knop idag, men den här dagen hamnar i minnesbanken över bra dagar hos både honom och oss.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Neta - Tisdag 14 maj 22:47

Rätt nere nu. Är väl den stora vårdeppen. Ska det vara så omöjligt att bara få må bra, vara glad och slippa fundera över saker som blir typ *konstiga* Kanske är jag något bättre i fötterna, vi får väl se, men jag törs inte ta ut nåt i förskott. F...

Av Neta - Tisdag 14 maj 19:08


Kall avocadosoppa 1 lit vatten + fond eller kycklingbulj.tärn 2-3 mogna avocado beroende på strl 1 kn salladslök, finskuren 1 brk creme fraiche 1 msk torkad dill Salt & sv.peppar En doft cayenne om så önskas 100 g fetaost Servera med...

Av Neta - Måndag 13 maj 16:11

Gurk & Avokadosoppa 1 gurka 2 avokado 1 hönsbuljongtärning 4 dl vatten 3 msk press citron 3-4 msk olivolja Salt, sv.peppar & lite cayenne 3 msk finhackad dill 1 kn gräslök, hackat Krutonger Skala gurkan och skär den i bitar H...

Av Neta - Måndag 13 maj 00:14

Ja Den stora älgvandringen alltså. 87 älgar har summit över. L tror det är rekord. Det roliga tycker jag också är alla andra djur man får se liksom på köpet. Järv, björn, lo, ren, grodor, örnar, orrar, svanar, änder, ejder och en massa andra fåglar...

Av Neta - Söndag 12 maj 00:06

Hade tänkt sova länge idag. Men så klart vaknade jag tidigt då. Om jag nu bestämmer, utan att sätta väckning i morgon att jag ska vakna tidigt då, så kanske jag får sova iaf då. Haha! Christine och Marcus var här idag. Vi fikade lite och dom kom ...

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3
4
5
6
7 8 9
10
11
12
13 14 15
16
17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27
28 29 30
<<< November 2023 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards