Mina ord och tankar

Senaste inläggen

Av Neta - 3 november 2023 00:39

Har börjat drömma om Elle, riktiga katastrofdrömmar. Vaknar livrädd eller skitledsen med panik. Enda gången jag önskat att jag hade nån att krypa ihop hos. Få prata om det, men den personen går nog inte att hitta. Måste ju varit nån som kände henne för att förstå mina drömmar. Ja L då men skulle nog kännas väldigt konstigt efter så lång tid. Kan ju så klart prata med honom efteråt, han kommer att förstå. Men hjälper ju inte mig på natten. Ringa honom då känns ju inte som nåt alternativ heller.

Diskuterade Cs arbetsmiljö idag efter att hon berättat att några ilskna föräldrar ringer. Nån som blivit sur över att en doktor var sjuk och blivit arg, hon som är yngre än många och senast anställd, ska hon verkigen ta det? Borde inte det vara nån som har lite mer skinn på näsan? Sa åt henne kontakta facket.

Jag har tagit sista pencillinet i morse iaf. Tycker redan att tröttheten avtagit lite. Men är ändå lika handlingsförlamad. Har ingen lust med nåt.

Gjorde en väldigt enkel fisksoppa idag. Fräste morötter och purjo och hällde på lite hummerfond + vatten. Lät det puttra 10 min innan jag tillsatte tärnad potatis och dill. Kokade drygt 5 min, la i fisken i bitar, på med lock och drog bort kastrullen från värmen. Lät stå 7-8 min, hällde i några skedar Imat
Kryddade med lite salt, peppar och vitlökspulver.







Hyfsat bra ändå. Gott i regnet. Kan bli lunch i morgon med. Purjo, morötter och potatis är en bra soppbas. Sen buljong efter sovel och nån ört.

I morgon är det fredag igen. Veckorna går så fort.
Fick färdtjänsträkningen idag. 320 kr för 2 stadsresor. Tankar jag nåns bil blir det 140kr för 2 resor om den drar strax under litern. Det är skillnad det.

Men nu ska jag avveckla.

Av Neta - 2 november 2023 00:26

Det var faktiskt vitt både på tak och mark i morse. Men det var ju så man fick gnugga sig i ögonen. Sen kom regn, fast det idag skulle vara en regnfri sån. Jag gjorde mig ingen brådska upp direkt. Va vaken mellan 5-8 nånting så tidningen va läst och så. Somnade om nån timme. Pratade i telefon med en kille som börjat ringa ibland igen. Hade liknande kontakt för några år sen. Inget som kommer bli nåt men kul ändå. Vi har pratat på twitter i flera år. Han hade kontakt med Elle också.

Alla räkningar är betalda nu så gjorde ett överslag och swishade L lite bensinpengar. Han åkte ju som 3 extragånger hit från stan o tvärtom.

Åt en kulinarisk middag.

Fiskbullar i hummersås. Gjorde bort mig och rev morötterna på tallriken innan jag värmt dom så fick lite *kokta* och lite råa morotsstrimlor. Haha!
Köper Bornholms fiskbullar för dom är godast och lite fastare än Abbas. Sen har dom ett folielock under ett plastlock så man kan spara den halva burken man inte äter i burken. Bra när man är ensam. *rosa fiskbullar* va Elles favorit när hon va riktigt liten. Helst med mos. På den tiden köpte jag frysta, det finns ju tyvärr inte längre. Gjorde egen hummersås av fond. Men det var då det. Duger med burk till mig nu. Hände väl att vi köpte nån burk då med, men då låg dom i buljong och jag gjorde iaf såsen själv. Hummer eller bara vit fisksås, ibland med dill i.

Då gjorde jag iband en hummersås med kött i till pasta med. Dom burkarna va nästan lika billiga som tonfisk då, det är dom inte nu. Men med purjo, dill och hackat ägg i blev det en himla god pastasås. Hummerköttet låg som i papper i burken i en buljong så blev himla bra smak.
Torskrom på burk köpte vi också. Man tog bort båda bottnarna på burken och tryckte ut torskrommen som man skivade och dubbelpanerade. Åt stekt med sås och potatis.
Bland de första L gjorde i matväg till oss var varma mackor med torskrom och bearnaisesås. Jag tyckte det lät jättekonstigt men oj så gott det var, frasigt bröd och tror det var nån tomatskiva med. Men ingen ost. Sen gjorde jag nån låda som man sa då, mosade torskrom och blandade med lök,och dill sen rörde man ner som en äggstanning. Gräddade i ugnen tills den var som fast. Mkt man gjorde förr som inte finns längre utom möjligen svindyrt i nån delidisk.

Det är ju som stångkorv med. Han som jobbar i charken på ett Citygross här i stan visste inte va det var. Pölsa gjorde ju butiker med självaktning egen med och man fick köpa över disk. Precis som egen sylta, mest runt jul just det kanske. Pressyltan från pappas jobb var ju en delikatess med.
Görs pressylta industriellt idag?

Nu blir man ju nästan hungrig, kom på att jag har ju inget matbröd till frukosten i morgon. Hade ju tänkt göra scones ikväll. Det glömde jag och nu är det nog försent. Smidigt i airfryern annars. 7 min på 180.

Vi fick lite tråkiga nyheter idag också. Mitt första X, ( av 2) Johnnys pappa hade somnat in igår kväll. Cancer!
Jag hade ingen relation alls till honom nu. Vi sågs ju så klart på födelsedagar och så. Men vi brukade sällan prata nåt närmre.
Blir ju skillnad om L dör. Får lite panik bara jag tänker så. Hoppas jag dör före honom.

Jobbigt för J att mista 2 nära så tätt, är ju inte ens 2 år sen Elle dog. Nog för att vi var förberedda både då och nu, mest nu kanske. Men när det väl händer blir det ju jobbigt ändå. Iaf om det är familj som det ju är för honom. Han har ju iaf 2 syskon där och jag tror att det fortf finns en fru med även om hon sällan var med. Syskonens mamma finns iaf.
Pappans faster bor granne med mig här också. Bara en balkong emellan. Ganska nyinflyttade.

Men den där jäkla sjukdomen med stort C. Fan va jag hatar den. Brorsan, indirekt Elle, Cs kompis, grannflickan och nu Thomas.

Märkligt att dom inte kommer på nåt botemedel där.

Av Neta - 1 november 2023 00:28

Har fått för mig att det är söndag idag. Fråga mig inte varför. Min hjärna är nog lite överhettad.
Hur den nu kan vara det när det enda man gjort är att ha kört en 60 gr och kokat en korvsnutt med lite potatis och morötter. Hängde inte ens hela maskinen. Får ofta dela upp just det på 2-3 ggr. Kör en sväng till innan jag lägger mig och det sista vid morgonkissningen vid 6 så där.
Är ju ofta vaken ett par timmar ganska tidigt. Läser tidningen, dricker lite te, kollar in va folk har gjort eller ska göra. Sen är det så skönt att somna om.

Idag tog jag mig en ordentlig titt på ett vintertäcke jag ska ha i både rullstol och på scootern. När det är riktigt kallt. Än så länge har jag bara en tunn med fleecefodrad täckkjol som går strax nedanför knäna. Den håller med långkalsonger under byxorna till - 10 ungefär. Skönt då den ju funkar som ett vindplagg. Omlott över knäna.


Den jag köpt nu (med lite hjälp av vänner) är redigt tjock, också fleecefodrad och bra mkt mer vadderad än kjolen. Kostade över 900. Stängs med bitar av kardborrband här och där och går att stänga in fötterna i.
Men så skrymmande. För lång att hänga upp, fanns ingen ögla heller, och får inte plats på hatthyllan. Vill ju att den ska vara varm när jag tar den så att ha den i förrådet utan värme eller i garaget typ 4 gr går inte. Har ju världens minsta hall dessutom.
Där har jag ett problem att lösa.


Just nu ligger den på golvet. Hög som 2 rejäla kuddar.


Dagens, stompade till lite morötter och potatis med lite kallpr. rapsolja. Kokade korvsnutten med salt, kryddpeppar och lagerblad. Hade lite vitkålsallad och senap till. Så gott med kokt falukorv, brukar oftast ha pepparrotssås eller senapssås till men orkade inte fixa det idag.

Suttit och diskuterat trippen nästa helg med C. Är ju Fars dag och dan efter fyller L 80. Så vi ska plocka upp honom i Flen och bege oss ut på lite äventyr, inomhus. Sen ta ut honom på middag. Också inomhus Haha!
Det är ju det här med logistik, hur vi ska åka. Vilken bil som funkar. Och inte minst hur jag ska ta mig härifrån och hur dags. Till vilken tid och varifrån ska jag åka hem på kvällen. Man vill ju inte äta middag med tidur. Haha!

Sen ska ju jag träffa C och ev nån mer då vi fixar vid gravarna på lörd, så det ska också planeras. 3 olika kyrkogårdar, minst.

Halloween är iaf över, hoppas jag. Ringde på dörrn en gång men jag öppnade inte.




Ser inte ut som barn precis. Å är det en lila soppåse på en av dom? Bra med dörrkameran.

Men nu ska jag göra ett sista ryck. Sov gott!

Av Neta - 31 oktober 2023 00:44

I morgon, och bara då är det Halloween. Klä ut er som ni vill, dekorara som ni vill men låt mig slippa.
Ni som firar i helgen som kommer ni hädar. Blanda aldrig nånsin hop detta vidriga jippo med en så fin helg som Alla helgons dag då vi hedrar våra döda.
Har sett skräckexempel på utklädda barn på kyrkogården och det vände sig i magen.


När våra barn var yngre så var det pumpatema. Pappa L tog fram borrmaskinen och vi gjorde ungefär sånna här pumpor, dom blev så fina då dom lös. Vi har en pumpaduk, vi har ett sött litet spöke som bär på en pumpa. Vi har pumpor som är ljuslyktor och en stor som blinkar i rött, grönt och gult. Den kan bilda en fladdermus på väggen. En snäll fladdermus som inte vill skrämmas.

Grejerna har inte varit framme på flera år. Va tal om att C skulle låna lådan i fjol men minns inte om det blev så.
Jag pyntar inte längre, vi gjorde det bästa vi kunde när barna var yngre så dom inte skulle känna sig utanför, men jag öppnar ingen dörr i morgon. Tycker så genuint illa om detta.
Barna tog ingen skada heller. Haha!
Ett år gjorde vi popcornpåsar till dom som ringde på, det var väldigt populärt.



Blev aldrig värre än så här hos oss.

Ser däremot fram mot ljusen och gravsmyckningen på lörd. Hoppas få komma in till stan och se alla ljusen på kyrkogården där och till min bror. Vi brukar åka ut till barnens farmor och farfar. Och så klart ska vi fixa hos Elle, iaf C och jag.
J jobbar och tänder kanske ljus där han är för sin syster. Vet inte om han åker hit. Han har en hektisk dag som kyrkvaktmästare då. Leif går till kyrkan i Flen. Var ju här i helgen som var.
Vi äter nåt tillsammans sen. Förmodligen en pizza eller en kebabrulle.

Idag har jag rensat brysselkål, orkar inte så mkt mer. Gjorde en omelett på lite rester och fräste med några små sånna kålhuvuden.



Hällde på omelettsmet på det här. Kyckling och lite olika grönsaker.

Snösmockan dom varnat för verkar utebli, det har dock regnat. Blåser en del. Jag måste inte gå ut och det är rätt skönt. Är ju påverkad av penicillinet. Så trött!

Nu ska jag gå och göra en macka till de sista tabletterna. Sen sova!

Av Neta - 30 oktober 2023 00:10

Något jag tycker är väldigt tråkigt är när folk inte svarar på messenger. Alt det dröjer flera dar.

Pencillintröttheten har slagit till, kom på dan efter tablett 3. Nu har jag tagit 5 st. 3 om dan till torsd morgon.
Skönt att jag kom iväg och fick det iaf. Tack Leif! <3

Jag blir alltid så trött. Så idag blev det mest soffhäng med korsord. Har inte ens satt på TVn. Igår somnade jag ifrån Så mkt bättre och missade när Lasse kom. Satt på Doobidoo efter det men sov ifrån halva det programmet med.
Vad gäller SMB är det inte så många jag ens hört talas om.




Köpte ju 3 purjo för 15 kr kilot, nu har jag 6 påsar färdigskuret i frysen. Har nog några kvar sen innan med. Nu ska jag spana efter billig paprika, den skär man också ner som den är som jag gör med purjon också. Så skönt att kunna hälla direkt i soppor och grytor sen. Vet att en del gör så här med lök och vitlök med.
Chili blir lite mildare om den varit fryst. Jag köper den mildaste röda. Halverar och tar bort kärnor och hinnor. Fryser så. Den är lätt att finhacka även från fryst.
Men purjon är det vettigaste jag gjort idag.


Hittade en burk infryst paltbröd i frysen. Köpte ju fläsk i veckan. Delade det pkt på 4, blev 5 halva skivor. Rätt lagom till en port. 375 g är alltså 10 långa skivor. Klipper det mitt itu. Gjorde vitsås på mjölkpulver + lite smörolja. Blev jättebra. Lite idealmjöl också så klart. Nerkokt blev det lite drygt 1 dl. Hade 2 dl vatten från början.

Kollat lite soppor i min renodlade matblogg jag hade innan. www.netaave.bloggplatsen.se är ju några års recept där. Hade ju också en blogg på wordpress ett tag med och sen har jag delat med mig på en del forum. Bl.a på Odla.nu. Men flera år sen. Men när jag söker får jag upp sånt. Planen är att göra ett inlägg på nuvarande blogg med soppor. Kommer nog till veckan.

Lägger ju fortf ut en veckomatsedel varje sönd.

Men nu börjar det nog bli sovdags, nyss va kl 21, nu efter midnatt. Haha!

Av Neta - 29 oktober 2023 13:38


Broccoli Kai-Lan
Kallas även Daggkål i Sverige.
Tillhör senapsfamiljen, används på samma sätt som vanlig broccoli.
Perfekt till wok.

Veckans BRÖD

Frida fullkorn

Dag 1:
1 påse surdeg, fullkornsvete, färsk
1 påse surdeg, råg, färsk
7 dl vatten
1½ dl rågkross
4½ dl grovt rågmjöl
3 msk honung
Dag2:
1 pkt blå jäst
13 dl vetemjöl spec
4 msk linfrö
4 msk solros/sesamfrö
2 msk havssalt
2 tsk fänkål/anis

Arbeta samman alla ingredienser för dag 1.
Låt stå och svälla minst 6-8 timmar, gärna längre (över natten).
Blanda fördeg och alla resterande ingredienser utom salt i en degskål.
Arbeta degen på lägsta växel i 12 minuter, tillsätt salt och kör ytterligare 5 minuter. Om du knådar för hand behövs minst 20 min.
Degen skall då ha släppt skålens kant men fortfarande vara lite kletig.
Tag upp degen ur degskålen lägg på mjölat bakbord och låt vila 1 timme.
Dela degen i 4 delar och runddriv (knåda bullen lätt så att du får upp en spänning i degen och så att skarven/verket hamnar under bullen).
Låt jäsa ytterligare på mjölat bakbord under bakduk, ca 1 timme.
Sätt ugnen på 250°C med en baksten alternativ bakplåt i ugnen.
Mjöla lätt med en sikt, snitta ett kors rakt över brödet om du vill.
Grädda brödet på den varma stenen eller plåten.
Spruta in vatten i ugnen efter någon minut och sänk värmen till 220°C, ca 30 min tills innertemp är 98°C.

Om du får bröd över kan du enkelt få känslan av ett nybakat bröd även dagen efter. Sätt in brödet ca 10 minuter i ugnen, 230°C, så kommer krispigheten i skorpan tillbaka. Fukten i brödet finns kvar naturligt i surdegsbröd och när man värmer på brödet så kryper den utåt och absorberas upp av ?skalet?/ skorpan, vilket ger en nybakt känsla!

Veckans SALLAD

Ingefärscoleslaw

300 g vitkål, tunt skivad på mandolin
1 morot, skalad och grovt riven
½ rödlök, tunt skivad

1 dl gräddfil
1 tsk dijonsenap
1 tsk vitvinsvinäger
1 tsk flyt honung
4 cm färsk, riven ingefära
Salt & sv.peppar

Rör ihop gräddfil med övriga ingredienser och smaka av med salt och peppar
Vänd ner rotfrukterna och ställ kallt.

Veckans VEGO

Grön ärtsallad m bulgur

500 g frysta gröna ärtor
2 dl bulgur
100 g bladspenat sköljd och torkad
2 st salladslök
1 dl bladpersilja
1 dl späda gröna blad, myntablad
3 msk olivolja
1 krm salt
0,5 krm svartpeppar
1 dl pistaschnötter
150 g fetaost

Till servering:
2 st pitabröd
1 msk olivolja

Tina ärtorna enligt anvisningarna på förpackningen.
Koka bulgurn enligt anvisningarna på förpackningen.
Strimla spenaten, salladslöken, persiljan och myntan och blanda med bulgurn och ärtorna. Rör ihop olivolja, citron, salt och peppar till en dressing och slå den över ärtsalladen.
Blanda väl.
Grovhacka pistaschnötterna.
Lägg upp salladen på ett fint fat och strö över smulad fetaost och nötter.
Skär pitabröden i snibbar och stek dem i någon minut på varje sida i olivolja.
Salta lätt.
Servera salladen med pitasnibbarna och lite tzatziki.


MÅND

Shepards pie
För 6-8.

4 port av din egen köttfärsröra
Eller
500 gr nötfärs
1 hackad gul lök
1 hackad morot
100 gr hackad rotselleri
½ paket strimlat bacon
1 msk kalvfond
2 tsk torkad timjan
2 msk worcestersås
1 brk krossade tomater
salt & svartpeppar

1 kg potatis
1.5 dl mjölk
1 msk smör
2 äggulor
1 dl riven lagrad ost
salt & vitpeppar

Sätt ugnen på 225 gr
Koka potatisen till moset mjuk och mosa det.
Hetta upp mjölk, smör och rör i det potatisen.
Tillsättt äggulorna snabbt och krydda.
Rör i osten.
Fräs lök, morot, selleri och bacon lätt. Lägg åt sidan.
Bryn färs, tillsätt fond, timjan och worcestersås.
Smaka av.
Blanda färsen med rotfrukter o bacon, tillsätt tomaterna.
Fördela i en smord ugnsform.
Bred över moset och gratinera i 25 min.
Servera med sallad.

TISD

Apelsinfisk

600 g fiskfilé, valfri sort
½ tsk salt
2.5 dl mellangrädde
½ msk mjöl
1.5 msk hummerfond
rivet skal av ½ apelsin
½ tsk torkad timjan
½ dl hackad gräslök

Dela fisken i 4 portionsbitar som saltas
Vispa hop grädde, mjöl, fond, skal och örterna i en vid gryta
Låt koka upp och lägg ner fisken
Sjud utan lock 6-7 min
Garnera ev med apelsinskal, gräslök o lite färsk timjan.
Kan med fördel serveras med ugnsstekta rotfrukter och rivna morötter med lite olja och klippta apelsinbitar i.

ONSD

Superenkel Norrländsk Korvgratäng


500g broccoli
400g falukorv
2 msk vetemjöl
3 dl mjölk
1 msk smör
2-3 msk senap
2-3 dl riven ost

Sätt på ugnen 225 g,


Koka broccolin nätt o jämt mjuka i saltat vatten. Låt broccolin rinna av väl.
Dra av skinnet av korven o skär den i strimlor.
Blanda broccoli o korv i en ugnsäker form.
Gör en ostsås vispa ut mjölet i mjölken i en kastrull. Lägg i en klick smör e margarin koka upp under omrörning i ca 4-5 min.
Rör i senapen o blanda ner osten (såsen får inte koka då blir osten seg.)
Häll såsen över korv o broccoli i formen.
Gratinera i övre delen av ugnen ca 10-15 minuter.




TORSD

Köttsoppa

1 kg högrev med ben
Vatten så det täcker
10 vitpepparkorn
2 lagerblad
1 gul lök i klyftor
½ dl torkad persiljerot
100 g morot, tärnad
100 g palsternacka, tärnad
Ca 3 stjälkar selleri, strimlat
1 purjo, strimlad
Ca 2 dl gröna ärtor
Salt & ev peppar

Koka upp vattnet med kryddor och lök, lägg i köttet koka upp och skumma.
Småkoka under lock tills köttet är mört och släpper benet. Ca 2 timmar
Ansa och förbered grönsakerna under tiden
Ta upp köttet och sila buljongen, koka upp den
Lägg i persiljerot, morot och palsternacka och koka 10 min
Tärna köttet under tiden
Lägg i selleri o purjo och koka 10 min till eller tills rotfrukterna känns lagom mjuka
Lägg i kött och ärtor och låt allt bli varmt.
Smaka av.

Körsbärspaj

½ lit urkärnade körsbär (alt 1 pkt frysta 250 g Garant)
¼ dl rörsocker
½ tsk mald kanel
Smör till formen

Smuldeg:
1½ dl vetemjöl
½ dl kokosflingor
¾ dl rörsocker
1 msk vaniljsocker
100 g smör

Sätt ugnen på 200 gr
Blanda samman mjöl, kokos, rörsocker, vaniljsocker och smör till en grynig massa
Smöra en pajform
Lägg körsbären i formen och strö på socker och kanel
Fördela smuldegen över bären
Grädda i nedre delen av ugnen ca 20 min
Servera med lättvispad grädde eller glass.

FRED

Laxtacos med limesmak

4 laxfileér
Ca 2 dl panko
2-3 lime finrivet skal av och sen klyftade
1-2 ägg
Olja till stekning
Salt & peppar
Små tortillabröd
Gräddfil
Strimlad sallad
Hackad rödlök
Strimlad salladslök
Mangobitar
salsa

Dela varje laxfilé i 3-4 bitar
Blanda panko och limeskal
Vispa upp ägg och vänd filéerna i det
Rulla filéerna i panko
Stek på medelhög värme med mycket olja
Salta och peppra
Servera i bröden med sallad, rödlök, salladslök, grfil och mango
Droppa över salsa

Tomatsalsa
200 g frysta tärnade tomater
½-1 röd chili, finhackad
1 gul lök, finhackad
2 vitlöksklyftor, finhackade
Olja
2 msk strösocker
2 msk rödvinsvinäger
½ dl vatten
Salt & peppar

Fräs tomat, chili, lök och vitlök i olja
Tillsätt resten och låt det koka hop i ca 15 min
Smaksätt med salt o peppar och ev mer vinäger
Mixa slarvigt
Kan ätas både kall och varm
Håller 1 vecka i kyl.

LÖRD

Alla Helgons Dag


Gör grytan helt klar, dra från värmen
När ni ska äta, tillsätt sockerärtor och koka upp.
Strö på gremolata

Kycklinggryta med potatis

450 g kycklinglårfilé
Smörolja
200 g purjo
250 g palsternacka
900 g delikatesspotatis
1 lit kycklingbuljong

150 g sockerärtor, ansade och delade
Grekisk yoghurt

Gremolata:
1 vitlöksklyfta
1 citron, rivet skal
½ dl hackad persilja

Salt & sv.peppar

Dela varje kycklinglår i 2 bitar
Salta och peppra och stek dem gyllene i olivolja
Lägg i en gryta
Ansa och strimla purjon
Skala och tärna palsternackan grovt
Dela potatisarna
Lägg det i grytan med buljongen
Koka upp och småkoka med lock i ca 20 min tills potatisen är klar

Gremolata:
Skala och hacka vitlöken
Blanda med citronskal och persilja

Smaka av grytan med salt och sv.peppar
Vänd ner sockerärtorna och koka 1 minut
Strö över gremolatan och servera med grekisk yoghurt.

SÖND

Falsk fläskfile?
4 pers

500 g blandfärs
1 msk 4 kryddor
2 + 1 msk smör
200 g champinjoner, gärna skogschampinjoner
1 tsk salt
1 krm svartpeppar

Gräddsås:
3 dl vispgrädde
2 dl crème fraiche
1 dl mjölk, 3 %
1 1/2?2 msk soja
2 msk kalvfond
3 msk finhackad persilja
Garnering:
persilja
haricots verts

Servering:
rostade rotfrukter
pressgurka

Sätt ugnen på 200°.
Blanda färs och krydda
Forma färsen tillen avlång rulle, ungefär som en fläskfilé.
Lägg färsen på en skärbräda och låt stå i frysen, 2?3 timmar.
Skär sedan den frysta färsen i skivor.
Stek de frysta färsskivorna i en stekpanna med 2 msk smör.
Lägg över i en smord ugnsform.
Ansa och skiva svampen och fräs i en stekpanna med 1 msk smör.
Salta och peppra.
Lägg svampen i formen.
Gräddsås:
Koka ihop grädde, crème fraiche, mjölk, soja och fond i en kastrull.
Tillsätt persilja.
Häll såsen i formen.
Gratinera strax under mitten i ugnen, ca 20 minuter.
Garnera med persilja och kokta haricots verts.
Servera med rostade rotfrukter och pressgurka.

Exotisk fruktsallad
Till 6-8

3 apelsiner
2 äpplen
1 mango
20 vindruvor
2 bananer
1 papaya

Lag:
1 dl socker
1 dl vatten
1 tsk kardemummakärnor
1 kanelstång
2 stjärnanais
vaniljglass

Koka ihop lagen i 5 min
Låt den svalna, sila den
Skala, kärna ur och tärna all frukt
Blanda dem i en skål
Häll lagen över frukten
Rör om
Servera med mjukrörd vaniljglass

Av Neta - 28 oktober 2023 17:26

Leif har åkt hem och det blir så tomt och framförallt tyst för prata kan han ju. Haha!

Fick hjälp av honom att komma till närakuten idag så nu har jag penicillin mot min UVI. Trodde att jag besegrat den men i morse kände jag att det hade jag inte alls.
Så efter frukost åkte vi in. Fick tips om en parkeringsapp av C så vi kunde parkera på gatan utanför och inte i det svindyra parkeringsgaraget.
Ungefär 2 timmar tog det med väntan och läkarbesök. Jättebra doktor! Sen ligger ett apotek nära så bara hämta ut antibiotikan. Dans igår med fika o så, doktorn idag och medicin. Pengarna rullar!

Hem och delade på resterna av kasslergrytan jag gjorde igår. Prat, fika och mera prat. Sen åkte han.

Nu väntar en lugn kväll, glad att jag åkte med igår trots allt. Jag behöver komma ut mer än jag gör. Så enkelt med honom också.
Ikväll börjar ju Så mkt bättre! Förra året va jag lite besviken i början. Tyckte programmet blev så rörigt men att det tog sig mot slutet. Få se va jag tycker i år.

Har rester av kallrökt lax så gör väl nåt av det. Vad vet jag inte än. Sista dan med sommartid är det också. Lite deppigt men om ett halvår är vi där igen.

2 v kvar till Ls 80-årsdag. Sen ett par v till advent.
Vi pratade lite löst om julen idag. Först sa han att han inte visste, ville inte planera, ta en dag i taget. För att sen säga att han ju inte visste nåt annat. Så bara hoppas då. Det är inte aktuellt med nåt nytt ändå det gjorde han klart för mig, vill inte inleda nåt. Jag tycker han vore värd det men men. Jag bestämmer ju knappast.

Hoppas ni har en fin lördag därute.

Av Neta - 28 oktober 2023 02:39

Idag fick jag tbx datorn i toppskick med nya *sånnadärmanmåsteha* i, gick till och med att spela MAs senaste skiva i den. Haha!
På köpet fick jag en bukett med 10 röda rosor. Alltså när vi var gifta fick ungarna påminna honom om födelse och årsdagar för att han skulle köpa blommor. Sen vi skildes har han köpt blommor flera gånger. Karlar är bra konstiga! Haha! Å dom var ju för att jag fyllt såklart.

Han hade ju åkt om Ikea och köpt ett hyllplan åt mig och det blev jättebra, ska nog göra lika i det andra skåpet.




Blev inte alls för trångt som jag va orolig för. Tog han typ 3 min att sätta dit den.

Jag har gått på alvedon hela dan, tryckt undan ev feber men framförallt obehaget. Nu har jag bestömt att vi ska åka till jouren i morgon. För säkerhets skull liksom, så det inte går upp i njurarna. Passar på när jag har skjuts.

Trots det åkte jag med till Fyris ikväll, va ju PH som spelade. Jag sitter ju still. Tog en 6-timmars av det grövre artelleriet innan och tog nästa nu då vi kom hem.

La ut en bild på insta och Fb och rätt som det var fick jag meddelande från J, han hade tänkt åka, dom va ju tydligen spellediga men han hade fastnat i soffan. Skickade lite fram o tbx och jag tyckte han skulle komma då vi precis sett att dom stängt kassan men nej det skulle han inte.

L dansade ju med den där K hela kvällen nästan, men inte ens ett hej kunde hon kläcka ur sig. Han träffar så konstiga tjejer. Den här tar dock inte priset det gör en annan. Jag vill att han ska träffa nån, han är väl mer tveksam själv. Men med den situationen vi har så måste ju isf vederbörande förstå att vi kommer att ha fortsatt kontakt, å då kanske ett hej vore på sin plats. Vi kommer ju att ses liksom.

Rätt som det är när jag sitter där kom det en karl och ställer sig skitnära, tittar upp, tar några sekunder innan jag ser att det är J. Han kom! Haha! Så kul även om det kom ett stim tjejer direkt så vi hann.inte prata så mkt. Men han fick ju dansa lite ändå. Känner att jag vill nog åka på MA med.
Björne var där också, även han med ett stim runt sig. Men kuligast va ju att höra och träffa PH. Det är nåt visst med dom. Ny sättning och det är ju alltid spännande.

Så den här dan blev inte så tokig ändå. Även om jag inte är 100.


Vi var lite småsugna på hemvägen så en efterdansenkorv satt inte fel!

Nu snarkar Leif så nu ska jag också sova. Håll tummen för mig i morgon!

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3
4
5
6
7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2024
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards