Mina ord och tankar

Direktlänk till inlägg 29 november 2023

Julstök

Av Neta - 29 november 2023 00:17

Ja jag började ju redan igår men landskapet runt peppishuset. Nytt för i år är utedasssom en tomte sitter på. En gatlykta till så jag har en på varje sida om grindhålet, en fågelstuga och en glittrande björk längst bak vid hö gaveln. Det mesta av glittret hamnade dock på mattan när jag skulle fixa till trädkronan på den. Dom tre sista är 10-kr från Rusta, dasset var lite dyrare och är i keramikliknande matrial.
Jag gjorde en film på hela anläggningen, men vet inte hur jag ska få in den här.


Stök! Det mesta jag har inne i rummet är uppe nu, tog bilden på dan. Får ju vänta med fönstergrejerna tills dom varit här och tvättat fönstren på fred.

Varit snökaos här idag, 3 bussar i diket och inställda sånna för skolskjutsar. Kul för föräldrar som jobbar i stan om inte ungarna kommer hem.
Vid ett sånt här oväder när min äldsta dotter gick i första klass och måste hem för hon tog livsuppehållande medicin, jag kom inte hem från jobbet och hon inte från skolan. Då fick vi åka bandvagn med hennes pappa med specialtillstånd från polisen. Han är ju pensionär nu men jobbade ju på F16 då.
Dom hade stängt dåvarande E4 för trafik, så illa var det. Den läskigaste hemfärd jag varit med om. Gick absolut inte att se var vägen slutade på sidorna. Tur att han var van att köra där och att vi åkte i det fordon vi gjorde.
Vi tog med oss så många ungar vi kunde från skolan som bodde nära oss. Det pratades länge om den hemfärden men hem kom vi allihop. Dan efter var vi insnöade och fick inte upp ytterdörren. Va bara att vara hemma då. Så småning om tog han sig ut genom badrumsfönstret och kunde skotta så vi fick upp dörrn. Snö upptill rumpan hade han.
Lite otäckt att inte kunna ta sig ut, vi hade ett strömavbrott då med. Va gör man om det börjar brinna och man inte kommer ut?
Pappan är här hos mig nu några dar och idag har han skottat. Både här flera ggr och på flottiljen. Dom träffas vissa tisdagar dom som gått i pension.


Så här såg det ut i morse ungefär en halvtimme efter att han åkt och det var renskottat, sen har det snöat en hel del så är väl mer än dubbelt så mkt snö nu. Det ska fortsätta också. Gissa om jag är glad att han är här?



Blev julkorv, mos m rostad lök och rödbetssallad nu ikväll. Va lite snålt med mospulver så jag bakade en stor potatis som vi förstärkte med, gjorde moset på smör och mjölk, spädde även med lite spad från korven. Hade kokat den med lite oxfond i vattnet och lagerblad och kryddpeppar så klart. Blev så himla gott. Vi hade i lite torkad dill med.
Mospulver är ju lite nytt för mig, inte gjort på flera år. Hörde då till husvagnsmat om det regnade. Man får testa lite.

Hört tjoande från barn som varit ute idag, fatta hur kul dom har i snön! Är bara ett par minus nu, men ska bli ner mot -16 nästa vecka och kallare redan till helgen. Ska banne mig försöka göra mig en islykta till sönd.

Ja vi fortsätter väl här imorgon, går det ska vi in en sväng till stan men jag är inte alls säker på om det går. Tänker inte ta nån risk. Ska få en spruta här hemma vid 14 så inte före det iaf. Fick lite handlat idag men behöver grejer vi bara kan köpa i stan. På Torsd är han upptagen hela em och kvällen men kommer hit och sover. Fred har jag städ men inte förns vid 14. Lörd har vi hela dan innan han ska bort på kvällen och därifrån är det planerat att han ska åka hem till Flen men det beror ju på vädret.
Den som lever får se.


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Neta - Lördag 27 april 21:55


Har ni nån sån pryl som ni använder mycket och känner att ni inte kan vara utan? Jag tror iofs att vi alla har flera sånna. Jag har den här. Den är inte så stor, du kan riva saker direkt på tallriken med den. Min står ofta kvar på köksbordet....

Av Neta - Lördag 27 april 16:24

Både igår och idag har det småsnöat och inte varit mer än högst 5 gr. Inte varit så sugen på att gå ut. Skulle ju köpt potatisbullar för att prova det där i våffeljärnet men hittade 2 bakpotatisar som börjat bli lite skrynkliga. Rev en sån med en 1/2...

Av Neta - Fredag 26 april 00:43

Idag startade den med ett så smart recept. Du kör färdiga potatisbullar i våffeljärnet. Blir frasiga och platta som rårakor. Funderar på om jag ska göra sånna som fredagsmys i morgon. Kom på att jag har allt till en Skagen också. Räkor, dill, rödlök,...

Av Neta - Onsdag 24 april 23:58


2 små barn mördade och en politisk attack där människor skadats svårt. Jag minns när det nästan blev tidningsrubriker om nån slagits med nåt annat än knytnävarna. Jag har väl också blivit extra känslig mot sånt här efter att vi mist Elle. Önskar ja...

Av Neta - Tisdag 23 april 17:25


Den tär på min SLE tärda kropp. I morse var det full sol och blå himmel men 0-gradigt. Det kämpade sig upp till 7 gr. Ser så skönt ut men det är det inte. Fick ett medelande i Bjkl gruppen om att det är rådjur som härjar på kyrkogården, precis som ...

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3
4
5
6
7 8 9
10
11
12
13 14 15
16
17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27
28 29 30
<<< November 2023 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards