Mina ord och tankar

Direktlänk till inlägg 28 februari 2024

Chock

Av Neta - Onsdag 28 feb 23:27

Fick en liten chock idag när det ringde en kille från Olivia och berättade att Annika skulle sluta i mars. Hon hade inte sagt ett ljud till mig.
Frågade så klart henne och hon hade tänkt prata med mig i morgon. Va väl inte riktigt som han hade sagt men sluta ska hon tydligen. Fast kanske inte i mars. Jaja får väl höra i morgon.

Tror inte jag börjar med nån ny. Vet av erfarenhet att det är svårt att få folk från stan att åka ut hit därför har det ju varit så bra att hon bott här. Henne fixade jag ju själv ungefär när E dog.

Tråkigt då vi är rätt lika vad gäller intressen och så. Jag behöver ju ingen direkt hjälp annat med att bära bricka och så när vi äter eller fikar sen om vi ska ha rullen med oss är det ju ett drag av mig men har ju scootern. Bara det att då blir man hänvisad till Uppsala kommun. Bara där jag kan åka med scooter.

Vi har ju gjort utflykter till andra platser med hennes bil då jag betalt min del av bensinen och hon fått från kommunen. Egentligen är det ju det jag behöver, komma ut till nåt annat än Uppsala. Är ju van att röra på mig.

Kommer bli ensamt men som sagt, jag vet hur svårt, nästan omöjligt det är att få nån att åka hit för bara 10 timmar i månaden. Han frågade mig idag va jag hade för krav så vi får väl se. Men jag har ingen förhoppning.


Sorterat i en tvätt idag iaf. Ska köra den i morgon.

Fick för mig att ugnsbaka spetskål i airfryern. Velat testa det länge och jag köpte en liten lagom strl på Nelins förra veckan. Hade kvar av dipen jag gjorde till dumplingens så penslade med den efter att jag skurit bort stocken. Penslade ett par ggr under tillagningen också.
Blev så himla gott men den hade kunnat gå en stund till. Körde på 180 i 20 min. Min airfryer är inte så mkt power i. Fick skära bort lite mer grovt när jag åt.
Spetskålen blir ju alldeles svart men det är bara nån mm på bladen som är så egentligen. Man vänder på den och äter liksom blad för blad. Blev så gott.



Ni ser ju att det inte är så bränt och det lilla som blir är ju lätt att skära bort. Fast på slutet gjorde jag inte ens det. Haha!

Lite andra grönsaker och en potatis till pannbiffarna med. Så favoritsåsen jag äter till typ allt nu, den är så himla god. Min förra favorit med mango och ananas från markatta har ju utgått nu. Ersatte den med den här. Passar till typ allt.

Precis pratat med L, ni har kanske sett att Bregott ändrat sina strl på förpackningen från 600 till 500, och 300 till 250 fast med samma pris. Sen lagt till en strl som är 750 g. Törs inte ens tänka på va den kostar. Iaf hade väl L också ilsknat till över det där och skulle också göra själv då coop hos honom hade billigt smör. Ville höra lite hur vi gjorde. För vi gjorde ju eget när vi bodde ihop.
Sen ville jag höra om ett program jag sett med en så smart lösning med ved och vin i samma hylla som kom upp ur golvet med hjälp av en fjärrkontroll. Men det var tydligen en repris för det hade han sett *för länge sen* Norska *Stugfixarna* som gick på trean igår. Kolla på det!

Han hade varit på Donnez igår och träffat Johans son som ju börjat där. Han är tydligen urduktig.

Men nu börjar det väl bli sängdags. Kvällarna går så himla fort.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Neta - Lördag 27 april 21:55


Har ni nån sån pryl som ni använder mycket och känner att ni inte kan vara utan? Jag tror iofs att vi alla har flera sånna. Jag har den här. Den är inte så stor, du kan riva saker direkt på tallriken med den. Min står ofta kvar på köksbordet....

Av Neta - Lördag 27 april 16:24

Både igår och idag har det småsnöat och inte varit mer än högst 5 gr. Inte varit så sugen på att gå ut. Skulle ju köpt potatisbullar för att prova det där i våffeljärnet men hittade 2 bakpotatisar som börjat bli lite skrynkliga. Rev en sån med en 1/2...

Av Neta - Fredag 26 april 00:43

Idag startade den med ett så smart recept. Du kör färdiga potatisbullar i våffeljärnet. Blir frasiga och platta som rårakor. Funderar på om jag ska göra sånna som fredagsmys i morgon. Kom på att jag har allt till en Skagen också. Räkor, dill, rödlök,...

Av Neta - Onsdag 24 april 23:58


2 små barn mördade och en politisk attack där människor skadats svårt. Jag minns när det nästan blev tidningsrubriker om nån slagits med nåt annat än knytnävarna. Jag har väl också blivit extra känslig mot sånt här efter att vi mist Elle. Önskar ja...

Av Neta - Tisdag 23 april 17:25


Den tär på min SLE tärda kropp. I morse var det full sol och blå himmel men 0-gradigt. Det kämpade sig upp till 7 gr. Ser så skönt ut men det är det inte. Fick ett medelande i Bjkl gruppen om att det är rådjur som härjar på kyrkogården, precis som ...

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5 6 7 8
9
10
11
12
13
14 15
16
17 18
19 20 21 22 23
24
25
26
27 28
29
<<< Februari 2024 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards